فیلترهای سرامیکی ریخته گری

همه چیز درباره فواید و خواص اسفناج

چرا به اسفناج ابرغذا می‌گویند؟ ابرغذا یا سوپر فود غذایی است که مواد مغذی فراوانی را در خود جای داده است؛ تا به آنجا که معمولا برای کمک به درمان هر مشکلی، مصرف آن پیشنهاد می‌شود. اسفناج از جمله سبزیجات برگ‌دار بوده و به صورت خام و پخته می‌توان از آن بهره گرفت. ارزش غذایی اسفناج آنقدر بالا است که اگر با آن آشنا شوید، از این پس نگاهی دیگر به این سبزی ارزشمند خواهید داشت. در این مقاله مهم‌ترین خواص اسفناج را برای شما شرح خواهیم داد.

آنچه در این مقاله می خوانیم

ارزش غذایی اسفناج

در ۱۰۰ گرم اسفناج خام:

  • ۲۳ کالری
  • ۹۱% آب
  • ۹ گرم پروتئین
  • ۶ گرم کربوهیدرات
  • ۴ گرم شکر
  • ۲ گرم فیبر
  • ۴ گرم چربی

وجود دارد. ویتامین A، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، سدیم و پتاسیم از جمله مواد مغذی موجود در اسفناج هستند.

 
اسفناج

خواص اسفناج برای مردان

فواید و خواص اسفناج برای مردان به شرح زیر است:

  • افزایش میل جنسی: زیرا اسفناج سرشار از منیزیم و آهن است. منیزیم برای تولید تستوسترون ضروری به شمار می‌آید زیرا این هورمون به طور مستقیم با میل جنسی در مردان ارتباط دارد. در صورت کمبود آهن، میل جنسی کم خواهد شد. اسفناج با غنی بودن از آهن میل جنسی را افزایش می‌دهد.
  • بهبود عملکرد جنسی و کمک به درمان اختلال نعوظ: اسفناج حاوی آرژنین است؛اسید آمینه‌ای که به تولید نیتریک اکسید کمک می‌کند.  نیتریک اکسید رگ‌های خونی را گشاد کرده، گردش خون را در اندام تناسلی افزایش می‌دهد و مشکل نعوظ را برطرف می‌کند.
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات: اسفناج حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی بوده که از سلول‌های تشکیل دهنده پروستات در برابر هر نوع آسیب محافظت می‌کند. به این ترتیب خطر ابتلا به سرطان پروستات کم خواهد شد.
  • بهبود سلامت قلب: اسفناج سرشار از ویتامین K است که به لخته شدن خون کمک می‌کند. همچنین آنتی اکسیدان‌هایی دارد که التهاب را کاهش می‌دهند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کم می‌کنند.

برای خرید قرص نعوظ و تقویت قوای جنسی کلیک کنید.

خواص اسفناج در بارداری

به دلایل زیر در دوران بارداری از خواص اسفناج بهره بگیرید:

  • پیشگیری از نقایص مادرزادی در جنین: اسفناج سرشار از اسید فولیک است و این ویتامین برای پیشگیری از نقص لوله عصبی در جنین ضروری به حساب می‌آید.
  • کمک به درمان کم خونی: بسیاری از بانوان با مشکل کم خونی مواجه هستند و این مشکل اگر در دوران بارداری هم وجود داشته باشد، منجر به علائمی مثل تنگی نفس خستگی خواهد شد. اسفناج سرشار از آهن است و برای درمان کم خونی ایده‌آل به حساب می‌آید.
  • بهبود سلامت استخوان‌ها: مقادیر بالایی کلسیم در اسفناج وجود دارد که از درد استخوان‌ها در بارداری پیشگیری کرده و احتمال بروز پوکی استخوان را بعد از پایان بارداری کاهش می‌دهد.
پیشنهاد میکنیم بخوانید:  گفت‌وگوی وزرای بهداشت ایران و عراق درباره ارائه خدمات درمانیبه زائران اربعین

تقویت سیستم ایمنی و بهبود سلامت قلب از دیگر خواص اسفناج در بارداری است.

خواص اسفناج پخته چیست؟

برخی از مواد مغذی در اسفناج پخته بهتر جذب می‌شود؛ یعنی فواید اسفناج پخته در بعضی موارد بیشتر از اسفناج خام است. کاروتنوئیدهای مهم مانند بتاکاروتن، لوتئین و زآگزانتین در اسفناج پخته قابلیت جذب بیشتری دارند.

✅اسفناج سرشار از اسید اگزالیک است. این ماده به طور کلی مانع از جذب کلسیم و آهن می‌شود. اما وقتی در دمای بالا اسفناج را می‌پزید، تجزیه شده و در این حالت کلسیم و آهن جذب بهتری خواهند داشت.

