فیلترهای سرامیکی ریخته گری

در مسیر رشد؛ صادرات ۴۵۰ میلیون دلار صنایع‌دستی

در مسیر رشد؛ صادرات ۴۵۰ میلیون دلار صنایع‌دستی

دیدارنیوز: معاون صنایع‌دستی کشور، صادرات صنایع‌دستی را در سال گذشته بدون احتساب زیورآلات و صادرات چمدانی، ۴۵۰ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: صادرات یکی از حلقه‌های اساسی بازار صنایع‌دستی محسوب می‌شود که با حمایت رئیس‌جمهور شهید و عزمی که وزیر میراث‌فرهنگی درجهت برداشتن موانع داشتند، با رشد خوبی در سال گذشته مواجه شدیم.

با وجود سال‌ها سابقه در حوزه تولید و تنوع صنایع‌دستی، اما سالهاست که صادرات صنایع‌دستی جایگاه مناسبی در دنیا ندارد. صنایع‌دستی ایران تاثیر جدی بر اقتصاد کشور ندارد و هنرمندان و تولیدکنندگان ایرانی نیز آشنایی درستی با بازار‌های جهانی ندارند درنهایت صادرات این هنر – صنعت تاثیر کلانی بر جامعه نداشته است. با این وجود معاون صنایع‌دستی کشور معتقد است که وزارت میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در طول سال‌های گذشته فعالیت‌های زیربنایی و ساختاری قابل توجهی داشته و صادرات نیز از سال گذشته رشد قابل توجهی را طی کرده است.

مریم جلالی (معاون صنایع‌دستی)، صادرات صنایع‌دستی را یکی از حلقه‌های اساسی و به قولی لوکوموتیو پیشران بازار صنایع‌دستی دانست و به ایلنا گفت: سال گذشته براساس آمار گمرک بدون احتساب صادرات چمدانی و زیورآلات که سرفصل جداگانه‌ای دارند، ما چیزی حدود ۴۵۰ میلیون دلار درآمد حاصل از صادرات داشتیم.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  افزایش فوتی‌های سیل به ۵۶ تن / تشریح آخرین وضعیت سیل درکشور

او گفت: با مصوبه اخیر هیات دولت مبنی بر عدم الزام بازگشت ارز حاصل از صادرات صنایع‌دستی و پیمان سپاری ارزی مبنی بر مواد اولیه طبق استعلام از وزارت میراث فرهنگی که یک مشوق فوق العاده برای صنایع‌دستی و صادرکنندگان محسوب می‌شود، ما امیدواریم موانع پیش روی بازرگانان باتوجه به این مصوبه که بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و وزارت صمت روی آن اتفاق نظر داشتند و یک امتیاز برای صنایع‌دستی محسوب می‌شود، برداشته شده و شاهد رشد بیشتر صادرات صنایع‌دستی باشیم.

معاون صنایع‌دستی کشور در بخش دیگری از گفتگوی خود، کارنامه دولت سیزدهم را در توسعه صنایع‌دستی چشمگیر دانست. او اعلام کرد: با نگاه کارشناسانه دولت و رئیس جمهور شهید و همچنین تلاش وزیر میراث فرهنگی، صنایع‌دستی به عنوان یک کارکرد و پیشران در حوزه اقتصاد هویت بنیان شناخته شده که این؛ بزرگترین اتفاقی‌ست که در دولت سیزدهم رخ داده.

به گفته جلالی، تا قبل از دولت سیزدهم صنایع‌دستی در مرز توصیف و تحسین باقی مانده بود، درصورتی که با ظرفیت‌شناسی صنایع‌دستی برای معیشت آفرینی و ارزآوری، درحال‌حاضر صنایع‌دستی در حوزه‌های اقتصادی و توسعه‌ای جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده که این موضوع دستاورد کلان است.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  رشد جمعیت حیات وحش فیروزکوه در سرشماری‌های سالیانه

آنطور که جلالی عنوان می‌کند، بیمه هنرمندان صنایع‌دستی که سال‌ها مسکوت مانده بود و کار خیلی سخت و پیچیده‌ای بود و لازم بود که دستگاه‌های دیگر از جمله وزارت رفاه و تعاون و همینطور سازمان تامین اجتماعی مجاب و به دنبال آن اعتبارات مورد نیاز آن تصویب شود، با عزمی که رئیسی در هیات دولت داشت، این اتفاق افتاد.

معاون صنایع‌دستی همچنین با اشاره به برپایی بازارچه‌های صنایع‌دستی در مبادی ورودی شهر‌ها ادامه داد: بازارچه‌های صنایع‌دستی یکی از موضوعاتی بود که وزارت کشور با ابلاغ اطلاعیه‌ای به استانداران و شهرداران، آن‌ها را ملزم کرد با ایجاد بازاچه‌های صنایع‌دستی در مبادی ورودی شهر‌ها به رونق صنایع‌دستی کمک کنند که این اتفاق نیز با تاکید شخص رئیس جمهور شهید صورت گرفت.

او گفت: همچنین مصوباتی برای اعتبارات صنایع‌دستی لحاظ شده به طوری‌که در این دوره بیشترین توجه نسبت به هنرمندان و تولید هویت بنیان صنایع‌دستی اتفاق افتاده است. درحال‌حاضر یکسری اقدامات زیرساختی از جمله پیوند با دانشگاه در حوزه طراحی و زنجیره اقتصادی صورت گرفته که همچنان ادامه دارد. این اتفاقات دستاورد‌هایی است که در حوزه صنایع‌دستی رقم خورده و امیدواریم ثمرات آن را کم کم بچشیم و این معیشت عزت آفرین که مدیران تولید آن اغلب زنان و بانوان جامعه هستند برگردد به رونق بیشتر برسد.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  فروریختن ساختمان ۱۳ طبقه در «اسکندریه» مصر


Source link

الماس تراشکاری

Check Also

اعطای جایزه بین‌المللی انگلستان به طرح پلازای متروی میدان جهاد-تایمز

 هادی حق‌بین با اشاره به کسب جایگاه نخست طرح پلازای متروی میدان جهاد در جایزه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Banner
بهترین نرم افزار سامانه مودیان