فیلترهای سرامیکی ریخته گری

از برگزاری دو نشست با محوریت فنی در سینما تا تمدید جشنواره فیلم ۱۰۰

برگزاری دو نشست با محوریت فنی و پشتیبانی تولید سینمای ایران و تمدید جشنواره فیلم ۱۰۰ از جمله خبرهای سینمایی امروز ۱۹ دی ماه است.

در نخستین هم اندیشی اعضای اتحادیه مراکز فنی و پشتیبانی تولید سینمای ایران گزارشی از امور صنفی انجام شده و برنامه‌های آینده اتحادیه تشریح شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اتحادیه، اولین نشست هم‌اندیشی اتحادیه مراکز فنی و پشتیبانی تولید سینمای ایران با حضور هیات مدیره و تعدادی از اعضای اتحادیه در عمارت گود برگزار شد.

در این نشست نادر رضایی رییس هیات مدیره، محمد آلادپوش عضو هیات مدیره و مدیرعامل، فرشاد بشیرزاده عضو هیات مدیره و خزانه‌دار، کامران سحرخیز عضو هیات مدیره، معصومه فردشاهین عضو هیات مدیره و مدیر مسئول، مهدی کوهیان مشاور حقوقی و برخی از اعضای اتحادیه حضور داشتند.

نادر رضایی رییس هیات مدیره در ابتدای این نشست ضمن خوشامدگویی به اعضا گفت: بسیار خوشحالیم که اولین گردهمایی اتحادیه مراکز فنی و پشتیبانی تولید سینمای ایران با حضور اعضای خود برگزار شد. بایستی اعلام کنم که تشکیل این اتحادیه با کوشش و تلاش معصومه فردشاهین، مهدی کوهیان و محمد آلادپوش صورت گرفته که امیدوارم  پس از این مدت تلاش، اتحادیه بتواند دغدغه‌ها و مشکلات اعضای خود را پیگیری کرده و به نتیجه برساند.

در ادامه این گردهمایی، محمد آلادپوش نیز در سخنانی گفت: ما به عنوان اولین هیات مدیره، اتحادیه مراکز فنی و پشتیبانی تولید سینمای ایران را تشکیل دادیم که امیدواریم با همت و حمایت اعضا این اتحادیه فعالیت رو به رشد خود را ادامه دهد. 

مهدی کوهیان مشاور حقوقی اتحادیه مراکز فنی و پشتیبانی تولید سینمای ایران با اشاره به روند ثبت اتحادیه، گفت: از سه سال پیش ما فرآیند ثبت اتحادیه را آغاز و از ماده واحده مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی استفاده کردیم. طبق مصوبه ۵۲۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی تمام مراکزی که از وزارت ارشاد پروانه فعالیت گرفتند، می‌توانند تشکیلات مرکزی خود را در قالب اتحادیه به ثبت برسانند. 

وی ادامه داد: ما دومین اتحادیه‌ای هستیم که با این ماده واحده ثبت شده‌ایم و چون وزارتخانه به قوانین و مقرارت این مصوبه شناخت کافی نداشت این روند کمی طولانی شد. 

کوهیان اشاره کرد: در انجمن‌های صنفی می توانیم تعدد انجمن‌ها را داشته باشیم که حتی با یک موضوع واحد تشکیل شوند، اما این اتحادیه یک تشکیلات مرکزی یکتاست و دومی ندارد. همچنین این اتحادیه از معدود تشکیلات حوزه فرهنگ و هنر است که توانست تمامی مراحل را بدون ابهامات قانونی به ثبت برساند. 

این وکیل و مشاور حقوقی درباره پیشنهاد اجرا و ثبت ۲ مفاد قانونی در قراردادهای اعضا توضیح داد: در اساسنامه اتحادیه شرایط داوری در موارد اختلاف و شکایت پیش بینی شده است لذا قبل از طراحی و تنظیم قراردادهای مناسب برای فعالیت مراکز و دفاتر پشتیبانی، پیشنهاد می کنیم مفاد قانونی پیشنهادی را به متن قراردادها اضافه کنید تا در موارد اختلاف، اتحادیه بتواند موضوع را در شورای داوری خود بررسی کند.

