به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تایمز، احمد اسماعیلزاده امروز، سهشنبه، در نشست خبری پویش اطلاعرسانی تغذیه سالم در وزارت بهداشت اظهار کرد: یکی از عوامل خطر عمده پرفشاری خون مصرف نمک است اما متأسفانه مردم کشور ما دو برابر حد استاندارد نمک مصرف میکنند. یکی از منابع اصلی مصرف نمک در کشور، نمک طعام است اما نمک پنهان موجود در مواد غذایی آماده نیز باعث افزایش مصرف نمک میشود.
وی افزود: مردم نمکهای یددار تصفیهشده را مصرف کنند. خاک کشور ما متأسفانه ید کمی دارد به همین دلیل طی ۳۰ سال اخیر، یکی از برنامههای وزارت بهداشت ریشهکنی کمبود ید از طریق افزودن ید به نمک بوده است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ادامه داد: بهدلیل غنی کردن نمک با ید، سازمان جهانی بهداشت ایران را بهعنوان یکی از کشورهای موفق برای ریشهکنی اختلالات ناشی از کمبود ید میشناسد.
اسماعیلزاده با بیان اینکه سازمان غذا و دارو طبق استانداردهایی که دارد به هیچ کارخانه نمکی اجازه تولید نمک بدون تصفیه و افزودن ید را نمیدهد؛ گفت: مردم از نمکهای دریا، نمکهای صورتی، آبی و سنگ نمک استفاده نکنند زیرا حاوی فلزات سنگین هستند و تحقیقات نشان داده است که این فلزات سنگین باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان میشود؛ همچنین بهدلیل آن که این نمکها ید ندارند اگر افراد از این نمکها استفاده کنند کمبود ید در کشور ایجاد میشود که افزایش سقط جنین، عقبماندگی رشد و اختلالات ذهنی را بههمراه خواهد داشت.
انتهای پیام/+