به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تایمز، دکتر محمدصادق خیاطیان؛ رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار کرد: حوزه سلامت یکی از حوزههای پرجاذبه دانشبنیان است و بیش از ۱۵ درصد شرکتهای دانشبنیان در حوزه سلامت از جمله دارو و تجهیزات پزشکی فعالیت میکنند.
وی افزود: هماکنون ۱۳ پارک فناوری سلامت و حدود ۱۰۰ مرکز رشد حوزه سلامت داریم.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: شرکتهای دانشبنیان بسیار توانمندی در این حوزه داریم و محصولات حوزه سلامت (دارو و تجهیزات پزشکی) یکی از محورهای مهم صادرات محصولات دانشبنیان کشور محسوب میشود که مورد استقبال بسیاری از کشورهای جهان قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: یکی از کارکردهای نمایشگاه سلامتبنیان، نشان دادن توانمندیهای شرکتهای دانش بنیان فعال در این حوزه است؛ حوزهای که فناوری در آن، حرف اول را میزند. این شرکتهای دانشبنیان درحال رقابت با بسیاری از کشورهای دنیا هستند که به نوعی، در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی انحصار ایجاد کردهاند. پژوهشگران کشور تلاش میکنند کشور را در بسیاری از این زمینهها از واردات بینیاز کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تأکید کرد: خدمات مختلف تأمین مالی و توسعه بازار شرکتهای دانشبنیان، از وظایف و مأموریتهای اصلی صندوق است. از حضور شرکتهای دانشبنیان در نمایشگاههای داخلی و خارجی برای معرفی و عرضه محصولاتشان حمایت میکنیم.
خیاطیان در ادامه با اشاره به حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی از شرکتهای دانشبنیان حوزه سلامت، گفت: تاکنون ۲۷۷ میلیارد تومان خط اعتباری و ۱۲۸ میلیارد تومان تسهیلات جعاله به ۴ صندوق پژوهش و فناوری حوزه سلامت اختصاص دادهایم.
به گفته رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، این صندوق تاکنون مبلغ بیش از ۵۵۰۰ میلیارد تومان خدمات مالی به شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه سلامت اعطا کرده است. همچنین به میزان ۱۷۳ میلیارد تومان سرمایهگذاری در این حوزه صورت گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: از اهتمام ویژه سازمان غذا و دارو به حوزه دانش بنیان، تشکر و قدردانی میکنیم. هرجا نوآوری وجود دارد، بخش رگولاتوری و تنظیمگری شاید کمی عقب باشد و این ویژگی نوآوری است اما خوشبختانه سازمان غذا و دارو همپای دانش بنیانها درحال حرکت است و زیرساختهایی که توسعه داده است، نشانگر حرکت این سازمان همگام با نوآوریها است. حمایتهای خوبی را در بخش فرایند و زیرساختها از دانشبنیانهای فعال در این حوزه شاهد هستیم.
خیاطیان درخصوص همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی با سازمان غذا و دارو تصریح کرد: بخش ارزیابی محصولات حوزه سلامت، ماموریت این سازمان است و شرکتهای دانشبنیانی که بخواهند نسبت به مجوز گرفتن از سازمان غذا و دارو اقدام کنند، در بخش ارزیابی، ما میتوانیم کارگزاران مشترکی را تعریف کنیم که این فرایند را کوتاهتر کنند و این موضوع به دلیل آشنایی این کارگزاران با حوزه دانشبنیان است.
وی تأکید کرد: قاعدتاً ارزیابیها با هزینههای نسبتاً سنگینی همراه است. طبق مذاکرات صورت گرفته قرار است صندوق نوآوری و شکوفایی در پرداخت کمک هزینه ارزیابی شرکتهای دانشبنیانی که قصد داشته باشند از سازمان غذا و دارو مجوز دریافت کنند نیز با این شرکتها همکاری و همراهی داشته باشد.
انتهای پیام/