کوهیان در پایان این بخش از صحبت هایش گفت: دوستان در این حوزه با تجهیزات و ابزارهایی کار دارند که گران قیمت است و اگر برای هر کدام از آنها مجبور به مراجعه به سیستم قضایی کشور داشته باشد باید ۳.۵ درصد از ارزش کالای خود را در مرحله اول طرح دعوا به سیستم قضایی پرداخت کنند که قطعا این هزینه ها در شورای داوری اتحادیه مطرح نخواهد بود و همین امر شورای داوری اتحادیه را از نظر هزینه‌های دادرسی به‌صرفه تر خواهد کرد و از اطاله دادرسی نیز جلوگیری خواهد کرد.

معصومه فردشاهین عضو هیات مدیره اتحادیه نیز در ارتباط با فعالیت‌های اتحادیه مراکز فنی و پشتیبانی تولید سینمای ایران گفت: هیات مدیره همه امور اجرایی و اداری شکل گیری یک تشکیلات صنفی را در دستور کار خود قرار داد و به فوریت ساختار سازمانی و اداری اتحادیه را تشکیل داد. به موازات جلساتی نیز با آقایان فرجی و دکتر آشنا از مدیران سازمان سینمایی برگزار شد و در این جلسات درخصوص دغدغه‌ها و مشکلات صنفی اتحادیه مفصلا بحث و گفتگو صورت گرفت. لازم به توضیح است در همان جلسات اولیه خوشبختانه آقایان آشنا و فرجی حمایت خود را از اتحادیه اعلام و اظهار کردند که از این اتحادیه و فعالیت های صنفی آن  حمایت خواهند کرد.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  جدیدترین مستند از کیارستمی در کن

وی ادامه داد: در این مدت و طی یک نشست خبری به صورت رسمی فعالیت اتحادیه نیز در رسانه‌ها اعلام شد. در همین زمان نماینده اتحادیه در بازتعریف آیین‌نامه صدور مجوز مراکز پشتیبانی که دفتر توسعه مسئولیت آن را برعهده داشت حضور یافت و دغدغه های صنفی و حرفه ای اتحادیه را در تنظیم این آیین نامه با جدیت پیگیری کرد.

فردشاهین تاکید کرد: ما معتقدیم اعضای این اتحادیه با بودجه بخش خصوصی کار می کنند و فقط مجوز فعالیت خود را از وزارت فرهنگ و ارشاد دریافت می کنند لذا این وزارتخانه در تنظیم آیین نامه های خود بایستی به صورت جدی به این موضوع توجه داشته باشد.

فردشاهین در بخش دیگر صحبت‌هایش تصریح کرد: از برنامه های اتحادیه تعیین مشاور در امور مهم و اساسی برای اعضای خود است؛ اموری همانند مالیات، بیمه، گمرک، امور حقوقی و قراردادها و….

این عضو هیات مدیره با بیان اینکه بیمه تجهیزات و بیمه مسئولیت یکی از مهم‌ترین نیازهای اعضای اتحادیه مراکز فنی و پشتیبانی تولید سینمای ایران است، گفت: تجهیزاتی که ما استفاده می‌کنیم بسیار گران قیمت است و نیاز به بیمه دارند. اگر بخواهیم فرآیند بیمه را به صورت فردی و موردی انجام دهیم کار گران تری خواهد بود اما اگر از طریق اتحادیه و به صورت صنفی و جمعی انجام دهیم از لحاظ هزینه، زمان و… آسان‌تر و ارزان تر خواهد بود.

وی افزود: همچنین یکی از برنامه‌های اتحادیه پیگیری از بانک‌ها برای دریافت وام و تسهیلات بانکی کم بهره و بلندمدت برای خرید دفتر و ارتقای تجهیزات فنی است.

