یکی از پیچیده ترین مسائل حقوقی، پیش فروش آپارتمان و ساختمان است. دلیل این امر هم عدم وجود ساختمان در زمان بستن قرارداد است. این مورد در حقیقت یکی از مهم ترین عوامل بروز دعاوی پیش فروش آپارتمان و ساختمان است. از زمانی که پیش فروش آپارتمانها رایج شد، مشکلات ناشی از معاملات متفاوت هم به وجود آمد.
دعاوی پیش فروش آپارتمان هم به دلیل عدم انجام صحیح قرارداد توسط یکی از طرفین پیش میآید. خریداران با عدم پرداخت به موقع پول و سازندگان با عدم رعایت یک یا چند بند از قرارداد باعث این مشکل میشوند.
نکته: برای اطلاعات بیشتر به سایت شهر قانون مراجعه و از مقالات این پلتفرم بهره ببرید.
دعاوی پیش فروش اپارتمان چیست؟
متاسفانه اخیرا دعاوی پیش فروش املاک و آپارتمان افزایش یافته و دلیل آن این است که در این چند ساله قیمت آپارتمان افزایش و قدرت خرید مردم کاهش یافته و این دلایل باعث شده پیش فروش آپارتمان ها افزایش پیدا کند.
افزایش دعاوی پیش فروش آپارتمان سبب ترغیب مردم شده و آن ها را با مسائل حقوقی آشنا می کند و همچنین آن ها را ملزم به یادگیری مسائل مربوط به آن می نماید. زیرا کمتر مبحثی را می توان یافت که چه از نظر اجرای مفاد قرارداد های پیش فروش آپارتمان و چه از نظر تنوع تخلفات در این قرارداد ها تا این حد مشکل ساز باشد. این مشکلات سبب شد تا قانون گذار در سال ۱۳۸۹ قانون پیش فروش آپارتمان را تصویب کند که در واقع برای حمایت از خریداران است.
موارد مهم در قرارداد پیش فروش
موارد مهمی باید در قرارداد پیش فروش آپارتمان آورده شود. مشخصات حقیقی و حقوقی خریدار و فروشنده باید در قرارداد قید شود. پلاک ثبتی، نشانی و مشخصات ثبتی آپارتمان هم نباید از نظر دور بمانند. مساحت آپارتمان، تعداد اتاق ها و ویژگی های پارکینگ باید در قرارداد ثبت شوند. اطلاعات موقعیت، نما و سیستم گرمایی و سرمایی و دیگر مشخصات فنی آپارتمان و ملک هم باید در قرارداد باشند. همان طور که اشاره کردیم مبلغ و نحوه پرداخت هم باید به طور حتم در قرارداد قید شوند.