فیلترهای سرامیکی ریخته گری

آموزش بازیابی ارز دیجیتال ارسال شده به کیف پول یا شبکه اشتباه؛ نحوه جلوگیری از انتقال اشتباه رمزارزها

«رمزارزم را به یک شبکه دیگر ارسال کردم، آیا می‌توانم آن را بازیابی کنم؟» این سؤالی است که کاربران بسیاری می‌پرسند. یکی از ریسک‌های ارز دیجیتال احتمال ارسال رمزارز به شبکه اشتباه است. با اینکه این ارسال اشتباه در شرایط خاصی باعث از دست رفتن دارایی می‌شود، در موارد بسیاری می‌توانید آن را بازیابی کنید. در این مطلب از مجله نوبیتکس بازیابی ارز دیجیتال ارسال‌شده به شبکه اشتباه را آموزش می‌دهیم.

فهرست عناوین

آیا می‌توانیم رمزارز ارسال شده به شبکه اشتباه را بازیابی کنیم؟ 

قدم اول در پاسخ به این سوال، ترسیم وضعیت است؛ باید ببینیم رمزارز روی چه شبکه‌ای بوده و به چه شبکه یا آدرسی ارسال شده است. برای بازیابی تنها و تنها کیف پول ارز دیجیتال مقصد اهمیت دارد. آیا آن آدرس مال خود شماست؟ آیا برای یک صرافی است؟ یا اینکه به کیف پول شخص دیگری ارسال شده است. 

همین اول کاری بگویم در صورتی که رمزارز خود را به آدرس کیف پول شخص دیگری واریز کردید، به هیچ وجه نمی‌توانید آن را بازیابی کنید. مگر اینکه آن شخص را بشناسید و با او به توافق برسید. در غیر این صورت هیچ راه دیگری برای بازیابی رمزارز شما وجود ندارد. 


ثبت نام سریع در نوبیتکسثبت نام سریع در نوبیتکس

در دو حالت دیگر: بازیابی رمزارز ارسالی به کیف پول شخصی یا یک صرافی هم مشروط است. در ادامه انواع این شرایط را برمی‌شمرم و نحوه بازیابی را به تفصیل توضیح می‌دهم. اما قبل از هر چیز باید کمی درباره تفاوت شبکه‌های بلاکچینی و فرمت آدرس آن‌ها صحبت کنم. فهم این مسئله هم در بازیابی رمزارز گم‌شده و هم جلوگیری از اشتباهات آتی کمک‌کننده است. 

در کیف پول‌ها آدرس توکن‌های شبکه‌های مبتنی‌بر قرارداد هوشمند شبیه به همدیگر است. مثلا یعنی آدرس اتر در بستر بلاکچین اتریوم و تمام توکن‌های اتریومی دیگر در تراست ولت شما شبیه یکدیگر هستند. همچنین باید بدانید که توکنی که روی یک شبکه است، هنگام انتقال هرگز از شبکه خود خارج و به شبکه دیگر ارسال نمی‌شود. مثلا نمی‌توانید مستقیما توکن در بستر اتریوم را به شبکه بایننس اسمارت چین منتقل کنید و برای این کار باید از پل بلاکچینی استفاده کنید. 

تفاوت آدرس کیف پول ارزهای دیجیتال مختلف

فرمت آدرس‌ها در شبکه‌های بلاکچینی مختلف، با یکدیگر تفاوت دارد. برای جلوگیری از اشتباه باید با فرمت آدرس‌های هر شبکه آشنا شوید. مثلا آدرس‌های شبکه اتریوم با ۰X شروع می‌شوند:

  • ۰xde0B295669a9FD93d5F28D9Ec85E40f4cb697BAe

آدرس‌های شبکه BSC مشابه اتریوم با ۰X شروع می‌شوند و با آدرس اتریوم شما یکسان است:

  • ۰xb8c77482e45f1f44de1745f52c74426c631bdd52

آدرس‌های شبکه فانتوم هم مشابه دو شبکه قبلی با ۰X شروع می‌شوند و با آدرس اتریوم شما یکسان است:

  • ۰x4c3f40e107eB695D522FAA6D980a9349AB547B81

آدرس‌های شبکه کازمس ۴۵ کاراکتری هستند و با Cosmos شروع می‌شوند:

