فیلترهای سرامیکی ریخته گری

"ماهواره‌بر قاصد" جایگاه ایران را در مدار لئو تثبیت کرد

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تایمز، «مدار لئو» نام نزدیک‌ترین مدار به زمین است که تزریق ماهواره به آن اهمیت زیادی برای کشورهای فعال در حوزه فضا دارد، یکی از دلایل اهمیت این مدار به‌دلیل نزدیکی فاصله ماهواره‌های مدار لئو از سطح زمین است.

لئو از این نظر نیز حائز اهمیت است که ماهواره‌ها برای قرارگیری در این مدار به کمترین میزان انرژی در مقایسه با سایر مدارها نیازمند هستند. از دیگر مزایای آن، تأمین پهنای باند اطلاعاتی بالا و تأخیر کم ارتباطی است. ماهواره‌ها و ایستگاه‌های فضایی که در این منطقه قرار دارند بیشتر در دسترس فضانوردان هستند و بیشتر خدمات نگهداری دریافت می‌کنند.

بر اساس آمار آژانس فضایی اروپا، در زمان حاضر ۷ هزار و ۷۰۰ ماهواره در مدارات مختلف زمین هستند که از این تعداد ۵ هزار و ۵۰۰ ماهواره فعال در مدار لئو قرار گرفته‌اند، ایران نیز از جمله کشورهایی است که در این مدار صاحب ماهواره است و ماهواره‌های نور۱، نور۲، نور۳ و خیام موقعیت ایران را در این مدار تثبیت کرده‌اند.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  حال مصدومان حادثه تصادف اردستان روبه بهبود است

بدون هیچ شکی می‌توان ماهواره‌بر “قاصد” را به‌عنوان بازیگر اصلی حضور ایران در فضا معرفی کرد که توانست با پرتاب ماهواره‌های نور۱، نور۲، و نور۳ هر ۳ ماهواره را با موفقیت به مدار لئو تزریق کند.

قاصد ماهواره‌بر ساخت صنایع هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که در تاریخ ۵ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۹ ماهواره نور۱ را در مدار لئو قرار داد. این ماهواره‌بر در گام دوم و در تاریخ ۱۷ اسفند ماه ۱۴۰۰ ماهواره نور۲ را نیز به مدار تزریق کرد. ماهواره نور۳ نیز توسط همین ماهواره‌بر در تاریخ ۵ مهر ۱۴۰٢ به مدار لئو فرستاده شد.

ماهواره‌بر قاصد نخستین ماهواره‌بر ۳مرحله‌ای ساخت ایران با پیشران کامپوزیتی الیاف کربن است که این نوع پیشران موجب کاهش شدید وزن حامل نسبت به حامل‌های فلزی شده است.

قاصد از سه مرحله تشکیل شده است؛ مرحله اول پیشران راکتی با سوخت مایع و ارتفاع نزدیک به ۱۳ متر، مرحله دوم پیشران سوخت جامد سلمان با ارتفاع حدود ۱٫۵ متر و مرحله سوم باز هم پیشرانی با سوخت مایع و ارتفاع نزدیک به ۲٫۷ متر که محموله ماهواره‌بر را در خود جای می‌دهد و تزریق آن به مدار را به‌عهده دارد.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  جمع‌آوری ۲۵۷ معتاد متجاهر از اسلامشهر

این ماهواره‌بر می‌تواند سرعت لازم برای رسیدن به مدار موردنظر را فراهم آورد و شتاب کافی برای تزریق ماهواره به مدار را ایجاد کند و در نتیجه، حائز همه ویژگی‌های لازم برای تزریق میکروماهواره‌ها به مدار تعیین‌شده و ایجاد منظومه ماهواره‌ای به‌کمک آنهاست.

از دیگر ویژگی‌های خاص ماهواره‌بر قاصد، امکان شلیک آن از سکوی متحرک (پرتابگر متحرک) است؛ ویژگی‌‌ای که شلیک آن از هر مکانی غیر از سکوی پرتاب را فراهم می‌کند.

این ماهواره‌بر تاکنون توانسته است ۳ ماهواره را با موفقیت به مدار لئو پرتاب کند و می‌توان گفت که تثبیت ایران در این مدار تا حد زیادی مدیون این ماهواره‌بر قدرتمند است. “قاصد” شتاب چشمگیری را به صنعت فضایی کشور داده است و امید می‌رود به‌زودی کشورمان را به منظومه‌ای از ماهواره‌های سنجشی در مدار زمین تجهیز کند که پیشرفت علمی قابل‌توجهی محسوب می‌شود و برنامه‌ریزی برای طراحی و اجرای پروژه‌های فضایی بزرگتر را ممکن خواهد کرد.

انتهای پیام/+

الماس تراشکاری

Check Also

عملیات بازرسی مقر منافقین در فرانسه به‌طور زنده توسط ایران رصد می‌شد-تایمز

۱۸:۱۰ – ۲۴ خرداد ۱۴۰۳ ۱۸:۱۰ – ۲۴ خرداد ۱۴۰۳ غریب آبادی: کاظم غریب‌آبادی، معاون …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Banner
بهترین نرم افزار سامانه مودیان