روسای جمهوری برزیل، کلمبیا، ونزوئلا، بولیوی و هندوراس در جریان سخنرانیهای خود در اجلاس سران جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب (سلاک)، نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه را رد کرده، «بیتفاوتی تکاندهنده جامعه بینالمللی» نسبت به جنایتهای اسرائیل در غزه را مورد انتقاد قرار داده و توقف این کشتار را خواستار شدند.
به گزارش خبرگزاری ائوروپا پرس، هشتمین اجلاس سران جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب (CELAC) روز گذشته (به وقت محلی) در کینگستون، پایتخت سنت وینسنت و گرانادینها (کشوری واقع در دریای کارائیب) برگزار شد و لولا داسیلوا رئیسجمهوری برزیل، بخشی از سخنرانی خود را به بحران فلسطین اختصاص داد و از پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد که تنها اعضای دارای امتیاز وتو هستند، خواست تا اختلافهای خود را کنار بگذارند و نسلکشی در غزه را متوقف کنند.
برزیل: در مواجهه با بحران غزه، کرامت و انسانیت ما در خطر است
لولا داسیلوا گفت: کرامت و انسانیت ما در خطر است. بنابراین، باید به نام بقای بشریت، این کشتار متوقف شود.
وی به دبیرکل سازمان ملل پیشنهاد کرد تا در برابر هر شرایطی که حفظ صلح را به خطر میاندازد، به ماده ۹۹ منشور ملل متحد استناد کند.
داسیلوا همچنین طرحی را برای سلاک پیشنهاد کرد تا خواستار «پایان فوری نسلکشی» در غزه شود. وی گفت: من میخواهم از حضور آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل، برای پیشنهاد طرح سلاک برای پایان فوری این نسلکشی استفاده کنم.
هفته گذشته، لولا داسیلوا نسلکشی اسرائیل در غزه را محکوم کرد و آن را با اقدامات آدولف هیتلر در طول جنگ جهانی دوم مقایسه کرد و این اظهارات باعث تشدید تنش میان برزیل و رژیم تل آویو شد. پس از این اظهارات، اسرائیل لولا داسیلوا را «عنصر نامطلوب» خواند.
کلمبیا: غرب از ریختن بمب بر روی مردم فلسطین حمایت میکند
گوستاوو پترو رئیسجمهوری کلمبیا نیز در جریان سخنرانی خود، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و کابینه وی را به دلیل آغاز جنگ نسلکشی علیه فلسطینیان در غزه که بیش از ۳۰ هزار کشته بر جای گذاشته، محکوم کرد.
پترو از حمایت اسرائیل از سوی برخی کشورهای جامعه بینالمللی انتقاد کرد. وی گفت: آلمان از نسلکشی حمایت میکند و فرانسه و اتحادیه اروپا و انگلیس و به ویژه ایالات متحده در نسخه دموکراتیک خود از ریختن بمب بر روی مردم فلسطین حمایت میکنند.
رئیسجمهوری کلمبیا به صراحت گفت که آنچه در غزه رخ میدهد «ما را به عنوان انسانیت میکشد».
دولت کلمبیا روز پنجشنبه و در واکنش به حمله هواپیمای اسرائیلی به غیرنظامیان فلسطینی که در صف دریافت غذا در شهر غزه بودند، قراردادهای خرید سلاح با اسرائیل را تعلیق کرد.
ونزوئلا: در برابر بحران غزه، عدالت بینالمللی کجاست؟!
به گزارش تارنمای وزارت امور خارجه ونزوئلا، نیکلاس مادورو رئیسجمهوری این کشور نیز در جریان سخنرانی خود در جمع سران آمریکای لاتین در نشست سلاک، از استاندارد دوگانه عدالت بینالمللی در حمایت همه جانبه از مردم فلسطین انتقاد کرد و آتشبس در غزه را خواستار شد.
