خبر شهادت رئیس جمهور دولت سیزدهم، وزیر امور خارجه و هیأت همراه در سانحه هوایی، در چند روز گذشته نه تنها ملت ایران که بسیاری از مسئولان و دولتمردان کشورهای دنیا را متاثر کرده است؛ از همان لحظات آغازین اعلام خبر سقوط بالگرد رئیس جمهور دولت سیزدهم، شاهد واکنشهای متعددی از سوی هنرمندان عرصههای گوناگون هستیم، تا جایی که تعدادی از شعرا دست به قلم شدند و سرودههایی منتشر کردند، برخی اهالی موسیقی اعلام کردند در تدارک تهیه آهنگی متناسب با این واقعه عظیم هستند و قطعا سینماگران نیز به نوبه خود پس از گذر از این روزهای ملتهب، قصههایی از شهادت این خادمان پاکدست ملت بر پرده سینما روایت خواهند کرد.
ثبت لحظه به لحظه حال و هوای مردمی که عزادار رئیس جمهور منتخب خود هستند نیز بر عهده عکاسان خبری است؛ در واقع اندیشمندان و جامعه فرهنگی و هنری در عین بهتزدگی و شوک ناشی از این حادثه، نمیتوانستند سکوت کنند چراکه فقدان ناگهانی یک مقام دولتی بلندپایه کشور آن هم در مسیر خدمت به ملت، به قدری سنگین است که در روزهای آتی نیز همچنان باید منتظر واکنش چهرههای سرشناس در خصوص این واقعه باشیم. در ادامه مطلب پیشرو، واکنش و ابراز تاسف تعدادی دیگر از هنرمندان کشور به شهادت آیتا… سید ابراهیم رئیسی و همراهانش را میخوانید.
آیتا… رئیسی حقیقتا انسان مخلصی بود
ابوالقاسم طالبی در خصوص شهادت رئیس جمهور دولت سیزدهم و هیات همراه گفت: من با شهید رئیسی به نوعی دوست بودم و اصلا قبل از اینکه ایشان وارد قوه قضاییه شوند و حتی قبل از تولیت آستان قدس، رابطه صمیمی و دوستانهای با این شهید داشتم. ما همیشه در دیدارها مورد محبت این مرد بزرگ قرار میگرفتیم. طالبی در ادامه گفت: شهید رئیسی خصوصیت خاصی داشتند و کمتر کسی میتوانست به وی نزدیک باشد و از این ویژگی خاص در مردی با چنین منصبی شگفتزده نشود، اکثر اطرافیان نیز این شهید را به همین ویژگی میشناختند؛ اخلاص. آیتا… رئیسی حقیقتا مرد مخلصی بود. کارگردان فیلم سینمایی «یتیمخانه ایران» افزود: شهید رئیسی همیشه تلاش میکرد خدایی عمل کند و در تمام اعمالش، خداوند را شاهد میگرفت و طوری رفتار میکرد که مشخص بود به شاهد و ناظر بودن خداوند یقین قلبی دارد. در دیدار ماه رمضان گذشته که آخرین دیدار ما شد، به نظرم همچنان خلوص در نگاه و منش این شهید بزرگوار وجود داشت. وی ادامه داد: در مصاحبهای که برای انتخابات با شهید رئیسی داشتم، خاطراتی از زندگی سختی که در کودکی داشته شنیدم که واقعا در پرورش چنین انسانی موثر بوده است. مادر شهید رئیسی با آبرومندی و دست تنها، مخارج زندگی را فراهم میکرده، بنابراین رئیسجمهور شهید ما، فقر را با سلولهای بدن خود حس کرده بود و به عنوان یک یتیم، مستضعفان مالی را درک میکرد و کرامت بالایی برای آنها قائل بود. کارگردان فیلم سینمایی «دستهای خالی» تاکید کرد: در این سالها هم دیدیم که چطور با خضوع و دست بر سینه، مقابل مستضعفان حاضر میشد. شهید رئیسی درک کرده بود که زندگی سخت و فقر یعنی چه؟ وی دوران تحصیل سختی را هم تجربه کرده بود و در آشنایی با شهید بهشتی، در حقیقت استاد خودش را پیدا میکند. شهید رئیسی همیشه تاکید داشتند که از شهید بهشتی بسیار آموخته است. در نهایت نیز ما شاهد تجلی منش شهید بهشتی در شهید رئیسی بودیم. وی یادآوری کرد: از دیگری ویژگیهای شهید رئیسی، محبت و دوری از کینهتوزی بود. اگر خاطرتان باشد شاهد بودیم رقبا در مناظرات انتخاباتی با این شهید چه کردند، اما شهید رئیسی با اینکه امکان استفاده از دادگاه ویژه روحانیت را هم داشت، اما یک کلمه شکایت نکرد و بدون حاشیه، در سکوت فقط دنبال خدمت بود. بعد از ریاست جمهوری نیز همه کسانی که در مناظرات با وی تندی کرده بودند را دعوت کرد و بدرقه گرمی با همه داشت. چنین رفتاری ناشی از اخلاص و خداباوری است. طالبی درآخر اظهار کرد: شهید رئیسی معتقد بود که اگر درست عمل کند، پاداش این عمل صالح را از خداوند میگیرد و شهادت پاداش خوبی برای این خلوص نیت بود.
از تحولات فرهنگی زیرساختی تا شهادت
سیدعباس میرهاشمی، هنرمند عکاس در واکنش به شهادت رئیسجمهور دولت سیزدهم و با بیان اینکه ضایعه سنگینی متوجه کشور شده است، گفت: هر وجودی برکاتی دارد و زمانی که یک انسان به سفر آخرت میرود، درواقع بازماندگان از برکت وجودی وی محروم میشوند. ما نیز پس از شهادت آیتا… رئیسی چنین ضایعهای را تجربه کردیم.
رئیسجمهور دولت سیزدهم با اقدامات مردمی و تلاش برای خدمت واقعی به ملت در حقیقت بنیانی برای این رویکرد ایجاد کرد و امیدواریم رجل سیاسی آینده نیز براساس همین پایه کار را دنبال کنند و انتظارات مردم نیز از یک خادم ملت با منشی که شهید رئیسی داشت، بالاتر رفته است. میرهاشمی افزود: در این چند سالی که آیتا… رئیسی در مسند ریاستجمهوری نشسته بود، در زمینه فرهنگی و هنری تحولات زیرساختی ایجاد کرد. بهعنوان نمونه فضایی را جهت تجربه مدیریتی جوانان ایجاد کرد که قبلا کمتر شاهد چنین نگاهی در سیاستگذاری بودیم. وی تصریح کرد: شهید رئیسی در موزه هنرهای معاصر به بازدید از بخش «آینه در آینه» دعوت شدند و در این بازدید به گرمی با هنرمندان دیدار داشتند. متاسفانه من درگیر کرونا بودم و نتوانستم در این جلسه حاضر شوم، اما خروجی این دیدار فوقالعاده موثر بود و دلگرمی زیادی در دل هنرمندان به وجود آوردند و ما پشتیبانی رئیسجمهور شهید دولت سیزدهم را فراموش نخواهیم کرد. این عکاس با اشاره به ثبت تاریخی شکوه حضور مردم در مراسم تشییع پیکر شهدا اضافه کرد: هر عکاسی که بتواند آثار درخوری تولید کند درحقیقت به تاریخ کمک کرده و خودش نیز در تاریخ بهعنوان ثبتکننده این روزها ماندگار میشود. مردم همدلی و نزدیکی زیادی با شهید رئیسی و وزرای دولت سیزدهم داشتند و میتوان نمود این قرابت را در عکسهای بهجامانده از تمام روزهایی که آیتا… رئیسی خدمتگزاری میکردند مشاهده کرد. میرهاشمی در ادامه عنوان کرد: در مراسم وداع با این شهدا نیز قطعا تصاویری از ارادت مردم به رجل سیاسی که دنبال خدمت واقعی به ملت بودند ثبت خواهد شد. عکس، زبانی بینالمللی است و عکاسان خبری، با انتشار آثار خود این امکان را دارند که با جهانیان صحبت و پیامشان را منعکس کنند و قطعا تصاویر ماندگاری از همدلی ملت و دولت را در تشییع پیکر شهدای این حادثه مشاهده خواهیم کرد.