  • Cosmos1wze8mn5nsgl9qrgazq6a92fvh7m5e6psjcx2du

آدرس‌های شبکه بیت کوین فرمت‌های مختلفی دارند و با ۱، ۳ یا bc1 شروع می‌شوند: 

  • ۱A1zP1eP5QGefi2DMPTfTL5SLmv7DivfNa
  • ۳J98t1WpEZ73CNmQviecrnyiWrnqRhWNLy
  • Bc1qw508d6qejxtdg4y5r3zarvary0c5xw7kygt080

آدرس‌های شبکه ترون هم با T شروع می‌شوند: 

  • TJRyRr3Ne96sCh2KRyqeTLJqYggDTzcBxH

برای اینکه بفهمید فرمت آدرس توکن شما چیست و روی کدام شبکه قرار دارد، کافی است به کیف پول خود مراجعه کنید. مثلا من الان وارد تراست ولت می‌شوم و یکی از دارایی‌هایم را انتخاب می‌کنم. در صفحه‌ای که باز شده، زیر نام BNB می‌توانیم نام شبکه را بخوانیم. رمزارز من در بستر BNB Smart Chain است. یعنی فقط می‌توانم آن را در شبکه BSC جابه‌جا کنم. 

بازیابی ارز دیجیتال کیف پولبازیابی ارز دیجیتال کیف پول

وقتی روی Receive بزنم می‌توانم فرمت آدرس را هم ببینم. همانطور که قبلا هم گفتم آدرس‌های شبکه BSC با ۰X شروع می‌شوند. 

بازیابی ارز دیجیتال کیف پولبازیابی ارز دیجیتال کیف پول

همانطور که دیدید فرمت آدرس برخی از شبکه‌ها مشابه یکدیگر است و حتی ممکن است آدرس برخی از شبکه‌ها در کیف پول شما کاملا یکی باشد. برخی از این شبکه‌هایی که فرمت آدرس مشابه دارند با یکدیگر از نظر فنی سازگار هستند؛ مثلا اتریوم، BSC، آوالانچ، فانتوم، پالیگان، آربیتروم، آپتیمیزم، هارمونی، مون‌بیم و غیره.  

برخی از شبکه‌ها هم هستند که فرمت مشابه دارند اما با اتریوم سازگار نیستند؛ اتریوم کلاسیک، هیوبی، OKC، Klyatn و Theta از این دسته‌اند.

کیف پول‌ها و صرافی‌ها اجازه ارسال به آدرس با فرمت متفاوت را به ما نمی‌دهند. مثلا شما اگر بخواهید BSC انتقال دهید، اما آدرس ترون را وارد کنید، اروری می‌بینید که به شما اجازه انجام این تراکنش را نمی‌دهد. اما در صورتی که فرمت آدرس‌ها یکسان باشد، مثلا بخواهید اتریوم را به اتریوم کلاسیک بفرستید، تراکنش انجام می‌شود، اما نمی‌توانید آن را در کیف پول خود مشاهده کنید. چون شبکه‌ها با یکدیگر سازگار نیستند، رمزارز شما از دست رفته است. 

از کجا بفهمیم شبکه‌ای با فرمت یکسان با اتریوم سازگار است یا نه؟ 

برای اینکه بفهمید یک شبکه با فرمت مشابه با اتریوم سازگار است یا نه باید کارهای زیر را انجام دهید:

وبسایت و اسناد آن را بررسی کنید 

به سایت پروژه مراجعه کنید و اسناد آن را بخوانید، ببینید که آیا آن شبکه با اتریوم سازگار است یا نه. اگر در اسناد پروژه نوشته بود که ما از ماشین مجازی اتریوم (EVM) استفاده می‌کنیم، به معنای این است که شبکه سازگار است و از قراردادهای هوشمند و ابزارهای اتریوم در توسعه استفاده کرده است. 

بررسی پیکربندی شبکه

بررسی کنید که آیا شبکه RPC URLای که بتواند به کیف پول‌های سازگار با اتریوم اضافه شود را دارد یا نه. شبکه‌های سازگار با اتریوم، جزییات RPC را برای اتصال در اسناد خود می‌نویسند. 

