عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی:
فاطمه محمدبیگی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به توان ساخت داروی SMA در کشور گفت: سالهای گذشته جلسات متعددی در کمیته دارو و کمیسیون بهداشت مجلس درباره مسئله دارو برگزار کردیم.
وی اظهار کرد: یک مشکلی که داشتیم تهیه یکسری داروهای گرانقیمت و کمیاب مربوط به بیماریهای خاص و نادر بود که پیشنهاد ما این بود در طی دو سال با تامین ارز ویژه دارو، آن را به خانوادهها برسانیم، اما در این حین تا دارو را به خانوادهها میرسانیم در یک فرصت دو الی سه سالهای با شرکتهای دانشبنیان تفاهم کنیم دارویی که با قیمت بسیار گران میخریم با چند درصد هزینه آن را به شرکتهای دانشبنیان بدهیم تا در فاز تحقیق و توسعه خود آن را تولید کنند.
نماینده مردم قزوین در مجلس بیان کرد: به لطف خدا این موضوع جواب داده و برخی از داروها در حال تولید است البته فعلا در حد آزمایشی است و امیدوارم به شکل موفقیتآمیزی آن را تست کنند.
وی ادامه داد: ما نمیتوانیم به بیماران بگوییم، چون دارو در کشور در حال تولید است به بیمار دارو نرسد تا دارو در کشور تولید شود، چون بحث جانی بیمارانمان مطرح است و قطعا دولت باید تامین ارز کند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: جلسه ماده ۲۳۴ آییننامه داخلی مجلس (بررسی اجرا نشدن مصوبات مجلس توسط دولت) برای غذا و دارو را آماده کردیم و بانک مرکزی و دستگاههایی که برای تامین مابهالتفاوت ارز ترجیهی دارو کمکاری کردند را به دستگاه قضایی معرفی میکنیم، چون نمیتوانیم از حقوق بیماران بگذریم.
محمدبیگی تصریح کرد: متاسفانه در سال گذشته شاهد تامین نشدن ارز بودیم و این امر باعث شده که هزینهکرد مردم از جیب برای تامین داروهای خاص و صعبالعلاج افزایش پیدا کند لذا حق مردم قابل گذشت نیست.
افزایش تعرفه پزشکان برای جلوگیری از مهاجرت
نماینده مردم قزوین در مجلس درباره افزایش تعرفههای جدید ویزیت پزشکان تصریح کرد: قبل از عید نوروز در شورای عالی بیمه سلامت چند پیشنهاد برای افزایش مبلغ ویزیت پزشکان مطرح شد مثل افزایش ۶۰ تا ۶۵ درصدی که پیشنهاد نظام پزشکی و اصناف پزشکی بود، پیشنهاد دولت هم افزایش ۲۰ درصدی بود که پس از بررسی همه پیشنهادات برروی افزایش ۴۵ درصدی توافق شد و به دولت اعلام شد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار کرد: این افزایش قیمت ویزیت پزشکان در جهت حفظ و نگاهداشت پزشکان و ارائه خدمت با کیفیت بیشتر به مردم و تامین معیشت گروه پزشکی است.
وی افزود: ما با پدیده خروج گروه پزشکی و پرستاری از کشور مواجه هستیم از طرفی هزینه مطبها، کلینیکها و درمانگاهها با هزینهکرد گروه پزشکی همخوانی ندارد و این موضوع باعث بسته شدن مطبها و تغییر فاز شغلی پزشکان و ترک شغل طبابت میشد که به مشاغل دیگر مثل پوست، مو و زیبایی رو میآوردند که این امر باعث ضرر مردم و کمبود پزشک میشود.
محمدبیگی تاکید کرد: آنچه مهم است افزایش سقف مشارکت سهم بیمه در پرداخت مردم از جیب است بنابراین بیمهها باید به میدان بیایند و در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند.
