فیلترهای سرامیکی ریخته گری

جلوگیری از خروج ۵ میلیون دلاری ارز با رفع نیاز شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب

شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب برای تعمیر و نگهداری ۲۲ حلقه از چاه‌های خود از فناوری یک شرکت نانویی ایرانی استفاده کرد که ارزش این فناوری در بازار بین‌المللی در مجموع ۵ میلیون دلار برآورد می‌شود که با تولید داخلی این پکرها از خروج ارز از کشور جلوگیری شده است.

به گزارش ایسنا، رامین روغنیان، معاون مدیر فنی بخش مهندسی نفت شرکت ملی مناطق نفت جنوب با بیان اینکه شرکت ملی مناطق نفت جنوب بزرگترین زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران است، گفت: این شرکت امکان تولید روزانه بیش از ۲٫۹ میلیون بشکه نفت را داشته و تقریبا ۷۵ درصد از تولید کل کشور است. این شرکت مسئولیت توسعه ۴۵ میدان نفتی را نیز به عهده دارد.

وی اظهار کرد: با توجه به تعداد چاه‌هایی که در محدوده جغرافیایی شرکت ملی مناطق نفت جنوب است، لازم بوده که در مقاطع مختلف اقدامات در جهت تولید در شرایط ایمنی انجام شود.

روغنیان با بیان این که یکی از ملزومات مهم برای تداوم تولید از میادین، موضوع تعمیر چاه‌ها است و برای این کار لازم است از پکرهای حفاری استفاده شود که هزینه بالایی را به شرکت تحمیل می‌کند، ادامه داد: با توجه به نیاز شرکت ملی مناطق نفت جنوب، امکان‌سنجی ساخت پکرهای حفاری در دستور کار قرار گرفت و همکاری ویژه‌ای در این باره با دانشگاه صنعتی شریف آغاز شد.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  لزوم افزایش سهم مدیریت دارایی ها در سبد درآمدی دولت

جمال ارغوانی هادی، مدیرعامل یکی از شرکت‌های همکار با اشاره به همکاری با شرکت ملی مناطق گفت: ما در سال ۱۳۹۴ در دانشگاه صنعتی شریف یک قرارداد ارتباط با صنعت را با شرکت ملی مناطق نفت جنوب امضا کردیم و در سال ۱۳۹۷ تحقیقات این پروژه به نتیجه رسید و سال ۱۳۹۸ نیز شرکت ما تاسیس شد. تمرکز ما در این شرکت اسپین‌آف شده از دانشگاه شریف، روی تولید پکرهای درون چاهی مورد استفاده برای حوزه نفت و گاز بود.

وی اضافه کرد: پکرهای ما مبتنی بر قطعات الاستومری بود، الاستومرها در چاه‌ها به دلیل دمای بالا و شرایط سخت با چالش‌هایی روبرو هستند و در نتیجه نمی‌توانستیم هر الاستومری را به کار بگیریم. برای رسیدن به الاستومری که جوابگوی این شرایط چاه باشد، به سراغ فناوری‌نانو رفتیم.

به نقل از ستاد نانو، کل فرآیند طراحی، توسعه و تولید این پکرها در این شرکت انجام شد و روی یک حلقه چاه به صورت آزمایشی مورد استفاده قرار گرفت و نتایج کاملا قابل قبول بود و مورد تایید مسئولان شرکت ملی مناطق نفت جنوب قرار گرفت. از این رو همکاری میان این شرکت دانشگاهی و شرکت ملی مناطق نفت جنوب تداوم یافت و از این پکرها در ۲۲ حلقه از چاه‌ها استفاده شد که مزایایی نظیر ایمن‌سازی چاه یا جلوگیری از هرز رفتن را به همراه داشته است. به گفته مسئولان شرکت ملی مناطق نفت جنوب این پکرها گره‌های عملیاتی متعددی را برای صنعت نفت ایران باز کرده است.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  اختصاص ۳۳۳ میلیون یورو به مسکن مددجویان

شرکت ملی مناطق نفت جنوب قرارداد برای خرید ۱۰۰ پکر منعقد کرده است که ارزش آن‌ها در بازار بین‌المللی در مجموع ۵ میلیون دلار برآورد می‌شود که با تولید داخلی این پکرها از خروج ارز از کشور جلوگیری شده است. از آنجایی که فناوری تولید این پکرها در انحصار چند شرکت آمریکایی است، تولید آن‌ها به صورت بومی در داخل کشور یک پیروزی برای صنعت نفت ایران است.

انتهای پیام

الماس تراشکاری

Check Also

بیت کوین در انتظار رکورد ۸۰٬۰۰۰ دلار؛ چرا BTC اصلاح نمی‌کند؟

قیمت بیت کوین امروز صبح از محدوده ۷۹٬۰۰۰ دلار عبور کرد و در تلاش است …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Banner
https://irankarkhaneh.com https://bepaznapaz.ir جرثقیل سقفی پخش عمده جوراب پنبه خرید کینوا جرثقیل دروازه ای خرید اسپیرولینا جرثقیل سقفی جرثقیل سقفی بلبرینگ سرامیکی خرید جرثقیل سقفی لوله سرامیکی جرثقیل سقفی بهترین نرم افزار سامانه مودیان ساخت جرثقیل سقفی بلبرینگ سرامیکی جرثقیل سقفی کارگاهی خرید جو دوسر پرک تیغ اره دیسکی از کجا جوراب عمده بخریم