به گفته او، همه ساله با توجه به توانمندیهای استان ها در تولید سبزی و صیفی، شرایط بارندگی، هزینههای تولید و وضعیت صادرات، برنامه تولید سبزی و صیفی را به صورت فصلی به استانها ابلاغ میکنیم.
مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی وزارت جهادکشاورزی، افزایش عملکرد و ارتقای بهرهوری را از اهداف این دفتر در حوزه سبزی و صیفی دانست و افزود: کاهش مصرف آب، توسعه سیستمهای نوین آبیاری، تغذیه گیاهی مناسب، نشاءکاری، مبارزه با عوامل خسارتزا و استفاده از بذرهای اصلاح شده از برنامههایی است که موجب افزایش عملکرد و بهرهوری میشود.
او افزایش متوسط عملکرد تولید سبزی و صیفی در فضای باز را طی سه سال اخیر نزدیک به سه تن در هکتار اعلام کرد.
اصغری درباره بذرهای مورد نیاز سبزی و صیفی گفت: کل نیاز بذرهای سبزی و صیفی کشور به جز سیبزمینی حدود چهار هزار تن در سال است و ۵۵۰ هزار تن نیز بذر سیبزمینی نیاز داریم که بیش از ۹۹ درصد بذر سیبزمینی در داخل کشور تولید میشود.
او افزود: از چهار هزار تن بذر سبزی و صیفی، ۷۰۰ تا ۷۵۰ تن از طریق واردات و مابقی از تولیدات داخلی تأمین میشود و به عبارت دیگر بیش از ۸۰ درصد بذر مورد نیاز سبزی و صیفی کشور داخلی است.
مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی وزارت جهادکشاورزی در مورد نقش شرکتهای دانشبنیان در تولید بذرهای هیبرید سبزی و صیفی گفت: شرکتهای دانشبنیان در تولید انواع بذر سبزی و صیفی فعالند و امیدواریم با معرفی کالاهای داخلی به کشاورزان سهم بذور داخلی در بازار بذر افزایش یابد.
او گفت: این شرکتها در زمینه تولید کودهای تخصصی نیز فعالیت میکنند و این کودها را در اختیار کشاورزان قرار میدهند.
خبرنگار: آزاده محبی
Source link