آرمین دادگر؛ معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری سلامت شهید سلیمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تایمز اظهار کرد: پارک علم و فناوری شهید سلیمانی در منطقه ۱۸ تهران برای استقرار شرکتهای دانشبنیان و فناور جهت تولید محصولات فناورانه حوزه سلامت ایجاد شده است.
دادگر با بیان اینکه این پارک طبق قانون دارای مزایای مناطق ویژه اقتصادی است، تأکید کرد: از مهمترینِ این مزایا، امکان استقرار در محدوده شهری و معافیت مالیاتی ۲۰ ساله و امکان تهاتر مالیاتی هزینههای انجامشده در تحقیق و توسعه درسنوات آتی است چراکه طبق قانون، پارکهای علم و فناوری از مزایای مناطق ویژه اقتصادی برخوردار هستند.
وی با بیان اینکه استارت پارک علم و فناوری شهید سلیمانی از سال ۱۳۹۷ زده شد، گفت: نخستین مجوز پارک نیز در سال ۹۷ گرفته شد و در همین راستا ۱۰ هکتار زمین به این پارک تعلق پیدا کرد و زیرساختهای اولیه همچون، قطعهبندی، آسفالت، جدولکشی و دیوارکشی و اجرای ۳۰۰۰ مترمربع فضای سبز انجام شد.
دادگر گفت: قبل از قانون جهش تولید دانشبنیان، دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت به عنوان مرجع صادرکننده پارک شناخته شده نبود اما با تصویب این قانون در سال ۱۴۰۱ به وزارت بهداشت نیز اجازه داده که پارک علم و فناوری تأسیس کند.
خرید زمین پارک علم و فناوری سلامت شهید سلیمانی از اوقاف
معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری سلامت شهید سلیمانی بابیان اینکه دانشگاه زمین این پارک را از اوقاف خریداری کرده است تصریح کرد: این زمین، خریداری شده و کمیسیون ماده ۵ شهرداری را نیز دارد و در کنار آن مجوز محیط زیست و منابع طبیعی گرفته شده و هیچ منعی برای ساخت و ساز وجود ندارد.
اجاره ۳۰ ساله زمین پارک علم و فناوری شهید سلیمانی به شرکتهای دانشبنیان
وی تأکید کرد: قانون جهش تولید دانشبنیان به ما اجازه داده است که زمین پارک علم و فناوری را به شرکتها واگذار کنیم اما به دلیل مسائل حقوقی اجاره ۳۰ ساله برای شرکتها درنظر گرفتیم یعنی زمین به صورت اجاره ۳۰ ساله در اختیار شرکت است تا تولید کرده و به فروش برسد و بعد از ۳۰ سال، زمین به دانشگاه بازمیگردد ملک از شرکت خریداری شده و به شرکت بعدی فروخته میشود.
دادگر با بیان اینکه ۵ شرکت در پارک شهید سلیمانی مستقر میشوند تصریح کرد: بعد از دریافت مجوزهای هیئت امنا، قراردادهای این ۵ شرکت منعقد شده و از هفته آینده نخستین شرکت پارک مستقر خواهد شد و قبل از پایان سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۵ شرکت در زمین پارک، عملیات کارگاهی آنها آغاز خواهد شد.
فعالیت شرکتهای مستقر در پارک در زمینه دارو، تجهیزات پزشکی و در کل “فناوری سلامت” است
معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری سلامت شهید سلیمانی تصریح کرد: حوزه فعالیت این ۵ شرکت در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی است و کل شرکتهایی که در آینده نیز در پارک مستقر خواهند شد در زمینه فناوری سلامت فعالیت میکنند که عمدتاً دارو هستند که شامل داروهای شیمیایی، گیاهی، بایوتک و تجهیزات پزشکی است که حوزه گستردهای است.
پارک شهید سلیمانی بزرگترین پارک علوم پزشکی در کشور است
دادگر با بیان اینکه در پارکهای علم و فناوری علوم پزشکی، پارک شهید سلیمانی بزرگترین پارک است، گفت: این پارک علم و فناوری پیشرو است و در شهرستانها نیز بسیاری از پارکها در نزدیکی شهرها نبوده و یا اینکه عمده زمینها زمینهای پَرتی هستند که تأسیسات و زیرساخت درستی ندارند اما زمین پارک شهید سلیمانی در داخل شهر بوده و زیرساخت آب و برق و گاز آن تأمین است.