ضمن اینکه می‌توانید Chain ID شبکه را هم بررسی کنید. شبکه‌های سازگار با اتریوم از Chain ID منحصربه‌فرد استفاده می‌کنند اما همچنان قادر به تعامل با ولت‌های اتریومی هستند. حال چطور این مورد را تست کنیم؟

  • وارد کیف پول متامسک شوید و روی Add Network بزنید و  RPC URL، Chain ID و نام شبکه را وارد کنید. 
  • سپس Save را بزنید و شبکه جدیدی که وارد کردید را انتخاب کنید. در صورتی که عملیات افزودن شبکه موفقیت‌آمیز باشد، به معنای سازگاری شبکه است.

در ادامه مطلب آموزش انجام این کار را به‌صورت تصویری قرار داده‌ایم.

از پشتیبانی و کامیونیتی پروژه بپرسید

اگر در سازگاری یا ناسازگاری شبکه تردید دارید سوال خود را در فروم‌ها، دیسکورد یا سایر اکانت‌های سوشال مدیای پروژه مطرح کنید. همچین می‌توانید آن را در گوگل سرچ کنید. 

بازیابی رمزارز ارسال شده به کیف پول شخصی

کیف پول شخصی، ولتی است که کلید خصوصی آن در اختیار خود شماست. در این حالت فرقی نمی‌کند که رمزارز را از کجا ارسال کرده باشید، فقط مهم است که آن را به کیف پولی ارسال کرده باشید که کلید خصوصی آن را در اختیار دارید. 

دقت کنید که اگر شبکه مقصد را اشتباه انتخاب کنید و آن با شبکه مبدا سازگار نباشد، نمی‌توانید رمزارز خود را بازیابی کنید. یعنی اگر توکن اتریومی را که روی شبکه اصلی است، به اشتباه به آدرس مربوط به کیف پول خود در شبکه Klyatn بزنید، توکن شما برای همیشه از دست می‌رود و هیچ راهی برای بازیابی آن وجود ندارد. البته این اتفاق بین کاربران کم تکرار می‌شود.

تنها در صورتی می‌توانید از روش بازیابی رمزارز استفاده کنید که شبکه مقصدی که اشتباه انتخاب شده است با شبکه مبدا سازگار باشد. در این حالت شما تراکنشی انجام داده‌اید که فرستنده و گیرنده آن خودتان هستید، یعنی هر دو آدرس در اختیار خودتان است. بنابراین این در عمل نیاز نیست کاری برای بازیابی ارزهای دیجیتال انجام دهید و صرفاً همان توکن‌ها را روی همان شبکه که در اختیار داشتید (شبکه مبداً) در آدرس گیرنده دریافت خواهید کرد. احیاناً اگر کیف پول مقصد از شبکه مبداً شما پشتیبانی نمی‌کند، می‌توانید کلید خصوصی آن را در یک کیف پول دیگر که از شبکه مبدأ پشتیبانی می‌کند وارد کنید تا به دارایی‌های خود دسترسی داشته باشید. در برخی موارد نیز ممکن است توکن شما به‌صورت پیش‌فرض در کیف پول مقصد تعریف نشده باشد که در این صورت باید آدرس قرارداد هوشمند مربوط به توکن خود را در کیف پول مبداً وارد کنید. توجه کنید که در این صورت باید آدرس قرارداد توکن خود را روی شبکه مبدأ وارد کنید، نه شبکه مقصد؛ چون تراکنش عملاً روی همان شبکه مبدأ انجام شده است.

برای ساده‌تر شدن موضوع به این مثال دقت کنید. مقداری ارز اتریوم روی شبکه zkSync داریم. موقع مراجعه به کیف پول مقصد برای برداشت توکن، آدرس شبکه اتریوم اصلی را بر می‌داریم که البته با آدرسی دریافتی ما در شبکه zkSync یکسان است. پس از انجام تراکنش، دریافتی خود را در کیف پول مبدأ مشاهده نمی‌کنیم. این اتفاق به این خاطر است که نرم‌افزار کیف پول مقصد از شبکه مبدأ یعنی zkSync پشتیبانی نمی‌کند یا اینکه باید این شبکه را به‌صورت دستی به کیف پول اضافه کنید. اگر کیف پول مقصد اساساً هنوز از شبکه مورد نظر ما پشتیبانی نمی‌کند، باید یک نرم‌افزار دیگر را امتحان کنیم، اما اگر نرم افزار کیف پول مقصد ما مانند متامسک امکان اضافه کردن شبکه به‌صورت دستی را دارد، می‌توانیم این روش را امتحان کنیم.

