به گزارش خبرنگار ایمنا، پنج فصل از کتاب «مختصری از جغرافیای اماکن مذهبی عراق» به اماکن و شهرهای مقدس نجف اشرف، کوفه، کربلا، کاظمین، بغداد، مدائن و سامرا اختصاص دارد و جغرافیای مذهبی و تاریخی این مناطق را بررسی و معرفی کرده است.
در بخشی از این کتاب آمده است:
“این سرزمین را از آن رو عراق گفتهاند که از دیگر سرزمینهای عربی، پستتر و در نزدیکی دریا است. کلمه عراق را از عراق القربه گرفتهاند، یعنی مشکی که پایین آن سوراخ است. عدهای هم گفتهاند که عراق جمع عرق به معنای ساحل دریا و منظور از آن، ساحل دجله و فرات است که به هنگام مد به سطح دریا میرسد و به آن وصل میشود. برخی دیگر معتقدند که از عروق الشجر، ریشههای درخت، گرفته شده است. به همین سبب در زبان انگلیسی آن را ایراک تلفظ میکنند، به معنای جای پرنخل و درخت که برگرفته از کلمه فارسی ای راه است.”
عراق از حدود ۱۰ هزار سال پیش از میلاد همراه با آسیای صغیر و سرزمین شام یکی از مراکز فرهنگ پیشنوسنگی نژاد قفقازی شناخته میشود که در آن برای نخستینبار کشاورزی و گلهداری پدید آمد. دوره نوسنگیِ بعدی در این منطقه با خانههای مستطیلی قابل تشخیص است. مردم در زمان نوسنگی پیش از سفال از ظروف سنگی، سنگ گچ و آهک استفاده میکردند. در این منطقه ابزارهای ساختهشده از مواد آتشفشانی مربوط به آناتولی یافت شده است که نشاندهنده وجود روابط تجاری ابتدایی است.
نجف و کربلا شهرهای مهم مذهبی این کشور است که همه ساله شمار بسیاری از ایرانیها و سایر شیعیان برای زیارت عتبات عالیات به این شهرها سفر میکنند.
کتاب «مختصری از جغرافیای اماکن مذهبی عراق» در دو هزار جلد و با با بهای ۲۵۰ هزار ریال از سوی انتشارات خرسندی راهی بازار کتابفروشیها شده است.