وی ادامه داد: یکی از موضوعات ارزشمند این است که پارک شهید سلیمانی قسمتی از یک شهر دانش است یعنی پارک بخشی از اکوسیستمی است که در آنجا دانشکده فناوری نوین تأسیس میشود و در کنار آن بیمارستان فوق تخصص کودکان قرار دارد درواقع بخشهای آموزش، درمان و فناوری در یک قسمت جمع شدند.
دادگر گفت: نیروی متخصص از دانشگاه با فاصله زمانی بسیار کم به شرکت رفته و از آنجا به بیمارستان و دوباره با دانشگاه بازمیگردد و این نقص در گذشته وجود داشت نیروی متخصص دانشگاه به صنعت نمیرفت و یکی از دلایل مهم آن، دور بودن کارخانههای اطراف تهران است. در کنار پارک علم و فناوری شهید سلیمانی، ایستگاه مترو قرار دارد که یکی از مزایای مهم آن است.
وی با بیان اینکه برای عضویت شرکتها، سه فراخوان داده است، تصریح کرد: ما ۲۰ درصد ارزش زمین را از شرکت دریافت میکنیم و مابقی به شکل رویالتی (Royalty) از فروش در ۳ سال آینده است؛ درواقع قیمت منطقهای زمین بررسی میشود و ۲۰ درصد قیمت کل زمین از شرکت دریافت میشود که عملاً به عنوان ضمانت انجام کار است. ۳ سال تنفس برای شرکت درنظر گرفته شده و دراین ۳ سال، شرکت در محل پارک، کارخانه خود را ساخته و مجوزهای خود را دریافت میکند.
معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری سلامت شهید سلیمانی تأکید کرد: شرکت دانشبنیان، زمانی که به تولید برسد از فروش خود، ۳ درصد به پارک “رویالتی” میدهد و این زمینِ پارک نیز ۳۰ سال در اختیار شرکت است.
وی درباره نتایج فراخوانهای داده شده تصریح کرد: باتوجه به فراخوانهای داده شده، ۴۰ شرکت درخواست دادند و به دلیل اینکه اولویت ما شرکتهای دانشبنیان و هایتک بوده است فعلاً با ۵ شرکت به توافق رسیدیم. تعدادی از شرکتها به خاطر شرایط انصراف دادند چراکه مالکیت زمین منتقل نمیشود! و موضوع مالکیت برای بعضی از سرمایهگذاران مسئله مهمی است. تعدادی از شرکتها نیز محصولاتشان “هایتک” نبوده است و ما محصولات آنها را رد کردیم.
استقرار ۲۰ شرکت دانشبنیان در پارک علم و فناوری شهید سلیمانی تا پایان سال ۱۴۰۳
وی ادامه داد: پیش بینی ما این است که تا پایان سال بعد نزدیک به ۲۰ شرکت دانشبنیان در پارک علم و فناوری شهید سلیمانی مستقر شوند.
دادگر خاطرنشان کرد: بخش تدوین ضوابط و آییننامهها، استقرار شرکتها، بحث تهیه زیرساختها از جمله وظایف معاونت توسعه فناوری پارک شهید سیلمانی است.
وی گفت: ما به عنوان کارگزار ارزیاب دانشبنیان معاونت علمی نیز با معاونت تفاهمنامهای داریم که بعد از فرایندهای قانونی میتـوانیم ارزیابی شرکتهای دانشبنیان پارک را داشته باشیم. هرچند در آییننامه دانشبنیان حوزه سلامت الزام شده بود که تدوین ضوابط ارزیابی دانشبنیان حوزه سلامت به صورت مشترک باشد.
دادگر تصریح کرد: ما ۱۳ پارک در حوزه فناوری سلامت در کشور داریم که البته فعالیت این پارکها، خیلی گسترش پیدا نکرده و بیشتر، مراکز رشد ما تقویت و قوی شده است.
انتهای پیام/