نقش ولایتفقیه در توفانهای بنیانفکن
محمدحسین رجبیدوانی، مورخ و پژوهشگر تاریخ اسلام ضمن ابراز تاسف از حادثهای که برای شهدای خدمت رخداد گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، حوادث سخت و تلخی در کشور ما رخداد که بعضا توسط عناصر خبیث ضدانقلاب علیه مسئولان رقم خورد که طبعا هر کشوری از قبل چنین عملیاتی با خسارات و بحرانهای شدید و جبرانناپذیر روبهرو میشد. بهعنوان نمونه هفتم تیر ۱۳۶۰ و آن حادثه تلخ که شخصیت بزرگ شهید آیتا… بهشتی که فراتر از وظیفه بزرگش، مسئولیت رسمی رئیس قوه قضاییه، نقش محوری او در انقلاب اسلامی و مدیریت نظام جمهوری اسلامی بسیار محسوس، اساسی و محوری بود، چنان که او را در حقیقت پس از امام راحل به دومین شخصیت پرنفوذ و موثر نظام بدل ساخته بود. ایشان همراه با چند وزیر و مقاماتی از قوه قضاییه و نمایندگان مجلس به شهادت رسیدند؛ ضایعهای بسیار سنگین که در هنگامه درگیری کشور در جنگ با دشمن متجاوز اتفاق افتاد. هشتم شهریور، حدود یک ماه بعد، خیانتی بزرگ توسط منافقین تبهکار رخداد؛ شهادت رئیسجمهور و نخستوزیر همزمان باهم دریک حادثه تروریستی تلخ. این اسلامشناس افزود:طبق قانون اساسی اگربه هردلیلی در نبود رئیسجمهور میباید نخستوزیر به کارها و وظایف او رسیدگی میکرد تا آنکه انتخابات برگزار شود، امادرقانون به امکان برکناری یا سلب مسئولیت هر دو مقام به هر دلیل، اشارهای نشده بود، یعنی ما در این بحران با خلأ قانونی نیز روبهرو بودیم. به عبارت دیگر با آن حادثه بزرگ که از نظر سیاسی و امنیتی برای کشور پیش آمده بود، همان خلأ قانونی نیز مزید بر مشکلات شد.
دوانی ادامه داد: تمام این موارد به برکت وجود ولایت و رهبری امام راحل نهفقط برای کشور و ملت به بحرانهایی پیچیده و برانداز و غیرقابل حل تبدیل نشد، بلکه از چنان رخدادهایی با مدیریت هوشمندانه و مدبرانه امام راحل چنان گذر کردیم که همان رویدادها به مؤلفهای مهم در راستای انسجام ملی هرچه بیشتر تبدیل شد. تبلیغات گسترده منافقین و ضدانقلاب علیه آیتا… شهید بهشتی و آن سمپاشیها چنان بود که سایههایی از تردید در بخشها و طیفهایی از مردم البته هرچند اندک، درباره آیتا… شهید ایجاد کرده بود، اما با رهبری امام راحل شاهد بودیم موجی از احساس شرم و پشیمانی در میان آن عدهای ایجاد شد که فریب تبلیغات مسموم و دروغین را خورده بودند. وی افزود: در این باره، خوب به خاطر دارم (آن زمان در اعزام نیروی سپاه به جبهه فعالیت داشتم)، هجوم افراد زیادی از اقشار مختلف برای اعزام به جبهه، خصوصا کسانی که ظاهری متفاوت با عموم جبههروها داشتند، چشمگیر بود؛ بهویژه با صراحت میگفتند، میخواهیم با رفتن به جبهه خودمان را تطهیر کنیم؛ تطهیر برای جبرانکردن آن ذهنیتی که نسبت به شهید بهشتی پیدا کرده بودیم. به عبارتی، نعمت بزرگ ولایت فقیه و برکاتش باعث شده نهفقط کشور آسیبی نبیند، بلکه حتی تبدیل به انسجام ملی و تقویت بیشتر ریشههای نظام اسلامی شود. رجبی دوانی با برشماری برخی از دیگر حوادث افزود: حوادث دیگر کم نبودند مانند شهادت دادستان کل انقلاب اسلامی؛ آیتا… قدوسی، شهادت جانگداز ائمه بزرگ جمعه، شهدای محراب که نقش بزرگی در رتقوفتق امور و مسائل گوناگون استانهای خود و پیشبرد انقلاب داشتند؛ شهید صدوقی در یزد و شهید آیتا… مدنی در آذربایجان، شهید آیتا… دستغیب در فارس شهید اشرفی اصفهانی در کرمانشاه. ما دیدیم پیامهای هوشمندانه امام راحل و موضعگیریهای خردمندانهشان نهفقط آلام و خراشهای وارده بر دل مومنان و ملت را تسکین داد، بلکه به تقویت روحیه مردم و عزمشان برای از بین بردن جریانهای جنایتکار معاند و توطئهگر انجامید.
