معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه باید ابتدا از بازار شروع کرد و بعد به سمت نوآوری، فناوری و علم رفت، گفت: نظام موضوعات فناوری در دانشگاه در حال تدوین است و در این نظام با این شیوه پیش خواهیم رفت.
دکتر روحالله دهقانی فیروزآبادی در گفتوگو با ایسنا در پاسخ به سوالی در خصوص چگونگی تبدیل یک ایده پژوهشی به محصول یا یک شرکت دانشبنیان در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: نظام نوآوری ما تا الان، تکنولوژی پوش (Technology push) بوده است. به این صورت که ما از علم شروع میکردیم و سعی میکردیم آن را به فناوری و بعد آن را به نوآوری و بعد به محصول تبدیل کنیم. ولی در زمان فروش محصول، مشاهده میکردیم که خریداری برای آن وجود ندارد.
وی با بیان اینکه نظام فناوری و نوآوری در هنگام شروع باید مارکت پول (Market pull) یا بازارکش باشد، توضیح داد: یعنی برای شروع باید از کشش بازار شروع کرد. با نیاز شروع کنیم، بعد به سمت نوآوری و فناوری برویم و بعد علم را تعریف کنیم. ولی تاکنون در کشور چنین اتفاقی نیفتاده است.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد گفت: ما در گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی میخواهیم نظام پژوهشهای کاربردی و پژوهشهای مشتریدار را در نظام موضوعات فناوری نیز تعریف کنیم.
وی تشریح کرد: یعنی در یک استان، یک گیاهی وجود دارد که اسانسی دارد. این مسئله را تعریف میکنیم و بررسی میکنیم که چگونه میتوان این اسانس را به یک محصول تبدیل کرد. یعنی اول مسئله را تعریف میکنیم و بعد بر مبنای آن نوآوری و فناوری را تعریف میکنیم.
دهقانی فیروزآبادی گفت: در این صورت، به جای اینکه از ایده به بازار برسیم، از بازار به ایده میرسیم و از برنامههای جدی ما این است که در نظام موضوعات فناوری؛ این اتفاق بیفتد.
وی در خصوص مشکل عمده شرکتهای دانشبنیان، گفت: مشکل عمده شرکتهای دانشبنیانی که به محصول میرسند، نداشتن مشتری است؛ چون از ابتدا با نگرش بازار شروع نکردند.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد تاکید کرد: نظام موضوعات فناوری در دانشگاه در حال تدوین است و اگر بتوانیم در سال ۱۴۰۱ آن را استارت بزنیم، این جریان اصلاح خواهد شد.
انتهای پیام