مدیر مسئول اتحادیه با بیان اینکه دانش اعضای این صنف با حضور در نمایشگاه‌ها، جشنواره ها و دوره‌های آموزشی بالا خواهد رفت، گفت: از وظایف دفتر توسعه ارشاد ارتقای دانش تخصصی و فنی مراکز خدمات و پشتیبانی تولید است که اتحادیه این موضوع را با جدیت از ارشاد و دفتر توسعه پیگیری خواهد کرد. تاسیس و ایجاد مکان یا مکان هایی به عنوان راسته های فعالیت مراکز خدمات و پشتیبانی تولید از دغدغه های اتحادیه است که قطعا آن را در دستور کار خود قرار خواهد داد و به صورت جدی آن را دنبال خواهد کرد.

وی افزود: شورای راهبردی و سیاست‌گذاری از سری برنامه‌هایی است که برای رسته‌های مختلف خدمات و پشتیبانی باید در اتحادیه ایجاد شود که امیدوارم که در این راه اعضای اتحادیه یاری رسان هیات مدیره باشند. بلاشک اگر دفاتر و مراکز خدمات پشتیبانی  در این شوراها رتبه بندی و گریدبندی شوند، قیمت‌گذاری فعالیت های این مراکز معنای درست و حرفه ای خواهد یافت.

این عضو اتحادیه اعلام کرد: یکی دیگر از برنامه‌های اتحادیه، طراحی سایت اتحادیه به سه زبان انگلیسی، فارسی و عربی خواهد بود تا با معرفی اعضا در این سایت، بازار کار بیشتری برای این مراکز فراهم شود.

فردشاهین در پایان گفت: آینده روشن برای این جمع رقم نخواهد خورد مگر اینکه همه اعضای آن به اتحادیه و فعالیت‌های آن باور داشته باشند و اگر باور وجود داشته باشد، هیچ دری روی اعضای اتحادیه مراکز فنی و پشتیبانی تولید سینمای ایران در مسیر حل مشکلات صنفی‌شان بسته نخواهد بود.

برگزاری نشست مشترک معاونت فناوری و مطالعات سینمایی با مدیران مراکز فنی پشتیبانی سراسر کشور

همچنین روابط عمومی سازمان سینمایی در گزارشی دیگر آورده است؛ نشست مشترک معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی و مدیر کل توسعه زیر ساخت و فناوری های سینمایی و سمعی بصری با مدیران مراکز فنی پشتیبانی سراسر کشور برگزار شد.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  حسین انتظامی: زورمان به بخش‌های دیگر نمی‌رسد، رسانه را محدودمی‌کنیم

نشست صمیمی معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی و مدیر کل توسعه زیر ساخت و فناوری های سینمایی و سمعی بصری با مدیران مراکز فنی پشتیبانی سراسر کشور روز چهارشنبه ( ۱۴ دی ماه) در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این نشست که به میزبانی قادر آشنا معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی و محمد رضا فرجی مدیر کل دفتر توسعه زیرساخت و فناوری های سینمایی برگزار شد، مدیران مراکز فنی در خصوص مشکلات تولید فیلم و مسائل فنی بیان اظهار نظر و پیشنهادات خود را مطرح کردند.

در ادامه قادر آشنا، معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی ضمن تشکر از حضور مدیران در این جلسه گفت: نظرم بنده درباره مراکز فنی پشتیبانی نسبت به گذشته و روزها و ماه های قبل بسیار تغییر کرده و با دل و جان نظرات و درخواست‌های شما را شنیده‌ام. امیدوارم تا حدی که ضوابط، مقررات و قانون به ما اجازه می‌دهد، به موضوعات رسیدگی کنیم و آنچه را که شما آن را به درستی مشکل می‌دانید، با همکاری و همیاری رئیس سازمان و دیگر مسئولان فرهنگی کشور مرتفع کنیم.

گفتنی است مباحثی چون صادرات، واردات و همکاری گمرک، وام‌های کم بهره، توجه به تولیدات داخلی و حمایت مادی و معنوی از آن، معافیت مالیاتی و همکاری شهرداری‌ها با دفاتر دارای کاربری غیراداری و فعال در مراکز مسکونی و برخورد با مراکز فعال فاقد مجوز از جمله درخواست مدیران مراکز فنی در این جلسه بود.