این مورخ بااشاره به ضایعه شهادت هشتمین رئیسجمهور ایران گفت: در همین حادثه دلخراش که به شهادت رئیسجمهور جهادگر، مردمی و محبوب ما وامام جمعه خاکی و مردمدار تبریز و نماینده ولیفقیه در آذربایجانشرقی و همراهانشان انجامید، هرچند این رخدادی بسیار دردآور و سوزان بود، اما سخن دیروز رهبر انقلاب (که فرمودند از خدا خواهان آن بودم که این عزیزان به سلامت به آغوش مردم بازگردند) قوت قلبی برای مردم شدند که وقوع حوادث هرگز نمیتواند در امور کشور اختلالی ایجاد بکند، بهویژه که ایشان باعث آرامش خاطر و اطمینان جامعه شدند. همچنین پیام بسیار مدبرانه و هوشمندانه ایشان در شهادت این عزیزان در حقیقت آبی برآتش دل سوخته و داغدار مومنان از این مصیبت ریختند و تعمیق آرامش و امید و روحیه عموم را باعث شدند. بهلطف خداوند انشاءا… با همین نگاه رهبر معظم انقلاب و هدایتهای ایشان (که خداوند سایه پربرکتشان را بر سر ملت ایران و مستضعفان جهان مستدام بدارد) این مصیبت نهفقط جبران خواهد شد، بلکه در راستای هدایتها و رهنمونهای معظمله بر عزم مسئولان مردمی و پیشرفت کشور و جبران این خسارات خواهد افزود.
با دلی سوخته برای رئیسجمهور شهید شعر گفتم
نغمه مستشار نظامی، شاعر و دبیر انجمن ادبی ارغوان در واکنش به شهادت رئیسجمهور و وزیر خارجه دولت سیزدهم و هیأت همراه ایشان گفت: ما ایرانیها شعر را زبانی رسمی میدانیم و هرگاه غم و اندوهی سراغمان میآید، دست به دامان شعر و ادبیات میشویم و بهواسطه شعر، دردل میکنیم. غم شهادت رئیسجمهور مردمی دولت سیزدهم و همراهانش به قدری عظیم بود که همان اولین ساعاتی که احتمال شهادتشان بیشتر شد و همه از زنده ماندن بازماندگان این حادثه قطع امید کردند، این شعر را سرودم: با عناد و ناجوانمردی و با تحریم ما/ دشمنت هرگز نخواهد دید ترس و بیم ما/ «تا شهادت با ولایت» راه و رسم کوثری است/ مادر سادات فرمود این روش تعلیم ما/ زخم بر زخم است آری، داغ بر داغ است آه/ آری، اما عاقبت غم میشود تسلیم ما/ میرسد مردی که بار آسمان بر دوش اوست/ میکند دنیا بهاری جاودان تقدیم ما/ روز میلاد علی موسیالرضا جان سالهاست/ روز پرواز کبوتر بوده در تقویم ما/ در میان کوههای کشورت آسودهای/ آه، ابراهیم، ابراهیم، ابراهیم ما. این شاعر تاکید کرد: شعر در این مواقع از نوع جوششی است و از دلی برمی آید که سوخته. شعر میتواند خیلی سریع نسبت به وقایع مختلف واکنش نشان دهد و همین خصلت شعر است که آن را بین مردم فراگیر کرده است. سابقه واکنش شعرا در طول تاریخ نسبت به ارزشهای بومی و ملی، حوادث و بزنگاههای تاریخی و مذهبی در ایران بسیار بلند است و همچنان نیز این رویکرد در ادبیات و شعر ما وجود دارد و هنرمندان از کنار وقایع مهم، بیتفاوت گذر نمیکنند؛ بنابراین ما هنرمندان سعی میکنیم با هنری که داریم و در حد توان، دین خودمان را به این شهدا ادا کنیم و نشان دهیم که ادامهدهنده راه