به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تایمز، وحید شریعت امروز در نشست خبری سیونهمین همایش سالیانه انجمن علمی روانپزشکان ایران درباره میزان شیوع اختلالات روانی در کشور اظهار کرد: طبق مطالعه سال ۱۴۰۰ که در کشور انجام گرفته است حدود ۳۰ درصد مردم در معرض ابتلا یا مبتلا به نوعی اختلال روانشناختی هستند که این آمار در ۲۰ سال قبل ۲۱ درصد بوده است و بنابراین شیوع اختلالات روانی درصد قابل توجهی در سالهای گذشته افزایش یافته که البته شیوع بیماری کرونا نیز باعث افزایش اختلالات روانشناختی شده است.
وی افزود: مطالعات نشان داد افرادی که عزیزان خود را بر اثر بیماری کرونا از دست دادهاند و افرادی که به بیماری مبتلا شدهاند بیشتر دچار این اختلالات شده بودند.
رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران با بیان اینکه اضطراب و افسردگی بیشترین شیوع را در بین اختلالات روانشناختی داشتهاند، گفت: میزان شیوع اختلالات روانپزشکی در استان تهران ۳۷ درصد بوده که حدود ۷ درصد بالاتر از میانگین کشوری است.
شریعت بیان کرد: شیوع اختلالات روانپزشکی در زنان بالاتر از مردان و در اقشاری مانند افراد بیکار و افراد بیسواد و شهرنشینها بیشتر است.
در ادامه غلامرضا حاجتی؛ دبیر اجرایی همایش با بیان اینکه اختلالات روانپزشکی میتوانند از ۱۰ تا ۲۰ سال عمر انسان را کاهش دهند، گفت: طبق مطالعه صورت گرفته ۳۰ درصد ایرانیها به نوعی مشکل روانشناختی دچار یا در معرض ابتلا به آن هستند در حالی که ۶۰ درصد ایرانیها از ابتلای خود به اختلالات روانی بیخبرند.
وی افزود: آموزش روانی و مهارتهای زندگی به آحاد جامعه تاثیر بسیار زیادی در پیشگیری از اختلالات روانی دارد.
در ادامه علی ناظری؛ دبیر علمی همایش با بیان اینکه سیونهمین همایش سالیانه انجمن علمی روانپزشکان ایران از ۱۸ تا ۲۱ مهرماه برگزار میشود، گفت: در چهار روز همایش، ۱۱۲ سخنرانی، ۲۲ سمپوزیوم علمی و ۶ کارگاه برای روانپزشکان و روانشناسان برگزار و موضوعات روز جهان برای آنها ارائه میشود.
انتهای پیام/