ایسنا/زنجان معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: فضای سرمایهگذاری نسبت به جایگاهی که قرار دارد باید به وضعیت بهتری برسد.
علی فکری عصر امروز (۱۰ دیماه) در نشست تخصصی هماندیشی اقتصادی در جمع فعالان این حوزه در استان زنجان، با بیان اینکه ظرفیتهای خوبی در استان زنجان وجود دارد، اظهار کرد: استانها باید بتوانند از آن چیزی که در مرکز اتفاق میافتد، نهایت استفاده و بهرهمندی را داشته باشند.
وی با اشاره به عمده اهداف اقتصادی که دنبال میشود، تصریح کرد: فضای سرمایهگذاری نسبت به جایگاهی که در آن قرار دارد باید به وضعیت بهتری برسد.
رئیس سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران با تاکید بر اینکه اقدامات منسجمی در حال انجام است، ادامه داد: میان فعالان اقتصادی و تصمیمگیران سیاسی در مرکز باید تعامل بیشتری برقرار باشد تا بتوانیم به نتایج بهتری دست پیدا کنیم.
وی افزود: به تازگی مسئولیت کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و عراق به وزارت امور اقتصادی و دارایی واگذار شده است؛ باید بتوانیم طراحیهای داشته باشیم که هم صورت مسئله را بدانیم و هم در کارها بیش از پیش موفق عمل کنیم.
فکری با اشاره به کاهش آمار صادرات و تجارت میان ایران و عراق، بیان کرد: علت کاهش آمار کلی تجارت ایران و عراق، به دلیل کاهش صادرات گاز است و در حال حاضر این موضوع به دیگر حوزههای اقتصادی و صادراتی ارتباط ندارد.
وی در خصوص فرصتهای سرمایهگذاری سربوروی در شمال شرق عراق، تصریح کرد: باید مدلی طراحی کنیم که مدل صادرات دانش فنی باشد؛ چرا که ما سرمایه چندانی برای سرمایهگذاریهای کلان در عراق را نداریم؛ اما میتوانیم از ابزارها و سرمایههای عراقی برای هدایت به سمت دانش فنی ایرانی استفاده کنیم تا در آن بخش از ظرفیتها استفاده شود.
فکری با بیان اینکه ایجاد شهرکهای صنعتی مشترک با عراق آغاز شده است، اضافه کرد: در این خصوص پیشنهادهای عملیاتی در حال طراحی است. میخواهیم در مناطق مرزی شهرکهایی ایجاد کنیم که شرکتهایی از استانهای مختلف در این شهرکهای مشترک، پایهگذاری شوند.
این مسئول در ادامه با بیان اینکه به دلیل موقعیت خاصی که در جهان وجود دارد، رقابت میان کشورها را شاهد هستیم، عنوان کرد: ما در جنگ اقتصادی هستیم و باید شرایط را متناسب با این مسئله پیش ببریم؛ باید این جنگ اقتصادی که در آن قرار داریم را درک کنیم و برای به ثمر نشستن و پیروز شدن در آن برنامهریزی کنیم.
وی با بیان اینکه تمایل کشورهای دنیا به سرمایهگذاری اقتصادی با ایران در حوزههای مختلف افزایش یافته است، افزود: بخش زیادی از عملیاتی شدن و به نتیجه رسیدن این علاقهمندیها به خود ما بستگی دارد که بتوانیم ظرفیتهای موجود را فعال کرده و موانع داخلی را رفع کنیم.
رئیس سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران با بیان اینکه باید بخشهای مختلف دولت و نظام به صورت هماهنگ برای عملیاتی کردن ظرفیتهای موجود در حوزه سرمایهگذاری حرکت کنند، یادآور شد: حرکت به سمت استانها و صنایعی که زمینه را برای جذب سرمایهگذاری آماده کردهاند، در دستور کار است.
استاندار زنجان نیز در این جلسه با بیان اینکه ما یک مدل حکمرانی عمودی داریم، متذکر شد: قوانین بالادستی ناظر بر مشکلات استانها نیستند؛ ما یک ساختار غلط در کشور داریم که بر مبنای اقتصاد تکمحصولی نفت شکل گرفته است.
محسن افشارچی با اشاره به اینکه در حال حاضر در وضعیت عادی قرار نداریم و با نظام سلطه در حال مبارزه هستیم، بیان کرد: باید در این سازوکار محکمتر قرار گیریم؛ باید یک قرارگاه منظم اقتصادی وجود داشته باشد که ثابت و منسجم در دنیا و داخل کشور فعالیت کند.
وی با بیان اینکه تهدیدها را باید به فرصت تبدیل کنیم و با اعمال منسجم، پیشبینی و آیندهنگری داشته باشیم، خاطرنشان کرد: برای سرمایهگذاران باید گشایشهایی ایجاد شود. ما اختیارات لازم برای انجام کارها، افزایش صادرات و بهرهوری اقتصاد در استان را نداریم.
انتهای پیام