حجتالاسلام احد آزادیخواه رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره گرانی نرخ حج گفت: قیمت حج وابسته به قیمت ارز است و این یک واقعیت است.
وی اظهار کرد: تا یک الی دو سال گذشته بیشتر پروازها را سعودیها انجام میدادند و ترابری ما ارزی بود همچنین اجاره هتل که یکی از مهمترین سرفصلهای هزینههاست با ارز انجام میشود.
دبیر اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس بیان کرد: سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری کار خیلی خوبی که انجام دادند این بود تا جایی که ممکن بود بقیه امکانات مثل دارو، اقلام خوراکی و مصرفی را از کشور به برای زوار میفرستند تا هزینه ارز را پایین بیاورند، اما بالاخره دو الی سه تا از سرفصلهای اصلی مراسم حج ارز است.
نماینده مردم ملایر در مجلس افزود: با بالا رفتن قیمت ارز چارهای وجود ندارد بهغیر از اینکه قیمت حج هم بالا برود.
حجتالاسلام آزادیخواه گفت: اینکه یکی از مسئولان بانک مرکزی اشاره کرد که ما ارز ترجیهی و مبادلهای داریم و به جز این دو ارز اتفاق دیگری نمیافتد و ارز آزاد برای ما معنا ندارد اینجا معنایش مشخص میشود، چون امروز اگر یک نفر برای حج تمتع و یا عتبات بخواهد اقدام کند که اخیرا رقم سنگینی به آن اضافه شد مجبور است پسلرزهها و تکانههای ارز آزاد را تحمل کند و چارهای هم ندارد.
وی اظهار کرد: به مدت دو سال توانستیم با دولت یک رقم جدید برای ارز مورد نیاز حجاج تدبیر کنیم که ممکن است امسال هم این اتفاق بیفتد البته مبلغش هنوز مشخص نیست، اما بین ارز مبادلهای و ارز آزاد یک معدل گرفته شده است.
رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس با اشاره به اظهارات وزیر ارشاد مبنی بر اختصاص از مبادلهای برای حج گفت: بعید میدانم تمام ارز مورد نیاز حجاج بتوانند از ارز مبادلهای بگیرند، چون واقعیت جامعه برای ما چهارراه استانبول است و ارز ۶۲ الی ۶۳ هزار تومانی است و بعید است دولت بتواند این کار را انجام دهد، اما خدا کند این اتفاق بیفتد.
دبیر اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس افزود: عربستان سعودی برای ما یک کشور مقصد است و ما پنجاه درصد کار در تبادلات ترانزیت حج هستیم. یکی از مهمترین هزینههای ما هتلهاست و در هتلها حرف آنها وحی منزل است و سعودیها هستند که حرف آخر میزنند البته ما در کیفیت هتل و انتخاب آنها حق انتخاب داریم، اما قیمت را عربستانیها تعیین میکنتد و در این زمینه دست ما بسته است.
حجتالاسلام آزادیخواه گفت: رایزنیهای بسیار زیاد و نفسگیری برای برقراری حج عمره انجام شده است و انصافا یکی از شاهکارهای سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری بود البته سال گذشته تلاش مضاعف برای بازگشایی عمره مفرده انجام شد، اما به دلایلی در سال گذشته ناکام ماند و علیرغم ثبتنامهایی که انجام شد سفری انجام نشد، اما عزم جدی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت وجود داشت که عمره مفرده راهاندازی شود.
وی تصریح کرد: کاهش تعداد روحانیون کاروانها یک سیاست برای خدمترسانی به زوار است به همین دلیل عوامل اجرایی هم در بعثه مقام معظم رهبری و هم در خدمات را کاهش دهیم تا بر تعداد زائران بیفزاییم و این یک سرفصلی بود که در دولت آقای رئیسی انجام شد و فراکسیون حج و زیارت مجلس هم کمک کرد تا عوامل را کاهش دهیم و حتی یک زائری که در صف نوبت است بتواند به حج برود.
این نماینده مجلس تاکید کرد: برای حج تمتع قرار نیست نمایندهای از مجلس اعزام شود کمااینکه سال قبل هم نمایندهای اعزام نشد.
رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس گفت: سال قبل که برخی از نمایندگان مجلس به سفر حج رفتند یا روحانی کاروان بودند البته از بستر روحانی کاروان بودن اعزام نشدند بلکه با مرخصی از مجلس به حج مشرف شدند یا اینکه با هزینه شخصی خود به سفر حج رفتند وگرنه اینکه نمایندهای از فراکسیون حج و زیارت مجلس بخواهد اعزام شود را نداشتیم.
حجتالاسلام آزادیخواه تاکید کرد: بهعنوان رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس عرض میکنم دستگاههای اجرایی که وظیفه ذاتی و اجرایی دارند طبیعتا به اندازه نیاز و کاری که برعهده دارند افرادشان را اعزام کنند و غیر از این اگر حتی یک نفر هم باشد ما بهعنوان متولی با آن برخورد میکنیم.
دبیر اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس بیان کرد: فراکسیون حج و زیارت یک نهاد نظارتی است و مجلس میتواند بعد نظارتی خود را تقویت کند و از نزدیک میتواند بر فرآیند حج نظارت کند، اما در سال گذشته کسی را اعزام نکردیم و هیچ مطالبهای هم از سازمان حج نداشتیم.
وی اظهار کرد: امکان قسطی شدن نرخ حج برای زائران وجود ندارد، چون هزینهها مشخص است و در یک برهه زمانی باید پرداخت شوند و سازمان حج باید آن را تسویه کند لذا سازمان حج نمیتواند قسطی کار کند.
Source link