آموزش اضافه کردن شبکه به کیف پول به‌صورت دستی

برای اضافه کردن شبکه دلخواه که در این مثال zkSync است، در کیف پول متامسک باید مانند تصویر زیر از بخش شبکه‌ها روی دکمه Add network بزنید.

اضافه کردن شبکه جدید دستی به متامسکاضافه کردن شبکه جدید دستی به متامسک

در صفحه بعد روی گزینه Add network manually بزنید.

اضافه کردن شبکه جدید دستی به متامسکاضافه کردن شبکه جدید دستی به متامسک

سپس اطلاعات خواسته‌شده برای شبکه را مطابق تصویر وارد می‌کنیم. توجه کنید اطلاعات زیر برای مثال ما یعنی شبکه zkSync است و اگر قصد اضافه‌کردن شبکه‌ای دیگر را دارید، باید این اطلاعات را از وب‌سایت پروژه پیدا و وارد کنید.

  • Network Name: zkSync Era Mainnet
  • RPC URL: https://mainnet.era.zksync.io
  • Chain ID: 324
  • Currency Symbol: ETH
  • Block Explorer URL: https://explorer.zksync.io

پس از ورود اطلاعات، روی دکمه Save بزنید.

اضافه کردن شبکه جدید دستی به متامسکاضافه کردن شبکه جدید دستی به متامسک

در آخر می‌توانید به شبکه جدید بروید و موجودی خود را مشاهده کنید.

اضافه کردن شبکه جدید دستی به متامسکاضافه کردن شبکه جدید دستی به متامسک

آموزش اضافه کردن توکن به کیف پول به‌صورت دستی

اگر با اضافه شدن شبکه مشکل حل نشد، ممکن است توکن مورد نظر شما به‌صورت پیش‌فرض در آن کیف پول تعریف نشده باشد که در این صورت باید توکن را هم به‌صورت دستی در کیف پول مقصد وارد کنید. برای این کار باید آدرس قرارداد هوشمند توکن مورد نظر خود را روی همان شبکه مبدأ (zkSync در این مثال) پیدا کرده و مطابق تصویر زیر روی گزینه Import tokens بزنید.

سپس آدرس گزینه Custom token را انتخاب و آدرس درست را در بخش Token contract address وارد کنید. در نهایت روی Next بزنید.

در مرحله آخر اطلاعات توکن به شما نمایش داده می‌شود و اگر همه چیز درست است، روی Import بزنید تا این توکن نیز در بخش موجودی کیف پول به شما نمایش داده شود.

بازیابی رمزارز ارسال شده به کیف پول صرافی 

در این حالت شما مالک کیف پول مقصد نیستید، بلکه صرافی دارایی شما را در اختیار دارد. شما فقط در صورتی که شرایط زیر را دارید می‌توانید با پشتیبانی صرافی تماس بگیرید و رمزارز خود را بازیابی کنید:

  • شبکه‌های مبدا و مقصد با یکدیگر سازگار هستند. 
  • صرافی از شبکه مقصد پشتیبانی می‌کند. 
  • صرافی آن رمزارز را لیست کرده است. 

در صورتی که سه شرط بالا را دارید، تنها راه پیش روی شما تماس با پشتیبانی صرافی و ارسال هش تراکنش است. هش تراکنش را می‌توانید از قسمت Send هر توکن در کیف پول خود مشاهده کنید یا با جستجوی آدرس کیف پول خود در مرورگرهای بلاکچینی و در بخش Transactions آن را پیدا کنید. 

امکان بازیابی تراکنش اشتباهی به مقصد کیف پول صرافی به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. در جدول زیر می‌توانید سناریو و امکان بازیابی آن را توسط صرافی مشاهده کنید. 

