مدیر قراردادها و پیگیری مطالبات و نظارت بر مصرف صندوق توسعه ملی گفت: ریال مانایی روش جدیدی است که صندوق توسعه ملی آن را طراحی و اجرا کرده و میتواند مورد استفاده تسهیلاتگیرندگان صندوق توسعه ملی در بخش انرژیهای تجدیدپذیر و سایر بخشهای اقتصادی کشور قرار گیرد.
به گزارش ایسنا به نقل از صندوق توسعه ملی، رضا محمدی در اولین نشست تخصصی روشهای تأمین مالی احداث نیروگاههای تجدیدپذیر در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر، بهرهوری و صرفهجویی انرژی، در خصوص تأمین مالی نیروگاهها گفت: روشهای قبلی تأمین مالی صندوق توسعه ملی، گاه مشکلاتی برای دارندگان نیروگاهها که تسهیلات از صندوق دریافت کردند به همراه داشت؛ برای حل این موضوع، ریال مانایی را طراحی و رونمایی کردیم که در واقع این روش ایرادهای تسهیلات ارزی برای دریافتکنندگان تسهیلات را ندارد و برای فعالان نیروگاهی مناسبتر است. این روش راهکار مناسبی است تا فعالان انرژیهای تجدید پذیر بتوانند نیاز مالی نیروگاه خود را تأمین کنند و در بازپرداخت با مشکل روبرو نشوند.
مدیر قراردادها، پیگیری مطالبات و نظارت بر مصرف صندوق توسعه ملی در بخش دیگری از صحبتهای خود در این نشست خاطرنشان کرد: صندوق توسعه ملی از ابتدای تأسیس تاکنون برای ۴۶ طرح نیروگاهی ۴.۶ میلیارد دلار تسهیلات مصوب کرده است که تاکنون از این مبلغ ۳.۵ میلیارد دلار پرداخت شده است.
وی ضمن بیان اینکه در شرایط کنونی راحتترین روش تأمین مالی، استفاده از منابع صندوق توسعه ملی است، گفت: تاکنون از محل تأمین مالی انجام شده توسط صندوق توسعه ملی، هفت هزار و ۲۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاههای کشور اضافه شده و خواهد شد؛ ضمن آنکه ۳۰ طرح هم با بیش از ۳.۳۰۰ مگاوات توان به بهرهبرداری رسیده که تنها چهار طرح آن در بخش انرژیهای تجدیدپذیر بوده است.
محمدی در پایان این نشست تخصصی، خواستار اصلاح نرخهای خرید تضمینی برق توسط وزارت نیرو شد و اعلام کرد که با مدلهای مالی فعلی، متقاضیان تسهیلات نیروگاهی امکان بازپرداخت اقساط را نخواهند داشت.
بر اساس این گزارش، دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر، بهرهوری و صرفهجویی انرژی، با حضور شرکتهایی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی از روز ۲۱ شهریور کار خود را در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران آغاز کرده و تا ۲۴ شهریور ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام