به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تایمز، هر سال با فرا رسیدن اربعین حسینی بسیاری از مردم نذورات خود را در خانهها، مساجد، تکایا، هیئتها و موکبها توزیع میکنند؛ باتوجه به ضرورت حفظ سلامت عزاداران حسینی، رعایت توصیههای زیر در هنگام تهیه، طبخ و توزیع نذورات ضروری است:
- پخت و پز غذاها بایستی در مکانهایی با شرایط بهداشتی صورت پذیرد و مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی و عاری از میکروبها باشند و از مواد غذایی دارای بستهبندی مورد تایید وزارت بهداشت استفاده شود.
- از فرآوردههای خام دامی با کشتار مجاز و یا بستهبندی شده که مورد تایید سازمان دامپزشکی و دارای مهر این سازمان است استفاده شود.
- از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی خودداری شود؛ در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته شده، زیر ۴ درجه سانتیگراد یا بالای ۶۳ درجه سانتیگراد روی شمعک گاز نگهداری شوند.
- از بستهبندی غذا بیش از دو ساعت قبل از مصرف خودداری شود.
- از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال یا سردخانه خودداری شود.
- از آب آشامیدنی سالم و یخهای بهداشتی استفاده شود.
- از استفاده از ظروف یکبار مصرف فاقد مجوز و مشخصات و همچنین ظروف پلاستیکی شفاف و نازک در توزیع نوشیدنی گرم و غذای پخته شده خودداری شود.
برخی از افراد نذر کردهاند که هرساله غذای خاصی را در این روز توزیع کنند و برخی افراد نیز سالانه نذورات مختلفی را توزیع میکنند؛ طب سنتی درباره مصرف برخی غذاها در روزهای گرم سال توصیههایی دارد که توجه به آنها از سوی موکبداران و توزیع کنندگان نذورات، علاوه بر ایجاد تنوع در نوع غذاها و نوشیدنیهای توزیع شده، باعث کمک به حفظ سلامتی عزاداران در روزهای گرم تابستان میشود.
کدام غذاها برای روزهای گرم سال مناسبتر است؟
برای توزیع غذاها میتوانید از سوپها و آشهای ساده مانند سوپ جو، آش انار، آش دوغ، آش آلو و آش ماست استفاده کنید. همچنین خورشهای ایرانی بهترین انتخاب برای روزهای گرم سال هستند از جمله خورش کدو، خورش بامیه، خورش کرفس و خورش آلو؛ این مواد غذایی به دلیل فیبر بالا، در درمان یبوست مصرف سنتی دارند و تاثیر آنها در کاهش قند و چربی خون نیز ثابت شده؛ همچنین این مواد غذایی مقوی گوارش هستند.
ماش پلو نیز یکی از غذاهایی است که طب سنتی در روزهای گرم سال پیشنهاد میکند؛ ماش طبیعتی سرد و تر دارد و غلظت خون را کم میکند.
زرشک پلو و کوکوی کدو سبز نیز از جمله غذاهایی هستند که از سوی حکمای طب سنتی برای استفاده در ایام گرم سال توصیه شدهاند.
آب دوغ خیار نیز یکی از غذاهای خوش طعم ایرانی است که در روزهای گرم سال دلچسب است و میتواند یکی از گزینههای خوب برای توزیع بین عزاداران باشد.
فرنی، شیر برنج و شله زرد نیز زودهضم، خونساز و استخوان ساز هستند و لطیف و مقوی بوده به رفع خستگی گرسنگی و عطش کمک میکنند.
پیشنهادهایی برای توزیع حلوا و دمنوش بین عزاداران
در صورتی که قصد توزیع حلوا در روز اربعین دارید میتوانید حلوای هویج را نیز جزو گزینههای خود قرار دهید؛ این حلوا انرژی زاست و منبع خوبی برای مواد معدنی و ویتامینهای مورد نیاز کودکان، سالمندان و بانوان باردار و مادران شیرده است.
در صورتی که قصد دارید در روز اربعین بین عزاداران دمنوش توزیع کنید توصیه میشود از دمنوش گل محمدی یا بِه استفاده کنید؛ این دمنوشها آثار خوبی در تقویت معده دارند و مقوی قلب و مغز کبد و معده هستند.
از میان شربتهایی که برای توزیع در موکبها و مساجد توصیه میشوند نیز میتوان به شربت خاکشیر، سکنجبین، انار، زرشک و عناب اشاره کرد.
انتهای پیام/