در ادامه مدیران عامل مراکز فنی پشتیبانی به بیان مشکلات و پیشنهادات خود در راستای بهینه سازی تولیدات پرداختند و حامد فراجی مدیر عامل شرکت ونداد ایده پرداز پایدار گفت: ما تولید کننده محصولات ایرانی هستیم و باید در بین مدیران این باور بوجود آید که اجناس ایرانی بسیار بهتر از اجناس خارجی است.

همچنین تعدادی از مراکز بر حمایت از طرح‌ها و نوآوری‌های خلاق و اختصاص پهنای باند بیشتر به مراکز فنی تاکید کردند.

حمید رضا کوهپایی مدیر عامل شرکت فوکوس فیلم نیز افزود: صفر تا صد اپلیکیشن فوکوس فیلم توسط متخصصان ایرانی تولید شده و توانایی این وجود دارد که در تمام مراحل تولید یک فیلم سینمایی به همه پروژه‌های حرفه‌ای خدمات خود را ارائه دهد.

در ادامه صادقی نماینده شرکت ماشین‌های اداری بعثت عنوان کرد: باید پایگاهی در فضای حقیقی و مجازی وجود داشته باشد تا همه مراکز بتوانند در آن دست آوردهای خود را معرفی و با توانایی کلیه مراکز فنی نیز آشنا شوند.

همچنین تعدادی از مراکز به کم شدن تولیدات سینمایی و بالا رفتن هزینه‌های بخش‌های مختلف بخصوص بخش‌های فنی پس از تولید، اشاره کردند.

امیر حسین سحرخیز مدیر عامل شرکت فرهنگی هنری روشنا فیلم نیز ضمن اشاره به عدم حمایت از مراکز رسمی اظهار کرد: در برگزاری جشنواره‌های مختلف فیلم همه کارهای لابراتواری به مراکز غیر مجاز سفارش داده می‌شود و عملا مراکز مجاز نمی‌توانند از مزایای مجوز خود بهره ببرند.

فریبا فرد شاهین نماینده موسسه فرهنگی هنری رسانه فکر فردا به ارزش افزوده مجوز مراکز فنی اشاره کرد و گفت: تعدادی از مراکز غیر مجاز در حال فعالیت بوده و بدون هیچ مزاحمتی کار می‌کنند در حالی که مراکز مجاز درگیر مسائل مختلفی از قبیل مالیات، بیمه، اماکن و غیره هستند.

 وی بیان موضوع پرداخت تسهیلات به مراکز فنی و کم بودن رقم آن افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید شرایط ترخیص کالاهای وارداتی مراکز فنی در گمرک را فراهم کنند.

 فردشاهین در ادامه ضمن اشاره به نرخ گذاری خدمات مراکز فنی عنوان کرد: در حال حاضر شهرداری از فعالیت مراکز فنی در ساختمان‌های مسکونی ممانعت می‌کند این در حالی است که تعدادی از مراکز از جمله مطب‌ها و دفاتر ثبت می‌توانند در منازل مسکونی فعالیت کنند.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  میرکریمی در «نگهبان شب» با تکیه بر هنر و تجربه فیلمی اثرگذارخلق کرده است

  نادر رضایی شوشتری مدیر عامل شرکت صدای امواج نوفه بت بیان موضوع تشکیل اتحادیه صنف مراکز فنی پشتیبانی یادآور شد: در حال حاضر اتحادیه صنف مراکز فنی پشتیبانی از تعدادی از پیشکسوتان ماهر عرصه‌های فنی تشکیل شده و می‌تواند بعضی از وظایف دفتر توسعه زیر ساخت از جمله صدور و تمدید مجوز های دفاتر و نرخ گذاری خدمات فنی را عهده دار شود.

محمدرضا فیروز فر مدیر عامل شرکت پیروز گستر از دیگر حاضران این نشست، اظهار کرد: لازم است با ارائه راهکارها و تصمیماتی‌، از اجازه اکران پروژه‌های بدهکار به مراکز فنی جلوگیری شود.