آنها هستیم. مستشار نظامی تاکید کرد: آیتا… رئیسی نهتنها رئیسجمهور محبوبی بود بلکه دوست صمیمی اهالی فرهنگ و هنر بود، عنایت خاصی به کتاب و کتابخوانی داشت و در نمایشگاه کتاب امسال نیز رئیسجمهور و و وزیران دولت سیزدهم حاضر شدند. وی ادامه داد: ماه رمضان گذشته و دیدارهای صمیمانه با هنرمندان درواقع بهانهای بود تا رئیسجمهور شهید، دغدغه هنرمندان را بشنود واین امر برای ما بسیار ارزشمند بود. آیتا… رئیسی در دیدارها برای شنیدن مطالبات هنرمندان وقت میگذاشت و دستور جدی برای رسیدگی به موضوعات داده میشد. مستشار نظامی خاطرنشان کرد: در این چند سال ریاست جمهوری شهید آیتا… رئیسی، شاهد تحولات زیرساختی بودیم و رابطه هنرمندان و دولت نیز به نزدیکی و صمیمیت بیشتر میل پیدا کرده بود. رئیسجمهور شهید دولت سیزدهم در اتمام پروژههای نیمهتمام فرهنگی، اهتمام ویژهای داشت و توجه میکردند که تمرکززدایی انجام شود و توسعه فرهنگی در همه استانهای کشور یکدست باشد. این رویکرد دلگرمی زیادی برای هنرمندان شهرهای گوناگون ایران به همراه داشت.
برای شهید رئیسی میخوانم
غلامرضا صنعتگر، خواننده موسیقی پاپ کشور در رابطه با شهادت رئیسجمهور، وزیر خارجه و هیات همراه گفت: واقعا باید این واقعه را به همه مردم نجیب ایران تسلیت گفت؛ چراکه ملت امروز رئیسجمهور مردمی خودشان و جمعی از مسئولان خدوم را از دست دادهاند. در مدتی که شهید رئیسی در مسند ریاست جمهوری نشسته بود، شاهد اتفاقاتی بودم که موجب تمایز این فرد نسبت به دیگران شده بود. آیتا… رئیسی به معنای واقعی کلمه مردی جهادی بود. وی ادامه داد: در عرصه موسیقی از نزدیک شاهد دغدغهمندی رئیسجمهور شهیدمان بودم و برای ما کاملا محسوس بود که ایشان دنبال تحولات زیرساختی و برطرف کردن تمامی مشکلات است. امیدوارم بتوانم ادای دینی نسبت به این بزرگ مرد انقلابی داشته باشم. صنعتگر با بیان اینکه شهید رئیسی با پای دل به میدان خدمتگزاری آمده بود، افزود: خدوم بودن و خضوع، آنقدر در رفتار و منش سید بزرگوار، رئیسی آشکار بود که نیازی به گفتن نیست. ممکن است هر هنرمندی نظرات خاص خودش را داشته باشد، ولی من حس میکنم به شهید رئیسی بدهکار هستم؛ چراکه جایگاهی برای هنر قائل بود که باید تا همیشه سپاسگزار وی بود. این خواننده موسیقی پاپ اضافه کرد: امیدوارم در آینده مسئولانی شبیه به شهید رئیسی ادامهدهنده راه ایشان باشند و جایگاهی که برای فرهنگ و هنر کشور آرزو داشتند را به ثمر برسانند. صنعتگر تاکید کرد: اخیرا سعادت نداشتم که دیداری با رئیسجمهور داشته باشم، اما قبلا دیدار خیلی صمیمی داشتیم که در آن جلسه دغدغههای ما را شنیدند، بهراحتی توانستیم مشکلات را مطرح کنیم و رئیسجمهور شهید بسیاری از چالشهایی را که شنیدند پذیرفتند. ایشان حقیقتا دنبال یافتن راهکارهایی بودند و همین حالا که به شهادت رسیدهاند، بخشی از وعدههای دادهشده را عملی کردهاند.
