چین در پی خسارات موج شدید گرما به محصولات کشاورزی و دام، برای آوردن آب بیشتر به حوضه رودخانه یانگتسه، اقدامات اضطراری نظیر استفاده از منابع اعتباری حمایتی، باروری ابرها و تهیه منابع تامین جدید را انجام میدهد.
به گزارش ایسنا، وزارت منابع آب چین اعلام کرد خشکسالی در سراسر حوضه رودخانه یانگتسه، روی امنیت آب آشامیدنی مردم روستایی و دام و رشد محصولات، تاثیر نامساعدی گذاشته است.
این وزارتخانه از مناطق چین خواست ارزیابی دقیقی از مناطق دچار خشکسالی به عمل آورده و طرحهایی را برای حفظ تامین آب شامل انتقال موقتی آب و یافتن منابع جدید و توسعه شبکههای خط لوله انجام دهند.
برای افزایش عرضه پایین دستی، سد “تری گورجس” که بزرگترین پروژه برق آبی چین است، تخلیه آب را در مدت ۱۰ روز آینده به میزان ۵۰۰ میلیون متر مکعب افزایش میدهد.
وزارت دارایی چین اوایل هفته گذشته اعلام کرد بخشی از دامهایی که در مناطق دچار خشکسالی هستند، موقتا به مناطق دیگر منتقل شدهاند و این وزارتخانه، ۳۰۰ میلیون یوان (۴۴.۳۰ میلیون دلار) کمک بلایای طبیعی فراهم خواهد کرد.
استان هوبی چین روز چهارشنبه، جدیدترین استانی بود که برنامه بارورسازی ابرها را اعلام کرد. مناطق دیگر در حوضه رودخانه یانگتسه، برنامههای باروری ابرها را به اجرا گذاشتهاند اما به دلیل پوشش نسبتا نازک ابرها، فعالیتها در بعضی از بخشهای دچار خشکسالی این منطقه، به حالت آماده اجرا ماندهاند.
موج گرمای شدید ۶۴ روز است که در چین ادامه داشته که طولانیترین رکورد از زمان آغاز ثبت اطلاعات در سال ۱۹۶۱ است. شمار ایستگاههای هواشناسی که دمای هوای ۴۰ درجه و بالاتر از آن را ثبت کردهاند، به ۲۶۲ ایستگاه رسیده که بالاترین رکورد است. دمای هوا در هشت ایستگاه، به ۴۴ درجه رسیده است.
مرکز ملی هواشناسی چین اعلام کرد دمای بالا در سیچوآن و بخشهای وسیعی از مرکز چین، تا ۲۶ ماه اوت ادامه پیدا خواهد کرد.
بر اساس گزارش رویترز، استان سیچوآن واقع در جنوب غربی چین، به دلیل کمبود شدید برق، سهمیهبندی برق برای خانهها، ادارات و فروشگاهها را از روز چهارشنبه آغاز کرد. افزایش دما و بارندگی اندک در تابستان امسال، تولید برق آبی در این استان که ۸۳.۷۵ میلیون جمعیت دارد را کاهش داده و تقاضای برق برای سرمایش را افزایش داده است.
انتهای پیام