نماینده مردم قزوین در مجلس بیان کرد: صنعت بیمه صنعت مهمی است و باید یک بستهای با خدمات متنوع بیمهای را به مردم ارائه کنیم و تقویت بیمههای پایه جزو ارکان ما در کمیسیون بهداشت است و ما حتما امسال بر روی آن کار میکنیم.
وی ادامه داد: بهعنوان رئیس کمیته سلامت الکترونیک بحث شفافسازی عملکرد بیمهها را دنبال میکنم در همین راستا هم بهدلیل ۱۳۰۰ میلیارد تومان طلبی که مردم از سازمان تامین اجتماعی دارند سازمان تامین اجتماعی مورد ماده ۲۳۴ آییننامه داخلی مجلس قرار گرفته و تقریبا پنج ماه است که در جریان است البته مهلتی به سازمان تامین اجتماعی داده شده که تکالیف سلامت الکترونیک بودجهای را گزارش دهد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: بهدلیل استنکاف و نقص در اجرای قوانین متاسفانه مجبور شدیم ماده ۲۳۴ آییننامه داخلی مجلس در خصوص سازمان تامین اجتماعی را به کمیسیون بیاوریم و اگر این سازمان نتواند مطالبات مردم در پرداخت مابهالتفاوت نسخ الکترونیکی و نسخ آزاد را پرداخت کند بحث معرفی به دستگاههای نظارتی انجام خواهد شد.
پلمب یک بیمارستان بهدلیل زیرمیزی
محمدبیگی درباره زیرمیزی گرفتن برخی از پزشکان گفت: درخصوص پدیده زیرمیزی پزشکان در کمیسیون بهداشت با معاون درمان وزارت بهداشت صحبت کردیم و بحث معرفی متخلفین در گروه پزشکی درخصوص زیرمیزی به دستگاههای نظارتی بهطور جدی ادامه دارد همچنین مردم متخلفین را به دستگاه نظارتی و سازمان نظام پزشکی و معاونت درمان دانشگاههای علوم پزشکی و وزارت بهداشت اعلام کنند.
وی افزود: همکاران حوزه سلامت ما اجازه گرفتن زیرمیزی را به هیچ عنوان ندارند و با اصلاح تعرفهها با پدیده زیرمیزی مبارزه میشود البته پزشکان هیچوقت اجازه دریافت زیرمیزی را ندارند، چون مردم توان پرداخت هزینههای هنگفت را ندارند و پزشکان باید مراعات مردم را بکنند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: با زیرمیزی به شدت مخالفیم و در گزارشی که معاون درمان وزیر بهداشت درخصوص زیرمیزی داد با بیش از ۱۳۰ مورد برای تخلفات انجام شده، برخورد و پلمب یک بیمارستان هم انجام شده است.
نماینده مردم قزوین در مجلس اظهار کرد: از وزارت بهداشت میخواهیم مطالبات صنفی همکاران ما را پرداخت کنند. پرداخت کارانهها در برخی از دانشگاههای علوم پزشکی تا ۱۱ ماه عقب افتاده است و پاداش بازنشستههای علوم پزشکی با تاخیر یک ساله پرداخت میشود.
محمدبیگی ادامه داد: برای سال ۱۴۰۲ همکاران ما در حوزه بازنشستگی هنوز چیزی دریافت نکردهاند و به این مطالبات باید پاسخ داده شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: وقتی ما میتوانیم یک نظام سلامت جامع و کامل داشته باشیم که مطالبات گروه پزشکی توسط دولت و بیمهها پرداخت شود و ارتباط مالی بین پزشک و بیمار تا حد ممکن ضعیف و قطع شود یعنی سازمانهای بیمهگر بحثهای مالی را دنبال کنند و پزشک باید به امر طبابت بپردازد و دغدعه بحث اخذ مالی از مریض را نداشته باشد و مریض هم نباید دغدغه پرداخت وجه را داشته باشد لذا به تقویت نظام بیمه کشور در حکمرانی نظام سلامت کشور نیازمندیم.
وی درباره آمار بالای سزارین در کشور بیان کرد: علیرغم اینکه در قانون جوانی جمعیت نوشته شده که سالانه میزان سزارینها پنج درصد کاهش پیدا کند، اما گزارشهای ما نشان میدهد بین ۵۶ تا ۶۰ درصد زایمانها بهخصوص در زایمان اول سزارین انجام میشود که این امر عامل تکرار سزارین در زایمانهای بعدی است همچنین عامل ناتوانی در تکرار فرزندآوری برای فرزندان سوم به بعد است و متاسفانه باعث کاهش سلامت مادر بهدلیل عوارض زیادی که سزارین دارد، میشود.
نماینده مردم قزوین در مجلس گفت: در دنیا استاندارد عمل سزارین بین ۲۵ تا ۳۰ درصد است، اما متاسفانه میزان عمل سزارین در کشورمان نسبت به کشورهای دیگر دو برابر است و علت آن عمدتا هم دلایل مالی و هم ترس مادران از زایمان طبیعی است.
نیاز به استخدام ۷۵۰۰ ماما در کشور
محمدبیگی افزود: از طریق تقویت شبکه مامایی کشور و آموزشهای مامایی و بیمه کردن خدمات مامایی و ارتقای سطح مامایی در کشور که همه این موارد در قانون جوانی جمعیت آمده میتوان با آموزشهای ویژه و جایگزین کردن زایمان فیزیولوژیک و زایمان بدون درد و تکنیکهای متنوع زایمان طبیعی و آمادهسازی مادر و خوشآیندسازی زایمان آمار عمل سزارین را کاهش داد، اما متاسفانه در سالهای گذشته این امر مورد غفلت واقع شده است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار کرد: در کمیسیون بهداشت جلسهای درخصوص وضعیت مامایی در کشور با حضور معاونان وزارت بهداشت و نمایندگان اصناف مامایی کشور و جامعه مامایی برگزار شد که گلههای زیادی داشتند که گلههایشان به حق بود البته اقدامات خوبی در معاونت درمان وزارت بهداشت برای ساماندهی مامایی انجام شده و این نوید را میدهیم که ماماها بهعنوان طرح پذیرفته میشوند و کسانی که مامایی خواندند بروند در طرح ثبتنام کنند و طرح خود را در دانشگاههای علوم پزشکی بگذرانند.
وی تصریح کرد: ما نیازمند حدود ۷۵۰۰ استخدام مامایی در کشور هستیم و به ازای هر دو زایمان فعال باید یک مامای همراه در سر زایمان داشته باشیم که متاسفانه آمار خیلی کمتر از این است و برای رسیدن به این تعداد استخدام ۷۵۰۰ نفر لازم است. الحمدالله کارآنهها و تعرفههای مامایی در حال اصلاح است.
محمدبیگی گفت: به لطف مجلس یازدهم و قانون جوانی جمعیت خدمات مامایی و ویزیت آن بیمه شده است و همین امر باعث تقویت جامعه مامایی در کشور خواهد شد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تاکید کرد: از سازمان اداری و استخدامی میخواهیم که به تکلیف خود در این زمینه عمل کند و شاهد استخدام ۷۵۰۰ ماما باشیم، چون متاسفانه آنچه در دفترچه آزمون استخدامی قبلی دیدیم فقط سیصد مورد جذب ماما دیده شده بود که خیلی کمتر از حد مورد نیاز است و اگر با همین وضع ادامه دهیم همچنان با آمار بالای سزارین و کاهش سطح خدمات مامایی به مادران باردار و شیرده مواجه خواهیم بود.
وی گفت: سلامت مادران باردار، کودکان و جنین اولویت اول ما است و این موضوع برای بهبود وضع معیشتی و شغلی ماماها و هم بهبود رسیدگی به وضع زنان و زایمان و حوزه خدمات مامایی که ارتقای سطح سلامت مادر و کودک را به همراه خواهد داشت، مهم است.
Source link