ثبتنام انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم در روز چهارم با ثبتنام محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دقایق اولیه ثبتنام آغاز شد.
برخی از خبرنگاران نسبت به اینکه وی میتواند طبق مصوبه شورای نگهبان در انتخابات ثبتنام و صلاحیتش تایید شوند تردید داشتند و وقتی این سوال را از وزیر ارشاد پرسیدند با سکوت وی مواجه شدند.
ماده ۲ دستورالعمل شورای نگهبان شرایط و معیارهای لازم جهت تشخیص رجل سیاسی، مذهبی و مدیر و مدبر بودن نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری را مطرح کرده که براساس آن سابقه تصدی حداقل مجموعاً چهار سال در مناصبی که در این مصوبه آمده، ذکر شده که با توجه به عمر سه ساله دولت سیزدهم معلوم نیست صلاحیت اسماعیلی تایید شود.
اینطور که به نظر میرسد وزیر ارشاد نامزد دولت سیزدهم برای انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم است. وی را محسن منصوری معاون اجرایی رئیسجمهور و میثم نیلی برادر داماد شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی در ستاد انتخابات همراهی کردند.
پس از وزیر ارشاد، مسعود زریبافان با همراهی محمد علیآبادی رئیس سازمان تربیت بدنی و سرپرست وزارت نفت در دولتهای نهم و دهم به ستاد انتخابات آمد.
نکته جالب این بود که در زمانی که وی در نشست خبری در حال بیان برنامههای خود بود خبرنگاران بهدلیل حضور محمود احمدینژاد در ستاد انتخابات، سالن ششصد نفره را ترک کردند.
نامزد پرحاشیه
حضور احمدینژاد پرحاشیهترین حضور یک نامزد در روز چهارم ثبتنام انتخابات بود. گفته میشد طرفداران وی در جلوی وزارت کشور حضور داشتند و احمدینژاد با پای پیاده در بین هواداران خود به ستاد انتخابات آمده است.
حضور احمدینژاد باعث شد تا حضور نامزدهای دیگر تحت شعاع قرار بگیرد چراکه خبرنگاران همه توجهشان به سمت رئیس دولتهای نهم و دهم بود.
صندلیهای خالی
یکی از نامزدهایی که بهدلیل حضور احمدینژاد نادیده گرفته شد حسین افشارزاده دژبان سابق ارتش و آجودان رئیس دولت نهم و دهم بود. وی زمانی که به سالن ششصد نفره برای اعلام مواضع خود در بین خبرنگاران آمد با یک سالن خالی مواجه شد و سالن را ترک کرد.
محمود احمدینژاد که وارد سالن شد برای ایستادن در پشت تریبون دو زیرپایی برای او گذاشتند تا راحتتر در مقابل انبوهی از میکروفونها سخنرانی کند.
سخنرانی با میکروفون خاموش
احمدینژاد که باید مثل بقیه نامزدها در مدت پنج دقیقه بیانیه خود را قرائت میکرد پس از پایان وقتش میکروفونش به صورت اتوماتیک خاموش شد و زمانی که به وی اعلام شد وقتش تمام شده گفت حالا از بلندگو استفاده نمیکنم و بقیه بیانیه خود را پشت میکرفون خاموش خواند.
فکر بکر
حاشیه جالب دیگر توسط سید مجتبی محفوظی نماینده مردم آبادان در مجلس یازدهم رقم خورد.
وی که خود را جوانترین نامزد ثبتنامی میدانست گفت شعار انتخاباتیام افکار ابکار است که جمع فکر بکر است.
باز شدن پای میکروسیلیکونها به انتخابات ریاست جمهوری!
حاشیه بعدی توسط علی صوفی وزیر دولت اصلاحات رقمخورد. وی که خیلی علمی و فناورانه سخن میگفت اعلام کرد قرن ۲۱ قرن تغییرات پرشتاب در سه عرصه فناوری اطلاعات، ژنتیک و میکروسیلیکونهاست.
همچنین گفت: دخترم نسل بعد من است، اما نوههای من نمیتوانند در کشور زندگی کنند و بلافاصله پس از فارغالتحصیلی جذب خارج میشوند و آنها (خارجیها) سرمایههای ما را میگیرند.
من متعلق به همه شما هستم!
حاشیه بعدی توسط محمدرضا پورابراهیمی نماینده سابق مجلس شوای اسلامی که از طرف حزب موتلفه نامزد شده بود رقم خورد.
وی در پایان بیانیه خود اعلام کرد اینجانب متعلق به تمام مردم ایران هستم و امیدوارم بتوانم خدماتی را برای کشور انجام دهم.
نه تاییدصلاحیتم کنید؛ نه بهم رای دهید!
در بین افرادی که ثبتنام خود را برای حضور در انتخابات انجام دادند یکی از نامزدها آرزو داشت که هم تاییدصلاحیت نشود و اگر شد مردم به او رای ندهند.
حجت الاسلام حسین میرزایی، نماینده ادوار مجلس پس از ثبتنام در انتخابات ریاست جمهوری گفت: انشاالله شورای نگهبان بنده را جزو داوطلب نهایی قرار ندهن تا از پاسخ سوال در یوم الحساب معاف شوم. اگر شورای نگهبان صلاحیت اینجانب را تأیید کرد، انشاالله مردم به بنده رأی ندهند تا باز هم از سوال در یوم الحساب معاف شوم، اما اگر مردم به بنده اعتماد کردند، آنگاه در مسیر خدمت کفش آهنی خواهم پوشید.
استفاده از اشکال هندسی برای بیان وضع کشور!
اظهارات امیر ایرج شاهوردی معاون هماهنگ کننده ستاد کل نیروهای مسلح آن هم با استفاده از اشکال هندسی حاشیه دیگر امروز بود.
وی در نشست خبری گفت: فرامین رهبری نشان میدهد رئیس جمهور با نگاه تمدنی و فراجناحی باشد و من با نگاه غیر جناحی و آتش به اختیار آمدم، چون معتقدم کشور باید تک قطبی اداره شود، چون اگر دو قطبی شود مسیر حرکت بیضی میشود و مانع پیشرفت میشود، اما تک قطبی باعث ایجاد شکل هندسی دایره میشود و مدیریت متمرکز میشود.
ثبتنام انتخاباتی در روز چهارم با ثبتنام بیست نفر به پایان رسید که ۱۰ نفر نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی بودند البته برخی نمایندگان ادوار مثل احمد علیرضابیگی و سید کاظم موسوی هم بهعنوان همراه با یک نامزد در ثبتنام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم حضور یافتند.
دلیل استقبال پرشور نمایندگان مجلس از انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم معلوم نیست؛ شاید فکر میکنند همانطور که در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم علیرضا زاکانی و سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی توانستند سمتهای خوبی از دولت بگیرند آنها هم میتوانند چنین پستهایی بگیرند.
گزارش: محمد امیرحسینی
Source link