مادورو گفت: و عدالت بینالمللی؟ عدالت بینالمللی برای حمایت از مردم غزه کجاست؟ آیا عدالت بینالمللی فقط برای حمایت از منافع امپریالیسم آمریکای شمالی، اروپا و غرب، برای سرپوش گذاشتن بر جنایتهای قاتلانی که دستور قتلعام را صادر میکنند وجود دارد؟
رئیسجمهوری ونزوئلا به اقدام نظامیان صهیونیست در هدف قرار دادن مردم غزه هنگام توزیع غذا و کشته شدن ۱۰۹ غیر نظامی و مجروح شدن ۷۶۰ نفر در شرایطی اشاره کرد که عدالت بینالمللی در برابر آن مسکوت باقی مانده و روندهای خود را علیه کشورهای مستقل و دارای حاکمیت که دیکتههای هژمونی را نمیپذیرند، سرعت میبخشد.
وی گفت: اسم این چیست؟ حقوق بشر؟ حقوق بینالمللی؟ عدالت بینالمللی کجاست؟ آیا این فقط در خدمت آزار و اذیت فرآیندهای استقلال است؟ آیا این عدالت بینالمللی است یا عدالت امپراتوریها برای آزار و اذیت مردم و سرپوش گذاشتن بر جنایتهای آنها؟ و چگونه است که عدالت بینالمللی برای متوقف کردن نسلکشی، کشتار بیرحمانه روزانه در غزه کارایی ندارد؟
نیکلاس مادورو، شامگاه سه شنبه و در جریان برنامه تلویزیونی خود با عنوان «با مادورو پلاس» (+Con Maduro) نیز اعلام کرد: رژیم صهیونیستی قصد دارد نوار غزه را بر اساس نابودی مردم عرب فلسطینی، بمبگذاری، قتل و جنایت مستعمره کند.
هندوراس: دیدن کشته شدن زنان و کودکان فلسطینی، تاسفبرانگیز است
لوئیس آرسه و سیومارا کاسترو روسای جمهوری بولیوی و هندوراس نیز حمایت خود از صلح در خاورمیانه و آتشبس در غزه را ابراز کردند.
کاسترو گفت: وقتی در دنیا میبینیم چه اتفاقی میافتد، به ویژه در غزه چه اتفاقی میافتد، باید با قدرت توجه ما را جلب کند و اول از همه درخواست آتشبس فوری کنیم؛ مایه تاسف است که ببینیم چگونه کودکان و زنان جان خود را در جنگی از دست میدهند که معنایی ندارد.
بولیوی: در سلاک، نه یک کشور بلکه یک منطقه موضع قاطع خود علیه اسرائیل را نشان دادهایم
به نوشته تارنمای ال دیاریو، رئیسجمهوری بولیوی نیز اعلام کرد که اسرائیل «مطمئناً به آنچه در اجلاس سران کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب رخ میدهد، توجه میکند، جایی که نه یک کشور، بلکه یک منطقه، موضع قاطع خود در برابر نسلکشی اسرائیل علیه غزه را کامل نشان داده است».
آرسه افزود: بدون شک همه ما در حال حاضر مسئولیت بزرگی در این مورد داریم.
وی تاکید کرد که در مواجهه با حوادثی از این دست، موضع بولیوی همیشه «بسیار قوی» بوده است، مانند تصمیم این کشور برای قطع روابط با اسرائیل در ۳۱ اکتبر، بولیوی «در خط مقدم محکوم کردن آنچه در مورد اسرائیل و فلسطین رخ داده، بوده است»؛ «زیرا این کشور، آن نوع نسلکشیها و قتلعامهایی که در نوار غزه رخ میدهد را نمیپذیرد».
تا به امروز و به دنبال جنگ رژیم صهیونیستی علیه فلسطین در تلافی عملیات رزمندگان مقاومت موسوم به «طوفان الاقصی»، بیش از ۳۰ هزار نفر از مردم غزه به شهادت رسیدهاند که ۱۴ هزار تن از آنها کودک بودهاند.
طبق آمار دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد، دستکم ۵۰۰ هزار نفر در غزه با قحطی روبرو هستند و کل جمعیت این منطقه از کمبود شدید مواد غذایی رنج میبرند.