به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، “حکمتنامه امام حسین علیه السلام” اثر مرحوم آیت الله ریشهری و با ترجمۀ حجتالاسلام عبدالهادی مسعودی در سال ۸۴ به تألیف رسید. این مجموعۀ دو جلدی کوششى است نو در جهت جمعآورى سخنان حکیمانه این امام بزرگوار، از منابع حدیثى شیعه و اهل سنّت، و تنظیم این احادیث با نظمى نوین و سهلالوصول که در ۱۰ فصل تنظیم شده است. این کتاب افزون بر حکمتهایى که از خودِ آن امام روایت شده، بخشى از احادیثى را که ایشان مستقیماً یا با واسطه از پدر بزرگوارش امام على علیهالسلام یا جدّ ارجمندش پیامبر خدا نقل کرده است نیز در بر مىگیرد.
گفتنى است که “حکمتنامه امام حسین علیه السلام”، بخشى از دانشنامه امام حسین علیهالسلام است که پیش از به فرجام رسیدن آن اثر گسترده، آماده بهرهبردارى شد و از آنجا که کاربرد مستقل دارد، جداگانه منتشر شد.
این حکمت نامه در ۱۰ باب تنظیم شده است: حکمتهاى عقلى و علمى، حکمتهاى اعتقادى، حکمت هاى عقیدتى و سیاسى، حکمتهاى عبادى، حکمتهاى اخلاقى و عملى، حکمتهاى جامع، حکمتهاى گوناگون، حکمتهای منظوم، تَمثّل جستن امام به اشعار شاعران و دیوان منسوب به امام حسین.
نویسنده در باب حکمتهای عقیدتی و سیاسی، در ۵ فصل به مسئلۀ امامت و امت در کلام امام حسین علیهالسلام پرداخته است که عبارتند از فصل اول: امامت، فصل دوم: امت، فصل سوم: اهل بیت فصل چهارم: مادر امامان از اهل بیت است فصل پنجم: امامت اهل بیت. مسئلۀ مهدویت از زیرشاخههای فصل پنجم است که با عناوینی همچون قائم این امت، توصیف مهدی (عج)، مهدی از نسل فاطمه (س)، فضیلت شکیبایی در روزگار غیبت، از نشانههای ظهور مهدی، یاوران مهدی و مدت فرمانروایی مهدی عجل الله تعالی فرجه مواجهیم. به عنوان مثال در بخش “نشانههای ظهور” حدیثی را از کتاب غیبت نعمانی به این صورت بیان میکند:
«الغیبة، نعمانى به نقل از عمیره دختر نفیل: شنیدم که امام حسین علیهالسلام مىفرماید: «امرى را که انتظار مىکشید، واقع نمىشود تا زمانى که برخى از شما از برخى دیگر، بیزارى بجویند و به صورت یکدیگر، آبِ دهان بیندازند و همدیگر را کافر بشمارند و یکدیگر را لعنت کنند». به ایشان گفتم: پس در آن روزگار، خیرى نیست. فرمود: همه خیر، در آن روزگار است. قائمِ ما قیام مىکند و همه این نابهسامانىها را سامان مىدهد».
جهت مطالعۀ آنلاین این کتاب به اینجا مراجعه فرمایید.
انتهایپیام/