به گزارش تابناک به نقل از عصر ایران – واکسن کویید-۱۹ آسترازنکا یکی از پر استفادهترین واکسنها در جهان برای مقابله با این بیماری است و تولیدکنندگان آن میگویند که احتمالا در برابر انواع جدید ویروس مسبب کووید-۱۹ نیز موثر خواهد بود.
اکنون پژوهشی جدید نشان میدهد ممکن است از فناوری مورد استفاده در این واکسن به عنوان درمانی برای سرطان استفاده شود.
پژوهشگران موسسه جنر آکسفورد و موسسه پژوهشی لودویگ از فناوری مورد استفاده در واکسن کووید-۱۹ برای معرفی درمانی برای سرطان استفاده کرده اند که نتایج امیدوارکنندهای در آزمایشها با حضور سوژههای حیوانی نشان داده است. درمان جدید شامل یک واکسن سرطان دو دوزی میشود.
به گفته پژوهشگران، پس از انجام مطالعات روی موشها که کوچک شدن اندازه تومور و بهبود نرخ بقا در سوژهها را نشان داده است، این واکسن آماده ورود به مرحله آزمایش با حضور سوژههای انسانی طی سال جاری میلادی است. آزمایش اولیه روی ۸۰ شرکت کننده مبتلا به سرطان ریه سلول غیرکوچک متمرکز خواهد بود.
به گفته آدرین هیل، مدیر موسسه جنر، این بستر واکسن جدید پتانسیل ایجاد انقلابی در درمان سرطان را دارد.
با توجه به تلاش متخصصان پزشکی برای توسعه واکسن برای مقابله با کروناویروس جدید، شاهد توسعه تکنیکهایی موثر برای درمان بیماریهای دیگر بوده ایم. فناوریهایی مانند پیامرسان آرانای معرفی شده اند و حتی پتانسیل استفاده در مبارزه با بیماریهایی دیگر از جمله سرطان را نشان داده اند.
این پیشرفتها همگی شامل استفاده از سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با تومورها (ایمونوتراپی) میشوند که درمانی امیدوارکننده برای بسیاری از سرطانها محسوب میشود.
درمان جدید آکسفورد از وکتور واکسن کووید-۱۹ برای انتقال کد ژنتیکی که بدن را برای هدف قرار دادن دو پروتئین موجود در سطح بسیاری از سلولهای سرطانی تشویق میکند، استفاده خواهد کرد. اما این تمام ماجرا نیست.
فناوری واکسن نشان داده است که واکنشهای قوی سلولهای T را ایجاد میکند. این سلولهای T شامل سلولهای T قاتل که میتوانند ابتدا سلولهای سرطانی را یافته و سپس آنها را نابود کنند و سلولهای T کمککننده که مبارزه با سرطان را سازماندهی و کنترل میکنند، میشوند.