سناریو امکان بازیابی وجود دارد؟ توضیح
ارسال رمزارزی که صرافی از آن پشتیبانی نمی‌کند. خیر صرف نظر از شبکه ارسالی، صرافی‌ها امکان بازیابی رمزارزهایی که فهرست نکردند را ندارند. 
ارسال رمزارزی که در صرافی لیست شده به شبکه‌ای که از آن پشتیبانی نمی‌کند.  خیر اگر رمزارز در صرافی لیست شده اما صرافی از شبکه‌اش پشتیبانی نمی‌کند، امکان بازیابی آن به جز در شرایط خاص وجود ندارد. بنابراین باید این موضوع را با پشتیبانی مطرح کنید.
ارسال رمزارزی که در صرافی لیست شده به شبکه اشتباهی که در صرافی وجود دارد. بله، اما زمان‌بر است.  در صورتی که صرافی هم از شبکه و هم از رمزارز پشتیبانی کند، امکان بازیابی آن وجود دارد. 
ارسال دارایی به آدرس شخص دیگری در صرافی. بله تا زمانی که آدرس در اختیار صرافی باشد امکان بازیابی وجود دارد. 
ارسال دارایی به آدرس خارج از صرافی. خیر اگر وجوه به آدرسی غیر از آدرس‌های صرافی منتقل شوند، امکان بازیابی آن‌ها وجود ندارد.
برداشت دارایی به مقصد کیف پول نادرست. خیر هنگامی که برداشت به آدرس کیف پول نادرستی انجام می شود، صرافی مبداً دیگر کنترلی بر آن وجوه ندارد و نمی‌تواند پرداخت را بازیابی یا معکوس کند.
وارد نکردن کامنت، تگ یا ممو معمولا بله این مورد معمولا توسط صرافی‌ها و با دریافت هزینه قابل بازیابی است.

همه روش‌های ریکاوری در صرافی‌ها آسان نیستند و برخی عملیات پیچیده‌تری دارند و زمان بیشتری می‌طلبند. برخی از صرافی‌ها عملیات بازیابی رمزارزهای گم‌شده را به دو سطح عملیات آسان و عملیات سخت تقسیم می‌کند و با توجه به سطح عملیات و مبلغ، اقدام به بازیابی می‌کنند. شرایط بازیابی رمزارز در هر صرافی را می‌توانید در بخش Helpdesk یا راهنمای کاربران آن سایت مطالعه کنید یا از پشتیبانی بپرسید. مثلا محدودیت‌های بلاکچین دات کام به این صورت است: 

  • در صورتی که عملیات آسان باشد فقط وجوهی که مبلغ بالای ۳۰۰ دلار دارند قابل بازیابی هستند. 
  • در صورتی که عملیات سخت باشد فقط وجوه بالای ۳۰۰۰ دلار بازیابی می‌شوند. 
  • ۱۰ درصد از مبلغ بازیابی شده به عنوان هزینه بازیابی در نظر گرفته و کسر می‌شود.

در صورت مواجه با مشکلات مربوط به بازیابی ارز دیجیتال در نوبیتکس می‌توانید ابتدا به بخش راهنما مراجعه و در صورت عدم دریافت پاسخ با پشتیبانی در ارتباط باشید.

بازیابی رمزارز ارسال شده بدون تگ یا ممو

یکی از چالش‌های پرتکرار کاربران این است که در زمان انتقال یک ارز دیجیتال، تگ یا مموی آن را وارد نکرده‌اند. تگ‌ها کاربردهای مختلفی دارند، ولی مهم‌ترین آن امکان شناسایی و تشخیص تراکنش‌های دریافتی در یک آدرس است. چون برخی از صرافی‌ها از چندین آدرس مشترک برای دریافت توکن‌های کاربران استفاده می‌کنند و تگ به آن‌ها اجازه می‌دهد تا حساب‌ها را شناسایی کنند. علت این است که برای ساخت حساب برای یک سری از شبکه‌ها به حداقلی از موجودی نیاز است و اینکه برای هر کاربر یک آدرس مجزا ساخته شود، توجیه اقتصادی ندارد. 

تگ یا ممو (Memo) مختص همه رمزارزها نیست و فقط برخی از آن‌ها تگ دارند. مثلا رمزارز شبکه‌های تون کوین (TON)، ایاس (EOS)، استلار، ریپل، مونرو و NEM حاوی تگ هستند. 

هنگام انتقال رمزارز به کیف پول شخصی تگ یا ممو اهمیتی ندارد. ممو زمانی اهمیت دارد که بخواهیم توکن خود را به صرافی انتقال بدهیم. در صورتی که رمزارز خود را به آدرس درست منتقل کرده اما ممو را وارد نکرده باشیم یا مموی غلط را وارد کرده باشیم، باید با پشتیبانی صرافی تماس بگیریم و با ارسال هش تراکنش از آن‌ها بخواهیم رمزارز ما را بازیابی کنند و به حساب ما برگردانند. برخی از صرافی‌های ارز دیجیتال به دلیل حجم بالای درخواست‌ها ممکن است این کار را انجام ندهند. بنابراین همیشه به توضیحاتی که موقع ساخت آدرس برای ارسال در صفحه صرافی نمایش داده می‌شود، دقت کنید و همه مراحل را موبه‌مو انجام دهید. 

