ساعت زمین یک رویداد جهانی است که توسط صندوق جهانی طبیعت نامگذاری شده است و با هدف آگاهی جهانی درباره تغییرات آب و هوایی و مصرف صحیح انرژی شروع شده است، در این مناسبت، خانوادهها و کسب و کارها با خاموش کردن چراغها و سایر دستگاههای الکتریکی غیر ضروری خود به مدت ۱ ساعت به حفظ انرژی و محیط زیست کمک میکنند.
خاموشی پل طبیعت در ساعت زمین
این رویداد (World Wide Fund for Nature) نخستین بار در سال ۲۰۰۷ میلادی در سیدنی استرالیا زمانی که ۲.۲ میلیون نفر از ساکنان سیدنی اقدام به خاموش کردن چراغهای غیرضروری کردند آغاز شد و به دنبال این اقدام سیدنی، بسیاری از شهرهای دیگر جهان، این رویداد را به تصویب رساندند.
خاموشی برج ایفل فرانسه در ساعت زمین
۸۰ درصد نیروگاهها برای تولید برق در جهان معمولا از سوختهای فسیلی مانند، گاز، زغالسنگ و مازوت استفاده میکنند، بنابراین انرژی مصرفی در ساختمانها همان گاز یا سوخت مازوت است که در نیروگاهها سوزانده و طی فرایندی تبدیل به انرژی الکتریکی میشود و با سیستمهای انتقال و توزیع به دست مصرفکننده میرسد.
خاموشی برج آزادی در ساعت زمین
ساعت زمین در سال ۲۰۲۲ مصادف با ۶ فروردین از ساعت ۲۰ و۳۰ دقیقه تا ۲۱ و۳۰ دقیقه برگزار میشود.
خاموشی میدان شهرداری رشت در ساعت زمین
در سال ۱۳۹۰ برج میلاد اولین سازه ایرانی بود که در ساعت زمین چراغهای خود را خاموش کرد و در سالهای بعد بیشتر سازههای معروف ایران مانند برج آزادی تهران، میدان و شهرداری رشت، سیوسه پل اصفهان، پل سفید اهواز به پویش ساعت جهانی زمین پیوستند.