فیلترهای سرامیکی ریخته گری

آیا در شاهنامه به خداپرستی و دینداری اشاره شده است؟-تایمز

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

محمّد رسولی، پژوهشگر فرهنگ و تاریخ و شاهنامه‌شناس درمورد وجود موضوعات دینداری و دین‌باوری و خداپرستی در شاهنامه بیان کرد: دعوت به خداشناسی و خداباوری و درنظر داشتن خداوند بزرگ و به یاد خداوند مهربان بودن از جمله مأموریت‌های اصلی شاهنامه است. این در حالی است که شاید برخی از افراد که از دور به شاهنامه نگاه می‌کنند و با آن، آشنایی لازم را ندارند این را ندانند که شاهنامه به طور فراوان، مفاهیم دینی را بیان کرده و خواننده را دعوت به دین‌باوری و رعایت مفاهیم مربوط به آن می‌کند.

این شاهنامه‌شناس تصریح کرد: شاهنامه به گونه‌ای کتابی است که آموزه‌های دینی دارد؛ به طوری که در این کتاب بار‌ها و به کرات، انسان به سوی خداوند متعال دعوت می‌شود و در پژوهشی که بنده انجام دادم متوجه شدم شاهنامه، آموزه‌های دینی را در پنج محور موضوعی خداشناسی، معاد و باور به روز آخرت، لزوم التزام عملی به دین، دعوت به نیکوکاری و پذیرش نبوت و امامت بیان می‌کند. برای مثال؛ شاهنامه درمورد خداشناسی و توجه به خداوند متعال، ابیات بسیار زیادی دارد که از آن جمله می‌توان به ابیات «به نام خداوند جان و خرد / کزین برتر اندیشه بر نگذرد» «جز او را مخوان کردگار جهان/ شناسنده‌ی آشکار و نهان» اشاره کرد.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  شهرخبر - تمجید و اعجاب امام خمینی (ره) در بازدید از یککتابخانه + سند و امضا

محمّد رسولی گفت: درمورد سایر مفاهیم دینی در شاهنامه فردوسی سخن بسیار زیاد است. از جمله در خصوص اعتقاد و ایمان به این که خداوند متعال بر همه چیز مسلط هستند و اراده الهی به گونه‌ای است که بر همه امور؛ از کوچک تا بزرگ سیطره دارند و ابیاتی در شاهنامه وجود دارند که به روشنی، معنا را می‌رسانند. برای نمونه؛ «بباشد به فرمان او هرچه خواست / همه بندگانیم و او پادشاست»

تصویر شاهنامه‌پژوه

این شاهنامه‌شناس با اشاره به اصل ذات اقدس الهی در شاهنامه ادامه داد: درمورد اصل ذات اقدس الهی در شاهنامه سخنان بسیار فلسفی و علمی دقیقی داریم که مبتنی بر مبانی اصیل دینی هستند. از آن جمله «به بینندگان آفریننده را / نبینی مرنجان دو بیننده را/ نیابد بدو نیز اندیشه راه / که او برتر از نام و از جایگاه / سخن هرچه زین گوهران بگذرد / نیابد بدو راه جان و خرد / ستودن نداند کَس، او را چو هست/ میان، بندگی را بباید بست» 

با توجه به این همه دلیل و برهان باید قانع و معترف به وجود الهی شد و عقل به تنهایی در این ابیات بیان می‌کند که قادر به شناخت ذات حضرت باریتعالی نیست.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  مقایسه بازیگران زن با مادرشان | چقدر الناز شاکردوست شبیه مادرشه!

محمّد رسولی افزود: از جمله مسائل مهم مذهبی و دینی که در شاهنامه مورد تأکید قرار گرفته است و نشان از دانش بالای شاعر و عمق ایمان قلبی به ابیاتی که سروده، دارد ابیاتی است که در آن ستایش پیامبر و پیامبری و نبوت و در تشویق به دوست داشتن اهل بیت علیهم السلام و پیروی از امام معصوم وجود دارد و در این بیت می‌خوانیم: «تو را دانش و دین رهاند درست / درِ رستگاری بیایدت جُست »


Source link

الماس تراشکاری

Check Also

تلوبیون همراه نامزد‌های ریاست جمهوری در انتخابات-تایمز

سامانه تلوبیون به عنوان نخستین سرویس ایرانی پخش زنده و آرشیو برنامه‌های صداوسیما مانند ایران‌صدا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Banner
https://irankarkhaneh.com https://bepaznapaz.ir جرثقیل سقفی پخش عمده جوراب پنبه خرید کینوا جرثقیل دروازه ای خرید اسپیرولینا جرثقیل سقفی جرثقیل سقفی بلبرینگ سرامیکی خرید جرثقیل سقفی لوله سرامیکی جرثقیل سقفی بهترین نرم افزار سامانه مودیان ساخت جرثقیل سقفی بلبرینگ سرامیکی جرثقیل سقفی کارگاهی خرید جو دوسر پرک تیغ اره دیسکی از کجا جوراب عمده بخریم