فاطمه فخرایی فرد در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: شنبه _بیستوهفتم فروردینماه_ ماه به فاز کامل خواهد رسید، حوالی غروب خورشید طلوع و هنگام طلوع خورشید غروب میکند؛ بنابراین کل شب در آسمان قابل رصد است. در فرهنگ بومی آمریکایی، ماه کامل اوریل، ماه صورتی نامیده میشود. نام هر ماه کامل نشان دهنده ویژگیهای زمانی است که در آن رخ میدهد؛ در واقع قرار نیست ماه به رنگ صورتی در آسمان دیده شود، بلکه بر اساس اعتقادات بومیان آمریکا با توجه به ماه اوریل و وجود شکوفههای اوایل بهار و یک گل وحشی صورتی رنگ که در شرق آمریکای شمالی میروید به ماه کامل این ماه «ماه صورتی» میگویند.
وی افزود: زمان دقیق قرار گرفتن ماه در فاز بدر، شنبه ساعت ۲۳:۲۴ است. لحظهای که ماه به فاز کامل میرسد در صورت فلکی سنبله قرار دارد و فاصله آن از زمین حدود ۳۶۵ هزار کیلومتراست.
رصد کهکشان M83
کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان اضافه کرد: شنبه _بیستوهفتم فروردینماه_ کهکشان مارپیچی M83 یا NGC 2536 در آسمان بالای سر ما در موقعیت خوبی برای رصد قرار دارد و حدود نیمه شب به وقت محلی به بالاترین نقطه خود در آسمان میرسد. کهکشان مارپیچی بزرگ، درخشان و زیبای M83 در فاصله ۱۲ میلیون سال نوری ما، نزدیک نوک صورت فلکی هیدرا یا مار باریک جای دارد. مشاهده این کهکشان با میل ۲۹ درجه و ۵۱ دقیقه جنوبی از نیمکره جنوبی آسانتر است و از عرضهای جغرافیایی بالاتر از ۴۰ درجه شمالی قابل مشاهده نیست.
وی تصریح کرد: کهکشان ذکر شده از موقعیت رصدخانه لارستان حوالی ساعت ۲۲:۲۲ زمانی که به ارتفاع ۲۱ درجهای از افق جنوب شرقی برسد قابل رصد خواهد بود و ساعت ۰۰:۵۴، ۳۲ درجه بالاتر از افق جنوبی به بالاترین نقطه خود در آسمان خواهد رسید. سپس ساعت ۰۳:۲۶ هنگامی که به ارتفاع ۲۱ درجهای بالای افق جنوب غربی برسد، غیرقابل رصد میشود. کهکشان M83 با قدر ۷.۵ کاملاً کم نور است و مطمئناً با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیست،؛ اما میتوان آن را از طریق یک دوربین دوچشمی یا تلسکوپ کوچک مشاهده کرد.