به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تایمز، سهشنبه گذشته مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (ایرانایر) از آغاز رسمی پروازهای حج عمره از صبح چهارشنبه همزمان با ولادت حضرت فاطمه زهرا(ع) خبر داده و گفته بود: هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران و هواپیمایی معراج پروازهای حج عمره امسال را انجام میدهند.
شمسالدین فرزادیپور با بیان اینکه ایرانایر و معراج روزانه ۲ پرواز به سرزمین وحی انجام خواهند داد، افزود: سازمان هواپیمایی کشوری در حال مذاکره با سازمان هواپیمایی عربستان سعودی برای افزایش تعداد پروازهاست.
وی با یادآوری اینکه پروازهای حج از ۱۱ فرودگاه کشور انجام میشود، اضافه کرد: پروازهای حج عمره ایرانایر با هواپیماهای با ظرفیت ۲۵۰ نفر به بالا از جمله هواپیمای ایرباس ۶۰۰ـ۳۰۰ انجام خواهد شد.
در ادامه سعید چلندری مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) نیز از انجام اولین پرواز حج عمره در ساعت ۵:۴۵ دقیقه صبح روز چهارشنبه خبر داده و گفته بود: حدود ۶۲ هزار زائر توسط ایرانایر و معراج به خانه خدا اعزام میشوند که حدود ۳۰ هزار نفر از حجاج از ترمینال سلام فرودگاه امام به حج عمره مشرف میشوند.
این در حالی بود که بهدلیل عدم صدور مجوز پرواز از سوی عربستانیها، پروازهای حج عمره لغو شد. سخنگوی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در این باره از پیگیری برای انجام پروازهای حج عمره خبر داده و به تایمز گفته بود: احتمال اینکه امروز (چهارشنبه ۱۳ دیماه ۱۴۰۲) پروازهای حج عمره انجام شود، وجود دارد.
حسام قربانعلی با بیان اینکه دلیل «تعویق» پروازهای حج عمره عدم صدور مجوز توسط عربستان سعودی است، افزود: در زمان حاضر نمایندگان هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، سازمان هواپیمایی کشوری، وزارت امور خارجه و نهاد ریاستجمهوری در کشور عربستان حضور دارند و در حال مذاکره با طرف سعودی هستند.
وی با تأکید بر اینکه تمام زیرساختهای انجام پروازهای حج عمره فراهم است، تصریح کرد: این احتمال وجود دارد امروز پروازهای حج بعد از ۹ سال از سر گرفته شود. بر اساس برنامهریزی صورتگرفته روزانه ۱۰۰۰ مسافر به خانه خدا اعزام خواهند شد. روزانه ۴ پرواز حج عمره (صبح ۲ پرواز و بعدازظهر ۲ پرواز) از ۱۱ مبدأ انجام خواهد شد.
به گزارش تایمز، پس از اینکه در روز وعدهدادهشد پروازهای حج عمره انجام نشد گمانههایی درباره وجود مشکل ضمانتنامه و انتقال پول مطرح شد، موضوعی که سخنگوی ایرانایر ۲۴ ساعت بعد آن را تکذیب کرد.
قربانعلی بیان کرد: بهخلاف برخی گفتهها، موضوعاتی چون ضمانتنامه یا انتقال پول وجود ندارد و شرایط کنونی، پیچیدگیهای خاص خود را دارد که در حال رفع و رجوع آن هستیم و با توجه به اینکه اگر این پروازها لغو شوند، عمرهگزاران و حجاج سال آینده بیش از همه متضرر خواهند شد، از رسانهها تقاضا میکنم از درج اخبار غیررسمی و گمانهزنیها برای جلوگیری از ملتهب شدن فضای بین دو کشور پرهیز کنند. بهمحض دریافت مجوز، پروازها برای انتقال حداقل ۳۰ هزار زائر ایرانی از ۱۱ فرودگاه کشور به عربستان از سر گرفته خواهد شد.
جمعه گذشته نیز حج و زیارت استان تهران از لغو پروازهای عمره بازه زمانی ۱۳ تا ۱۷ دیماه (امروز) خبر داد و اعلام کرد: اطلاعرسانی پروازهای ۱۸ دیماه به بعد متعاقباً انجام خواهد شد. با توجه به اهمیت موضوع و شرایط موجود، به کارگزاران تأکید میشود نسبت به اطلاعرسانی مناسب به زائران در این خصوص اقدام کنند. هرگونه اطلاعرسانی در خصوص پروازهای ۱۴۰۲/۱۰/۱۸ به بعد و اعزام زائرین کاروانهای لغوشده متعاقباً اعلام خواهد شد.
به گزارش تایمز، پیگیریها حاکی از آن است که امروز مذاکرات با سازمان هواپیمایی عربستان برای برقراری پروازهای حج عمره ازسرگرفته میشود. این احتمال وجود دارد طی هفته جاری طلسم ۹ساله این پروازها شکسته شود.
انتهای پیام/+