به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تایمز، نخستین مصاحبه علمی ـ فنی پذیرفتهشدگان آزمون سردفتری با حضور رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در مشهد برگزار شد.
آزمون سردفتری ۲۵ آذرماه سال گذشته با شرکت حدود ۵۲ هزار داوطلب برگزار شد. بیش از ۲۵ هزار نفر از این تعداد داوطلب مرد و بیش از ۲۶ هزار نفر هم داوطلب زن بودند. از این میان بیش از ۹۵۰۰ نفر بر اساس قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در فهرست پذیرفتهشدگان آزمون قرار گرفتند.
طبق قانون، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برای کسانی که حداقل ۷۰ درصد امتیاز میانگین نمرات یک درصد حائزان بالاترین امتیاز آزمون سردفتری را کسب کنند باید پروانه سردفتری صادر کند.
با این حال سازمان ثبت احتمالاً بهدلیل تعداد زیاد پذیرفتهشدگان (۹۵۰۰ قبولی در یک آزمون و فعالیت تنها ۸۷۰۰ سردفتر از آغاز فعالیت دفاتر اسناد رسمی از حدود ۹۰ سال قبل تا کنون) و نیز مقاومت برخی از متولیان امر سردفتری از جمله کانون سردفتران و دفتریاران موانعی در مسیر صدور پروانه سردفتری قرار داد که از جمله آنها میتوان به برگزاری مصاحبه علمی اشاره کرد.
طبق مصوبه هیئت مقرراتزدایی، اخذ هرگونه آزمون کتبی و شفاهی از پذیرفتهشدگان آزمون اصلی سردفتری در ذیل هر عنوان و نامی، ممنوع است.
به هر حال نخستین جلسه مصاحبه علمی فنی پذیرفتهشدگان آزمون سردفتری در مشهد برگزار شد و در آن حسن بابایی؛ معاون قوه قضاییه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به نقش و جایگاه سردفتران در جامعه گفت: این حرفه در مقایسه با سایر حرفههای حقوقی به لحاظ امنیت، همواره نیازمند بررسی بیشتر پذیرفتهشدگان است.
بابایی گفت: در این مصاحبه و در مرحله اول، توان علمی افراد سنجیده میشود ضمن اینکه توان فنی آنها نیز از اهمیت و مقوله خاصی برخوردار خواهد بود.
بابایی تصریح کرد: نکته مهم دیگر در این مصاحبهها بحث علم حقوق است و باید توان فنی آنها احراز شود چرا که بیش از ۱۰۰ نوع سند در دفاتر اسناد رسمی تنظیم میشود لذا سردفتران باید از توان تحلیل و قدرت استنباط برخوردار باشند.
به گفته رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، ۲۰۰ هیئت تخصصی مصاحبه در سراسر کشور تشکیل شده است که مصاحبهها را بهصورت استانی انجام میدهند.
انتهای پیام/