یکی از چالشها، برگزاری کنسرت بود که مورد توجه شهید رئیسی قرار گرفت و بعد از اینکه ما مشکلات را بیان کردیم، دیدیم که بهسرعت نسبت به آن اقداماتی انجام شد و به وعده خود عمل کردند. وی در ادامه عنوان کرد: رئیسجمهور شهید ایران، وزیری را برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت سیزدهم انتخاب کردند که معتقدم درستترین انتخاب بود. محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد از دغدغهمندان عرصههای فرهنگ و هنر است و زمانی که نمیتوانستیم شهید رئیسی را ملاقات کنیم، بهراحتی با وزیر ارشاد امکان برقراری تماس وجود داشت، خواستههای ما را به رئیسجمهور منتقل میکرد و این تعامل عمیق میان هنرمندان و رئیسجمهور کشور بیسابقه بود. صنعتگر ادامه داد: نگاه ویژهای که آیتا… رئیسی به هنر داشت، در اقداماتی مانند تدوین سند ملی موسیقی و…تجلی پیدا کرد وحالا ماهنرمندان وظیفه و رسالتی بر عهده داریم تا بهترین عملکرد را از خودمان عرضه کنیم. وی در آخر یادآوری کرد: شهید رئیسی جدا از وجهه سیاسی، یکی از چهرههای مردمی بود که سابقه بسیار بلندی در خدمتگزاری به این کشور داشت و حالا وقتش رسیده که اگر بتوانیم به این خادم ملت، به سید شهید بزرگوارمان ادای دین کنیم. موسیقی میتواندباپای دل دراین مسیر قدم بگذارد و خودم هم قطعهای دررابطه با شهیدرئیسی تولیدخواهم کرد تا با خواندن یک اثر در شأن رئیسجمهور شهید دولت سیزدهم، حداقل وظیفه و مسئولیت اجتماعی خودم را به عنوان یک هنرمند انجام داده باشم.
این اتفاق تاثیرات روحی زیادی روی افراد میگذارد
پوران درخشنده فیلمنامهنویس، کارگردان و تهیهکننده سینما درپی شهادت آیتا… رئیسی، گفت: حادثهای که برای رئیسجمهور اتفاق افتاد، بسیار هولناک بود وهمه را درشوک فروبرد. درخشنده ادامه داد: از شهادتشان متاثر شدم. شرایط پیش آمده اصلا خوب نیست. این اتفاق تاثیرات روحی زیادی روی افراد خواهد گذاشت. بابت این فاجعه متاسف و متاثر هستم. وی درخصوص نوع شهادت رئیسجمهور ادامه داد: سالهای گذشته حوادث تلخی رخ داده که طی آن حوادث، ما برخی مسئولان را از دست دادهایم؛ اما این رخداد تلخ، ما را در بهت فروبرد. این کارگردان سینما در پایان اظهار کرد: باورش سخت است. چگونه ممکن است بالگردی که رئیسجمهور کشور را منتقل میکند، ایمنی لازم را نداشته باشد. باید این سؤال را مطرح کرد که کدام کمکاری باعث چنین فاجعهای برای کشور شده و به هر حال بسیار متاسفم.
مزد یک عمر خدمت را گرفت
شهرام شکوهی خواننده، ترانهسرا وآهنگساز کشورمان نیز ازحس وحال اهالی فرهنگ درازدست دادن رئیسجمهور ایران، ابراهیم رئیسی گفت: هنرمندان هم همانند سایر مردم نسبت به این ضایعه غمانگیز ناراحت و متاسف هستند. ابراهیم رئیسی خدمتگزار مردم بود و نزدیکی او با مردم این فقدان را سختتر میکند. این خواننده پاپ درخصوص خدمات فرهنگی شهید سید ابراهیم رئیسی اضافه کرد: ابراهیم رئیسی در شرایطی سکان ریاست جمهوری را به دست گرفت که اوضاع اقتصادی و سیاسی کشور بسیار بحرانی بود. در این شرایط حتی فرصت کافی فراهم نشد تا بتواند برنامههایش را در همه زمینهها به سرانجام برساند. ما امیدواریم کسانی که جایگزین او میشوند با همان نگاه ایشان که نگاه خدمتگزاری برای مردم بود، سکان اداره کشور را به دست گیرند. شکوهی درخصوص منش و رفتار رئیس جمهور شهید مردم ایران، افزود: سید ابراهیم رئیسی بسیار مردمی و به اصطلاح خاکی بود و خود را خدمتگزار مردم میدانست. دغدغه اصلی رئیسی، مشکلات مردم بود و هر لحظه خود را در بطن مشکلات مردم میدید. حضور وی در جایگاه ریاست، تنها به پشت میز نشستن محدود نمیشد. شهید رئیسی، همگام با مردم در کف جامعه خود را با درد و رنج مردم همراه میکرد و همین حضور بر مردمی بودن او صحه میگذارد.
زمان، خدمات آیتا… رئیسی را بیشتر نشان میدهد
مهران رجبی، بازیگر عرصه سینما و تلویزیون نیز ضمن تسلیت شهادت رئیسجمهور و هیات همراهشان عنوان کرد: متاسفانه فردی انقلابی و جهادی را از دست دادیم و نمیتوان کتمان کرد که این اتفاق برای کشور صدمه خواهد بود. وی با اشاره به اینکه ما در گذشته اتفاقات تلخ مشابه را پشت سر گذاشتهایم، اشاره کرد: شهادت رئیسجمهور رجایی بسیار تلخ و گرفتاریها در آن زمان بیش از امروز بود. از آن بحرانها عبور کردیم و در زمان شهادت آیتا… رئیسی کشور تثبیت شده و جایگاه مناسبی در میان کشورها پیدا کرده است. این بازیگر عرصه سینما و تلویزیون افزود: متاسفانه جای خالی آیتا… رئیسی در آینده بهشدت احساس خواهد شد. شاید مردم تابهامروز کمتر متوجه فعالیتهای ایشان شده باشند، اما از این پس بیش از گذشته توجهشان به این خدمات جلب خواهد شد؛ چراکه به مرور زمان اقدامات آیتا… رئیسی جلوه بیشتری خواهد داشت و مردم اثر آن را در زندگی خود میبینند. رجبی با اشاره به برخی فعالیتهای رئیسجمهور کشور اظهار کرد: در گذشته بسیاری از کارگاهها تعطیل بودند و در دولت آقای رئیسی احیا شدند. برخی از پروژههای دولتی که از دولتهای قبل باقی مانده بود، تکمیل شد و به نتیجه رسید. در زمان همهگیری کرونا نیز واکسنهای مورد نیاز به کشور وارد شد که مجموعهای از دیپلماسی و در میدان دویدن را نشان میدهد. وی در پایان خاطرنشان کرد: این حادثه تاسفبار را به همه دوستداران رئیسجمهور شهید، مردم خوب ایران، خانواده ایشان و خوانندگان این متن تسلیت میگویم.
