محاسبات رویترز نشان می دهد اختلالات در عرضه جهانی نفت تحت تاثیر تحریمها، مناقشات و مشکلات زیرساخت به پنج تا شش میلیون بشکه در روز رسیده است.
به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، آژانس بین المللی انرژی ۱۶ مارس اعلام کرد سه میلیون بشکه در روز نفت روسیه در نتیجه تحریمها از آوریل از راهیابی به بازار بازمی ماند و بازار در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۲ با ۷۰۰ هزار بشکه در روز کمبود عرضه به دلیل تحریمهای غرب علیه مسکو و عدم تمایل خریداران برای واردات از روسیه روبرو می شود.
معامله گران هشدار دادند بازارهای انرژی برای هضم از دست رفتن حدود دو میلیون بشکه در روز عرضه نفت روسیه به مشکل برخواهند خورد زیرا حتی پیش از آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه، ظرفیت مازاد تولید اندکی وجود داشت.
ترانس نفت که اپراتور سیستم خط لوله نفت روسیه است، محدودیتهایی برای دریافت نفت وضع کرده است زیرا مخازن ذخیره سازی داخلی به سرعت پر می شوند.
قزاقستان در پی صدمات ناشی از وقوع طوفان، ناچار خواهد بود تولید نفت خود را به میزان ۳۲۰ هزار بشکه در روز معادل یک پنجم از کل تولید کاهش دهد.
چندین عضو گروه اوپک پلاس که عمدتا از اعضای آفریقایی هستند، برای تولید مطابق با سهمیه تعیین شده به سختی تلاش می کنند زیرا با کاهش ظرفیت تولید بر اثر خرابکاری و کمبود سرمایه گذاری در تولید جدید مواجه شده اند. این گروه در فوریه حدود ۱.۱ میلیون بشکه در روز پایینتر از سطح تولید هدف گذاری شده، نفت تولید کرد که در مقایسه با ۰.۹۷ میلیون بشکه در روز در ژانویه، افزایش داشت.
تولید نفتی لیبی که در حال حاضر حدود ۱.۳ میلیون بشکه در روز است، پایینتر از سطح ۱.۶ میلیون بشکه در روز پیش از آغاز جنگ داخلی در سال ۲۰۱۱ است. اختلالاتی که اوایل ماه میلادی جاری پیش آمد باعث از دست رفتن موقتی تولید بیش از ۳۰۰ هزار بشکه در روز شد.
ایران حدود ۲.۶ میلیون بشکه در روز نفت تولید می کند که حدود ۱.۲ میلیون بشکه در روز کمتر از سال ۲۰۱۸ است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا به صورت یکجانبه از برجام خارج شد. کشورهای مذاکره کننده در این توافق به دنبال احیای آن هستند که می تواند تولید بالاتر را به همراه داشته باشد.
انتهای پیام