از طرف دیگر پختن اسفناج ممکن است مقدار برخی از مواد مغذی موجود در آن را نیز کاهش دهد؛ مثل ویتامین C که با پختن کمی از آن از بین می‌رود. خواص اسفناج پخته عبارتند از:

  • تقویت سیستم ایمنی
  • بهبود سلامت استخوان‌ها
  • بهبود سلامت قلب
  • افزایش قدرت بینایی
  • پیشگیری از سرطان
  • کمک به بهبود کم‌خونی

 
خواص اسفناج پخته

خواص اسفناج و ماست

بورانی یکی از غذاهای محبوب ایرانیان به ویژه در فصول سرد سال است. این غذا را از ترکیب اسفناج و ماست درست می‌کنند. یک نکته منفی در مورد اسفناج این است که این سبزی مفید حاوی اگزالات است. این ماده جذب کلسیم و آهن موجود در اسفناج را کاهش می‌دهد. اما بعید به نظر می‌رسد که تاثیر چندانی در جذب ماست موجود در بورانی داشته باشد.

سعی کنید برای پخت بورانی از ماست کم‌چرب استفاده کنید و حتما به آن فلفل بیفزایید. خواص اسفناج و ماست در کنار یکدیگر به شرح زیر است:

  • تقویت سلامت استخوان‌ها
  • بهبود سلامت قلب
  • تقویت سیستم ایمنی
  • تامین بسیاری از مواد مغذی شامل ویتامین‌ها و مواد معدنی

خواص اسفناج با تخم مرغ

تخم مرغ منبعی غنی از پروتئین بوده و حاوی چربی‌های سالم، ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف است. ترکیب آن در کنار اسفناج، ایده بسیار خوبی می‌تواند باشد. به این غذا نرگسی گفته می‌شود. خواص اسفناج با تخم مرغ شامل موارد زیر است:

  • تامین بسیاری از مواد مغذی برای بدن
  • کمک به ارتقا سلامت قلب
  • بهبود سلامت استخوان‌ها
  • تقویت سیستم ایمنی
  • افزایش ذخایر آنتی اکسیدانی بدن

 
فواید اسفناج و تخم مرغ

فواید اسفناج برای پوست

اسفناج یک سبزی برگدار سبز تیره است که برای سلامت پوست می‌تواند بسیار مفید باشد. خواص اسفناج برای پوست به شرح زیر است:

  • کمک به جوان‌سازی پوست: آنتی اکسیدان‌‎های بسیاری از جمله ویتامین سی در اسفناج موجود است که به کلاژن‌سازی کمک کرده و پوست را جوان و شاداب می‌کنند.
  • جلوگیری از پیری زودرس: جوان سازی پوست به دنبال مصرف آنتی اکسیدان‌های موجود در اسفناج از چین و چروک پوست جلوگیری می‌کند.
  • پیشگیری از سرطان پوست: آنتی اکسیدان‌های موجود در اسفناج، به محافظت از پوست در برابر آسیب ناشی از اشعه ماورا بنفش خورشید کمک کرده و احتمال ابتلا به سرطان پوست را کاهش می‌دهند.
پیشنهاد میکنیم بخوانید:  شهرخبر - جان باختن 3 بیمار کرونایی هموطن در 24 ساعت گذشته/بستری 24 بیمار جدید

اگر به دنبال جوان‌سازی پوست هستید، برای خرید قرص کلاژن اقدام کنید.

خواص اسفناج برای زنان

یکی از مهمترین خواص اسفناج برای زنان درمان کم‌خونی است. این گیاه مقادیر بالایی اسید فولیک و آهن دارد. به ویژه زنانی که دوره‌های قاعدگی سنگین دارند، ممکن است دچار کم‌خونی شوند و یکی از بهترین منابع گیاهی حاوی آهن، اسفناج است. فواید اسفناج برای زنان همچنین بهبود سلامت پوست، تقویت سیستم ایمنی و افزایش میل جنسی است. وقتی کمبود آهن در بدن برطرف شود، توان و میل جنسی بیشتر خواهد شد.

خواص اسفناج برای لاغری

اگر قصد کاهش وزن دارید از اسفناج را در رژیم غذایی خود جای دهید. خواص اسفناج برای لاغری به دو دلیل است:

  • کالری پایینی دارد.
  • فیبر بالایی را شامل می‌شود. فیبر احساس سیری را افزایش داده و اشتها را کاهش می‌‎دهد.

بنابراین افزودن اسفناج به رژیم غذایی می‌تواند به شما کمک کند تا سریع‌تر وزن کم کنید. در کنار مصرف اسفناج برای نتیجه‌گیری بهتر در کاهش وزن، حتما ورزش کنید، رژیم لاغری بگیرید و در صورت لزوم از قرص لاغری استفاده نمایید.

خواص اسفناج در طب سنتی

مزاج اسفناج، سرد و تر است. در طب سنتی برای فواید و خواص اسفناج موارد زیر عنوان می‌شود:

  • ملین است و باعث رفع یبوست خواهد شد.
  • برای بهبود سرفه‌های خشک موثر است.
  • در کاهش التهاب نقش دارد.
  • محتوای آب بدن را افزایش می‌دهد.