در صورتی که هنگام از کیف پول شخصی خود به صرافی، در صرافی مبدأ در کنار آدرس خود عبارتی به‌عنوان تگ، ممو یا کامنت دیدید، حتما آن را وارد کنید. مثلا برای انتقال تون کوین یا توکن‌های روی این شبکه مانند نات کوین از تون کیپر به نوبیتکس، نیاز به وارد کردن کامنت در صفحه برداشت تون کیپر خود دارید. بسیار مهم است که در این انتقال کامنت دریافتی در نوبیتکس را وارد کنید. در غیر این صورت رمزارز شما به نوبیتکس منتقل نشده و مشمول فرایند بازیابی می‌شود که ممکن است از چند روز تا چند هفته زمان ببرد. 

چه زمانی نمی‌توانیم رمزارز خود را بازیابی کنیم؟ 

به جز مواردی که پیش از این توضیح دادیم شرایطی وجود دارد که نمی‌توان رمزارز ارسال شده به شبکه اشتباه را بازیابی کرد. مثلا در صورتی که رمزارز خود را به آدرس مربوط به یک قرارداد هوشمند ارسال کنید، باید تا ابد با آن خداحافظی کنید. این اشتباه معمولا وقتی پیش می‌آید که آدرس اسمارت کانترکت یک توکن را به جای آدرس کیف پول مقصد وارد می‌کنید. برای جلوگیری از این اشتباه، آدرس مقصد را پیش از تایید تراکنش مجددا چک کنید. 

مورد بعدی زمانی است که کیف پول مقصد در اختیار دیگران است. اگر آن شخص نهاد یا سازمانی معتبر و مورد تایید نباشد که بتوانید آن را از مجاری قانونی پیگیری کنید، به هیچ وجه امکان بازیابی رمزارز شما وجود نخواهد داشت. 

مورد آخر زمانی است که توکن خود را به یک شبکه ناسازگار ارسال می‌کنیم. همانطور که پیش از این هم گفتیم برخی از شبکه‌های بلاکچینی فرمت آدرس مشابه دارند، اما ممکن است با یکدیگر سازگار نباشند. پیش‌تر توضیح دادم که چطور باید سازگاری یا عدم سازگاری شبکه‌ها با یکدیگر را بررسی کنید. 

چطور از ارسال کریپتو به شبکه اشتباه جلوگیری کنیم؟ 

گاهی بازیابی رمزارز ارسال‌شده به شبکه اشتباه دشوار یا در مواقعی غیرممکن می‌شود. اما جلوگیری از آن بسیار ساده است. در ادامه چند نکته برای اطمینان از درستی آدرس و شبکه را با یکدیگر مرور می‌کنیم. 

شبکه و آدرس را چندبار چک کنید

قبل از تایید نهایی تراکنش، با دقت بسیار آدرس و شبکه دریافت‌کننده را دابل چک کنید. وقتی آدرس را کپی و پیست می‌کنید، حتما یک دور کاراکترهای آن را بررسی کنید. اگر درباره شبکه ارسالی مطمئن نیستید، حتما آن را در گوگل سرچ کنید. بعضی از شبکه‌ها نام‌های مشابه با یکدیگر دارند یا یک توکن در بستر چندین شبکه است. 

آدرس قرارداد هوشمند را اعتبارسنجی کنید

بعضی وقت‌ها کیف پول شما از یک توکن روی شبکه‌های مختلفی پشتیبانی می‌کند. اینجور مواقع پیدا کردن آدرس درست چالشی می‌شود. برای جلوگیری از اشتباه می‌توانید قرارداد هوشمند توکن در شبکه مورد نظر را پیدا کرده و با وارد کردن در کیف پول سرچ کنید. برای پیدا کردن قرارداد هوشمند توکن مدنظر کافی است به سایت‌هایی مثل کوین مارکت کپ یا کوین گکو مراجعه کنید. هنگام انجام این کار هم دقت کنید؛ چون برخی از توکن‌ها نام‌ها و آیکون‌های مشابه دارند و ممکن است با یکدیگر اشتباه گرفته شوند. 

