۰۸:۰۰ – ۲۵ آبان ۱۴۰۳
عباس حاجینجاری کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: عملیات وعده صادق ۲ زمانی انجام شد که رژیم صهیونیستی متأثر از حمایتها و ناکامیهایی که در غزه به دنبال یک سال جنایت داشت، اقدام به ترور شهید سیدحسن نصرالله و فرماندهانی چون شهید هنیه کرد و همین مسائل باعث شد تا نظام جمهوری اسلامی ایران متناسب با وعده مقام معظم رهبری اقدام به عملیات وعده صادق ۲ علیه رژیم صهیونیستی و همچنین تنبیه این رژیم کند.
او ادامه داد: عملیات وعده صادق ۲ مناطق و مراکز نظامی و امنیتی رژیم اشغالگر قدس را مورد هدف قرار داد و این حرکت نشاندهنده اثبات قدرت و توانمندی نظامی جمهوری اسلامی ایران به این رژیم بود.
کارشناس مسائل بینالملل همچنین اظهار داشت: نکته حائز اهمیت دیگر این است که رژیم صهیونیستی در ادامه عملیات وعده صادق با توجه به برآوردی که نسبت به هدفگیری مراکز اصلی نظامی داشتند، با این تصور که زمانی که موشکها حمله میکنند، بتوانند آنها را رهگیری کنند، دوربینهای خودشان را در این مراکز مستقر کردند تا به نوعی یک نمایش قدرت داشته باشند، اما هنگامی که موشکهای جمهوری اسلامی ایران به اهداف موردنظر اصابت کرد، اقتدار و قدرت بازدارندگی ایران خودش را نشان داد.
او در پاسخ به این پرسش که چرا حملات حزبالله قبل از شهادت سیدحسن نصرالله به این شدت نبود، گفت: تا قبل از شهادت سیدحسن نصرالله و در زمان حضور او یک تقابل و جنگ کنترلشده بین حزبالله و رژیم صهیونیستی وجود داشت. در واقع هدفگیری اصلی حزبالله این بود که با مشغولسازی رژیم صهیونیستی در جبهه شمال فشار را از روی غزه کم کند.
حاجینجاری همچنین در ادامه گفت: زمانی که رژیم صهیونیستی از نابودی حماس و آزادسازی اسرا ناامید شد، جهت حمله را به سمت شمال لبنان آورد و عملیاتی مانند قضیه پیجرها و به شهادت رساندن سیدحسن نصرالله را انجام داد و عملا باعث گسترش جنگ شد. روزهای اول با توجه به شهادت سیدحسن نصرالله و دیگر فرماندهان محور مقاومت بهطور طبیعی ممکن بود تضعیف شبکهای فرماندهی حزبالله موجب کاهش سطح عملیات حزبالله شود، اما حزبالله بهسرعت خود را بازسازی کرد و با اعمال قدرت و رونمایی از تجهیزاتی که داشت، توانست رژیم صهیونیستی را در تنگنا قرار داهد.
او یادآور شد: در زمان شهید سیدحسن نصرالله اعلام شده بود که حزبالله از تجهیزات پیشرفتهای برخوردار است که در زمان لازم از آن رونمایی میکند؛ الان که دامنه جنگ گسترش پیدا کرده است، حزبالله توانسته است خود را سازماندهی کند و از تجهیزاتش استفاده کند.
حاجینجاری خاطرنشان کرد: نگوییم که رژیم صهیونیستی درحال جنگیدن است، این آمریکا است که در صحنه حضور دارد. آمریکا رسما اعلام کرد که در عملیات ترور شهید سیدحسن نصرالله کمکهای عملیاتی و امنیتی به رژیم صهیونیستی ارائه داده است. فلذا نباید رژیم صهیونیستی را بهتنهایی دید. همواره تمام امکانات و پیشرفتهترین تجهیزات آمریکا در اختیار این رژیم بوده است.
کارشناس مسائل بینالملل همچنین اظهار داشت: رژیم صهیونیستی به هیچکدام یک از اهداف خود در جنگ با غزه نرسیده است. کشورهای اروپایی که حرکات این رژیم را محکوم کردهاند، میتوانند جلوی این رژیم را بگیرند. الان رژیم صهیونیستی بالاترین جنایتها را در غزه انجام میدهد و با بمبهای آتشزا به چادرهای مردم غزه حمله میکند و همه این جنایتها زیر نگاه آمریکاییها و اروپاییها صورت میگیرد.
او ابراز داشت: نهادهای بینالمللی در حد تعارف رژیم صهیونیستی را محکوم میکنند. در عرصه حتی کشورهای مرتجع منطقه هم به این رژیم کمک میکنند. آمریکا و اروپا نگران این موضوع هستند که اگر رژیم صهیونیستی که به عنوان سرپل آنها در خاورمیانه است شکست بخورد، تمامی منافع خود در منطقه را از دست میدهند. همچنین، نگرانی کشورهای مرتجع منطقه نیز تزلزل سیاسی داخلی خودشان است.
وی همچنین تصریح کرد: حرف حزبالله این است که در واقع توافق صلح همزمان بین حزبالله، حماس و رژیم صهیونیستی صورت گیرد و رژیم صهیونیستی باید دست از جنایتهای خود در این منطقه بردارد.
حاجینجاری همچنین درباره آینده تحولات منطقه افزود: این درگیریها به دلیل کمکهای آمریکاییها به رژیم صهیونیستی منطقه را با بحران روبهرو کرده است. سرنوشت آینده مقاومت را ایستادگی و مقاومت مردم فلسطین تعیین میکنند.
او در آخر اظهار داشت: رژیم صهیونیستی به رغم اینکه در برخی از عرصهها دستاورد تاکتیکی داشته است، اما به لحاظ راهبردهای استراتژیک ناکام بوده است. حماس و حزبالله از بینرفتنی نیستند و تداوم جنایتهای رژیم صهیونیستی میتواند منطقه را به سمت بحرانیتر شدن سوق دهد. قدرتهای دنیا به عنوان عامل اصلی کنترلکننده رژیم صهیونیستی باید به میدان بیایند.
خبرنگار: مهسا حنیفه
Source link