مصلح اسفناج روغن یا کره گاو و گوسفند، دارچین و فلفل است. استفاده از اسفناج در طب سنتی به سردمزاجان توصیه نمی‌شود. مضرات اسفناج در طب سنتی برای افراد سرد مزاج، افرادی که بیماری‌های طحال دارند و بیماران مبتلا به ورم مفصل، سنگ کلیه و سنگ مثانه است.

مضرات اسفناج پخته چیست؟

همان‌طور که پیشتر اشاره کردیم اسفناج وقتی پخته می‌شود، جذب برخی از مواد مغذی مثل کلسیم و آهن در آن افزایش می‌یابد. در واقع اسفناج پخته دارای عوارض و مضرات نیست. البته با پخت اسفناج محتوای برخی از ویتامین‌ها مانند ویتامین C در آن کاهش می‌یابد. اگر از اسفناج خام یا پخته بیش از حد و در مقادیر بالا استفاده کنید، ممکن است عوارض زیر را به وجود آورد:

  • گاز معده
  • نفخ معده
  • درد شکم
پیشنهاد میکنیم بخوانید:  شهرخبر - موارد استفاده از طب سوزنی را بهتر بشناسید

بسیاری از مضرات اسفناج به وجود اگزالیک اسید در آن مربوط می‌شود.

مضرات اسفناج برای کبد چیست؟

اسفناج برای کبد مضر نیست زیرا آنتی اکسیدان‌هایی دارد که می‌توانند از سلول‌های کبدی در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت به عمل آورند. با این حال باید بدانید که اسفناج حاوی مقادیر بالایی از پورین است که در بدن به اسید اوریک تبدیل می‌شود. اسید اوریک یک ماده زائد است که می‌تواند در کبد تجمع کرده و باعث آسیب به آن شود. از این رو توصیه می‌شود که افراد مبتلا به بیماری‌‎های کبدی از مصرف زیاد اسفناج بپرهیزند.

 
مضرات اسفناج

مضرات اسفناج با ماست

نظرات مختلف و متفاوتی در مورد مصرف همزمان اسفناج و ماست در منابع وجود دارد. برخی از متخصصان ترکیب این دو ماده مغذی با یکدیگر را کلا ممنوع می‌دانند و بر این باورند که اگر ماست و اسفناج را با هم بخورید، جذب کلسیم و آهن در آن با اختلال مواجه خواهد شد. از طرف دیگر در برخی منابع آمده است که این دو خوراکی با هم تداخلی ایجاد نمی‌کنند اما چندان هم توصیه نمی‌شوند. بنابراین به نظر می‌رسد تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است.

طریقه مصرف اسفناج

مضرات و خواص اسفناج را برایتان شرح دادیم. چندین روش برای گنجاندن اسفناج در رژیم غذایی وجود دارد:

  • مصرف اسفناج به صورت خام: ابتدا برگ‌های اسفناج را از ساقه جدا کنید و سپس آن‌ها را خوب بشویید. اسفناج را می‌توان به صورت خام در سالاد، اسموتی یا شیک مصرف کرد.
  • اسفناج پخته: اسفناج را می‌توانید به مدت ۳ تا ۵ دقیقه در آب جوش بپزید یا بخار پز کرده و مصرف کنید. خورش آلو اسفناج، بورانی و نرگسی از جمله غذاهایی هستند که ایرانیان با اسفناج درست می‌کنند.
  • اسفناج خشک شده: در سوپ و انواع خورش‌ها کاربرد دارد.

دیگر خواص اسفناج

برخی دیگر از مهمترین خواص اسفناج به شرح زیر است:

  • جلوگیری از انواع سرطان
  • کاهش قند خون
  • کمک به حفظ سلامت استخوان‌ها
  • بهبود سلامت بینایی
  • کاهش فشار خون
  • کاهش التهاب در بدن
  • بهبود عملکرد مغز
  • جلوگیری از بروز آکنه روی پوست

کلام آخر در مورد خواص اسفناج

در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز در مورد فواید و خواص اسفناج برای شما شرح دادیم. از این ماده غذایی مفید برای درمان کم خونی، تقویت سیستم ایمنی، بهبود سلامت استخوان‌ها، کمک به لاغری و … استفاده کنید. با این حال توجه داشته باشید که مصرف زیاد از حد هر ماده غذایی می‌تواند برای شما مضر باشد؛ پس اعتدال را رعایت نمایید.

الماس تراشکاری

Check Also

ساخت جرثقیل سقفی کارگاهی

ساخت جرثقیل سقفی کارگاهی: یک هنر مهندسی

جرثقیل سقفی کارگاهی یکی از تجهیزات ضروری در بسیاری از کارگاه‌ها و کارخانه‌ها است. این …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Banner
بهترین نرم افزار سامانه مودیان