از QR کد استفاده کنید

اکثر کیف پول‌های غیرامانی و حتی صرافی‌ها به شما QR کد می‌دهند که می‌توانید به جای کپی پیست آدرس، آن را اسکن کنید. استفاده از  QR کد تا حد زیادی مانع وارد کردن آدرس اشتباه می‌شود. 

تراکنش آزمایشی بزنید

اگر می‌خواهید مبلغ بزرگی را به یک آدرس جدید واریز کنید، منطقی است که ابتدا یک تراکنش با مبلغ کوچک ارسال کنید تا از درستی آدرس دریافتی مطمئن شوید. با این کار کمی وقت شما گرفته می‌شود، اما در نهایت مطمئن می‌شوید که به آدرس درست انتقال دادید.

آدرس‌های رایج خود را ذخیره کنید

آدرس‌هایی که به طور معمول به آن‌ها ارسال دارید را در فهرست آدرس‌های صرافی یا کیف پول خود ذخیره کنید. این کار احتمال وارد کردن آدرس اشتباه را کاهش می‌دهد. 

سازگاری کیف پول را بیازمایید

پیش از ارسال توکن، بررسی کنید که آیا کیف پول شما از آن توکن و شبکه بلاکچینی پشتیبانی می‌کند یا خیر. این یکی از رایج‌ترین اشتباهات سرمایه‌گذاران است. 

جمع‌بندی

بازیابی ارز دیجیتال ارسال‌شده به شبکه اشتباه به دلیل ماهیت غیرقابل برگشت بودن تراکنش در بلاکچین نسبتا دشوار است. و راه‌های پیشگیری آن هم بسیار ساده هستند، اما در صورتی که اتفاق بیفتد، همچنان می‌توانید آن را بازیابی کنید. در بازیابی رمزارز ارسالی فقط کیف پول مقصد و سازگاری شبکه‌های مبدا و مقصد اهمیت دارد. در صورتی که کیف پول مقصد متعلق به یک صرافی است، در شرایط خاصی که در این مطلب توضیح دادیم می‌توانید با صرافی تماس بگیرید و امکان ریکاوری ارز دیجیتال خود را از آن‌ها بپرسید. 

سوالات متداول

آیا برگرداندن ارز دیجیتال ارسال شده به شبکه اشتباه امکان‌پذیر است؟

بازیابی رمزارز ارسال‌شده به شبکه اشتباه فقط در صورتی امکان‌پذیر است که:
۱- کیف پول مقصد در دست شما یا صرافی باشد. 
۲- شبکه مقصد با شبکه مبدا سازگاری داشته باشد.

چطور رمزارز ارسال شده به شبکه اشتباه را بازیابی کنم؟

اگر رمزارز را به حساب یک صرافی ارسال کردید باید با پشتیبانی صرافی تماس بگیرید و امکان بازگشت آن را پرس‌وجو کنید. در صورتی که کیف پول مقصد در اختیار خود شماست، تنها در شرایطی که شبکه مبدا و مقصد با هم سازگاری دارند، با اضافه کردن شبکه مبدأ در نرم‌افزار کیف پول مقصد یا افزودن قرارداد هوشمند توکن به این کیف پول، می‌توانید آن را بازیابی کنید.

در صورت وارد نکردن ممو یا تگ تراکنش قابل بازیابی است؟

اغلب بله، ولی باید با پشتیبانی صرافی مقصد این مشکل را مطرح کنید.




Source link

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  زمستان، خاموشی درکار نیست
الماس تراشکاری

Check Also

کلید همستر کامبت امروز ۲ آذر+ ویدئو آموزش دریافت الماس مینی گیم

فهرست عناوین Toggle کلید مینی گیم ۲ آذر همستر کامبت پازل امروز همستر کامبت را …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Banner
https://irankarkhaneh.com https://bepaznapaz.ir جرثقیل سقفی پخش عمده جوراب پنبه خرید کینوا جرثقیل دروازه ای خرید اسپیرولینا جرثقیل سقفی جرثقیل سقفی بلبرینگ سرامیکی خرید جرثقیل سقفی لوله سرامیکی جرثقیل سقفی بهترین نرم افزار سامانه مودیان ساخت جرثقیل سقفی بلبرینگ سرامیکی جرثقیل سقفی کارگاهی خرید جو دوسر پرک تیغ اره دیسکی از کجا جوراب عمده بخریم