در ادامه تعدادی از مراکز به بیمه تجهیزات، هدفمند شدن تعرفه گمرکی، تشکیل مرجع رفرنس برای همه مراکز فنی به عنوان مهمترین موارد اشاره کردند.

محمدرضا طهمورس مدیر عامل شرکت طهمورث گفت: تعدادی از وسایل فنی برای تعمیر و به روز شدن به خارج از کشور ارسال می‌شود اما در گمرک به عنوان وسایل لوکس توقیف می‌شوند. برای این موضوع نیز باید راهکاری ارائه شود. بهره‌مندی از معافیت مالیاتی نیز از خواسته‌های مراکز فنی است.

نازنین مفخم مدیر عامل شرکت گیتی فیلم افزود: تربیت نیروی انسانی از مهمترین موضوعات در زمینه فعالیت فنی سینماست چرا که سینما صرفا تجهیزات نیست و تکنسین سینما هم از موارد مهم در این راستا است. در حال حاضر در این زمینه مشکلات زیادی وجود دارد . باید فکری به حال آن شود.

 فریبرز نیکراد مدیر عامل شرکت طراحان صنعت رسانه نیک‌راد به کیفیت در زمینه مسائل فنی اشاره کرد و ادامه داد: باید تفاوتی مابین مرکزی که کار با کیفیت ارائه می دهد با مرکزی که برایش کیفیت مهم نیست، وجود داشته باشد بنابراین وزارت فرهنگ و ارشاد باید تسهیلات را به مراکز فنی بدهد نه تهیه کننده.

 در ادامه این نشست قادر آشنا معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی ضمن تشکر از کلیه مدیران عامل مراکز فنی گفت:” سینما به نظر بسیاری از افراد در روی پرده اتفاق می افتد در حالی که هنر صنعت سینما فرآیندی است که در آن افراد زیادی نقش دارند.

 وی در ادامه به برگزاری جلساتی با شهرداری، نمایندگان مجلس و تعدادی از مدیران ارشد اشاره کرد و افزود: باید فرصت بیشتری برای بررسی ایجاد کرده و ارتباط موثری با همه ارگان‌ها بوجود آوریم که در سایه آن مشکلات را رفع کنیم. یکی از مشکلات، فعالیت مراکز غیر مجاز است که باید برای آن فکری اساسی اندیشید.

آشنا در ادامه یادآور شد: همه سینماهای دنیا و متخصصان فعال در آن از مالیات معاف هستند. اینجا هم باید همین اتفاق بیافتد تا کلیه صنوف فنی سینما باید از پرداخت مالیات معاف شوند.

معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی ضمن اشاره به بهینه‌سازی سامانه‌های وزارت ارشاد خاطر نشان کرد: در حال حاضر تسهیلات پرداختی از طرف سیستم بانکی کم است که با توجه به قیمت تمام شده خدمات فنی، این تسهیلات باید افزایش یابد.

در انتهای نشست کلیه مراکز به استمرار جلسات و ایجاد سامانه‌ای به منظور اطلاع از میزان کار و فعالیت مراکز فنی تاکید شد.

تمدید جشنواره فیلم ۱۰۰

با تصمیم شورای سیاستگذاری و در پی استقبال فیلمسازان جوان و علاقمندان به سینمای کوتاه، مهلت ثبت و ارسال آثار در سایت جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰، با ۱۰ روز افزایش تا دهم بهمن ماه سال جاری تمدید شد.

فیلمسازان علاقمند می‌توانند آثار خود را برای حضور در بخش‌های ملی و بین‌المللی در قالب‌های داستانی، مستند و انیمیشن و در قالب دلخواه برای شرکت در بخش مخاطب کودک و نوجوان در سایت جشنواره به آدرس www.۱۰۰fest.com ثبت کنند.

انتهای پیام

الماس تراشکاری

Check Also

تلوبیون همراه نامزد‌های ریاست جمهوری در انتخابات-تایمز

سامانه تلوبیون به عنوان نخستین سرویس ایرانی پخش زنده و آرشیو برنامه‌های صداوسیما مانند ایران‌صدا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Banner