افزایش ظرفیت پذیرش رشته پزشکی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است که در نهایت به تصویب رسید و در دفترچه های آزمون سراسری اعمال شد. در این میان مسئله مهم این است که آیا زیرساخت های لازم برای افزایش تعداد دانشجویان فراهم شده اند یا نه؟
کلاس های پزشکی به امکانات زیادی از جمله بیمارستان آموزشی برای یادگیری دانشجویان این رشته نیازمند هستند.
بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت در زمینه افزایش ظرفیت اعلام آمادگی کرده و در این راستا گفته بود: در خصوص افزایش ظرفیت ما به تعهد خودمان در این زمینه عمل میکنیم و سال گذشته قرار بود ۲۰ درصد افزایش ظرفیت داشته باشیم، اما ما ۲۷ درصد افزایش دادیم. در واقع ما بیش از تعهدمان عمل کردیم. در این خصوص فصلالخطاب چیزی است که شورای انقلاب فرهنگی اعلام کرده است.
در این میان محمد رئیسزاده٬ رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران با اشاره به افزایش ۵۰۰ درصدی ظرفیت پذیرش رشته پزشکی اظهار کرد: درحالیکه ظرفیت یکی از دانشگاههای علوم پزشکی برای ۲۵ دانشجو برنامهریزی شده بود، اما ۱۲۵ دانشجوی پزشکی به آن اضافه شده است. همچنین ۲۸۰ دانشجوی پزشکی برای بیمارستانی با ۱۸۰ تخت پذیرش شدند و به همراه یک استاد ۵۰ دانشجو بر بالین بیمار حاضر میشوند.
وی ادامه داد: هنگامی که تعداد دانشجویان بدون فراهم شدن امکانات لازم در مراکز درمانی افزایش یابد، مشخص است که تعداد زیادی از دانشجویان خارج از بالین بیمار قرار میگیرند. با این روش آموزش پزشکی دچار عقبگرد میشود.
رئیس زاده گفت: از دوستانم در وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی که شبانه روزی زحمت میکشند و با مشکلات فراوانی در حوزه مدیریتی خود روبرو هستند٬ انتظار دارم که تبعات ٬ مشکلات و مسائلی که افزایش ظرفیت بیرویه پزشکی کشور در همین یک سال تحصیلی ایجاد کرده است را گزارش دهند.
وی اضافه کرد: میخواهم که وضعیت را به مسئولان اعلام و درخواست کنند تا حرفهای دلسوزان و کارشناسان شنیده شود و در موضوع افزایش ظرفیت پزشکی تجدید نظر عاجل انجام شود.
افزایش ظرفیت پذیرش رشته پزشکی عمدتا با هدف رفع کمبود متخصص در مناطق کم برخوردار و محروم انجام شده است تا سرانجام و نتیجه خوبی داشته باشد و آسیبی به بیماران وارد نشده و دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی به بهترین نحو ممکن انجام شود.
Source link