مرد عمل
داریوش ارجمند، بازیگر پیشکسوت سینما، تلویزیون و تئاتر نیز با انتشار پیامی شهادت شهید آیتا… سیدابراهیم رئیسی و هیأت همراهشان را تسلیت گفت و نوشت: آیتا… رئیسی میتوانست در پایتخت باشد و وقایع و اتفاقات کشور را از پشت میزش رصد کند، بدون آنکه خطر را به جان بخرد، ولی رئیسی مرد عمل بود. درمتن پیام داریوش ارجمند آمده است: «شهادت مزد تلاشهای خستگیناپذیر آیتا… سیدابراهیم رئیسی در طول مسئولیتهای او بود. آرام و متین در ظاهر، ولی پرخروش و جنگنده در باطن، برای خدمت به مردم ایران بود و خستگی را نمیشناخت. او میتوانست در پایتخت باشد و وقایع و اتفاقات کشور را از پشت میزش رصد کند، بدون آنکه خطر را به جان بخرد، ولی رئیسی مرد عمل بود. او و همراهانش با کولهباری از افتخار خدمت به مردم ایران به سوی معبود پر کشیدند. اینجانب بهعنوان خدمتگزار و عضوی کوچک از جامعه هنرمندان پیشکسوت، این ضایعه تأسفبار را خدمت تمامی خانوادههای محترم شهدای حادثه سقوط بالگرد و مردم عزیز تسلیت عرض میکنم و از خداوند منان درجات متعالی آیتا… رئیسی و همسفرانش را مسألت دارم. یادشان همواره گرامی و روحشان قرین رحمت الهی باد.»
آن شب هولناک را تا صبح نخوابیدم
محمدعلی باشهآهنگر، کارگردان باسابقه سینما نیز طی یادداشتی با اشاره به حادثه شهادتگونه رئیسجمهور نوشت: در سوره مبارک آل عمران آیه ۱۷۰ آمده است: آنها به خاطر نعمتهای فراوانی که خداوند از فضل خود به ایشان بخشیده، خوشحالند و به خاطر کسانی که هنوز به آنها ملحق نشدهاند (مجاهدان و شهیدان آینده) خوشوقت هستند (زیرا مقامات برجسته آنها را در آن جهان میبینند و میدانند) که نه ترس بر آنهاست و نه غمی خواهند داشت. آن شب هولناک را تا صبح نخوابیدم. قلبم گواهی میداد که دیر یا زود با آیاتی از کلاما… مجید، خبری که جهان ساعتها در انتظار شنیدنش است، خوانده خواهد شد. شهادت، هنر مردان خداست. گویی تقدیر ماست که بهار و تابستان آبستن خبرهای هولناک شده است. از دهه ۶۰ تاکنون بسیاری حوادث رخ داده که اگر یکدهم این حوادث در برخی کشورها رخ میداد، دگرگون میشدند. از انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی و شهادت شهید بهشتی و ۷۲ شهید ارجمند تا شهادت رئیسجمهور ــ شهید رجایی ــ و شهید باهنر و بسیاری شهیدان دیگر در آن دهه در داستانهای ترور و شهدای هشت سال دفاعمقدس و سقوط هولناک هواپیمای C ۱۳۰ ارتش و شهادت فرماندهان پیروز شکست حصر آبادان در هفتم مهر و سقوط فوکر ۲۷ شهید محلاتی و بیش از ۴۰ نفر دیگر به وسیله میگهای عراقی و بسیار بسیار حوادث سنگین، گویی هموطنان ایران عزیز را آبدیده کرده و صبر ایوب به آنها داده است. اما آنچه پس از حوادث رخ داده، ایمان به خدا و وحدت و یکپارچگی میان مردم است. فارغ از سلایق جریانات سیاسی در کشور، نوع شهادت شهدای بالگرد رئیسجمهور شهید و همراهان گرامیاش، همه را در سوگی عمیق فرو برد و این نوع رفتن تا ابد در ذهن و روح همه مردم باقی خواهد ماند؛ در حین خدمت و در حین انجام کار برای بهبود اوضاع سخت کشور. امیدوارم این شهدا که در شب ولادت امام رضا (ع) به شهادت رسیدند، با ایشان که افتخار خادمی او را داشتند، محشور شوند.
منبع: روزنامه جام جم
Source link