به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، جزء شانزدهم قرآن از آیه ۷۷ سوره کهف آغاز میشود و تا آیه ۱۳۵ سوره طه ادامه دارد. برخی نکات این جزء از این قرار است: در ادامه سوره کهف: ماجرای همراهی موسای نبی با حضرت خضر علیهما السلام، ماجرای ذوالقرنین، زیانکارترین مردم، راه رسیدن به بهشت فردوس.
سوره مریم: قصه حضرت زکریا و عطای حضرت یحیی به ایشان در کهنسالی، قصه حضرت مریم سلام الله علیها و ولادت حضرت عیسی علیه السلام، گفتوگوی حضرت عیسی در گهواره، ماجرایی از حضرت ابراهیم علیه السلام و گفتوگوی ایشان با آزر، اشارهای به حضرت موسی علیه السلام، اسماعیل صادقالوعد و ادریس بهعنوان نعمتیافتگان، توصیفی از جنات عدن.
سوره طه: قرآن بهعنوان تذکره، داستانهایی از موسای نبی و مواجهه او با فرعونیان، جریان سپردن ایشان به دربار فرعون بهید قدرت الهی، داستانی از آدم علیه السلام و ماجرای سجده ملائک بر ایشان، مکر ابلیس و هبوط او، عاقبت اِعراض از محضریت خدا.
از جمله آموزههایی که در این جزء وجود دارد، در سوره طه و مربوط به داستان آدم علیه السلام و ماجرای سجده ملائک بر ایشان، مکر ابلیس و هبوط ایشان از بهشت است. در آیات ۱۱۶ تا ۱۱۷ این سوره میخوانیم «وَ إِذْ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِیسَ أَبَىٰ»، و [یاد کن] هنگامی را که به فرشتگان گفتیم: برای آدم سجده کنید. همه سجده کردند مگر ابلیس که روی برتافت. «فَقُلْنَا یَا آدَمُ إِنَّ هَٰذَا عَدُوٌّ لَكَ وَلِزَوْجِكَ فَلَایُخْرِجَنَّكُمَا مِنَ الْجَنَّةِ فَتَشْقَىٰ» پس گفتیم: ای آدم، مسلماً این [ابلیس] دشمنی است برای تو و همسرت، پس شما را از بهشت بیرون نکند که در مشقت و رنج افتی.
خداوند در این آیات بهبهانه داستان آدم علیه السلام، از خطر ابلیس هشدار میدهد. گرچه شیطان در اینجا، تنها دشمن آدم و حوا سلام الله علیها معرفى شده است، اما در جاى دیگر به دشمنى او با همه انسانها هشدار داده شده است. نکته بعد این است که زن و مرد، هر دو در تیررس تبلیغات دشمن و وسوسههاى شیطان قرار دارند، لذا باید نهایت دقت را در تحکیم بنیاد خانواده بهخرج داد.
از جمله مهمترین ابزارهایی که دستاویز شیطان برای اختلافاتافکنی در بستر خانواده است، منفی جلوه دادن نکات مثبت همسر و پررنگ کردن مسائل منفی در ذهن فرد است، البته این ترفند در سایر مراودات مردمی نمود دارد، اما این موضوع در محیط خانواده رواج بیشتری دارد تا جایی که فرد تعجب میکند که چرا با دیگران بهاندازه خانواده خود مهربان نیست! نتیجه اینکه برای اصلاح روابط خانوادگی باید همواره با کلام مثبت با اهل خانواده صحبت کرد که این موضوع در گروی پررنگ کردن نکات مثبت و گذشت از مسائل و رفتارهای منفی اهل منزل و نیز تواضع و افتادگی مقابل آنهاست که در این صورت میتوان از دشمنی شیطان در امان بود.
نکته بعد اینکه زن و شوهر هر کدام در معرض فرهنگهای مختلف قرار داشتند و این فرهنگها تبدیل به شاکله آنها شده است. زدودن یا اصلاح فرهنگهای منفی بهطور طبیعی زمانبر است؛ لازمه آن، فرصت دادن به طرف مقابل برای اصلاح خصلتهای منفی است؛ یعنی همچنان که هر کدام از زن یا مرد به نقصانهای خود واقفند و توقع دارند برای اصلاح صفات و رفتار به آنها مهلت داده شود، به همان اندازه به طرف مقابل مهلت اصلاح دهند، در این بین، مشاوره یکی از بهترین گزارهها برای این امر محسوب میشود. اوج تحرکات ابلیس در همان سالهای اول ازدواج است. هر گونه خشونت یا بدرفتاری و یا بیاحترامی در این ایام، سبب میشود عواقب آن تا سالها باقی بماند طوری که هر یک از آنها از رفتارهای گذشته خود یا مدام ابراز شرمندگی میکنند و یا بهروی یکدیگر میآورند و نهایت اینکه جبران آن دشوار خواهد بود؛ با این حال با یک مشاوره خوب تمام این چالشها برطرف میشود.
انتهای پیام/+