به گزارش خبرگزاری تایمز، «سرهنگ ثریا» از امروز راهی سینماهای سراسر کشور میشود فیلمی که از زاویهای متفاوت به حضور سازمان منافقین میپردازد؛ فیلم «هتل» خیلی زود رقیب «فسیل» شد و آمار فروش آن از ۸۰ میلیارد تومان عبور کرد.
برگزاری دومین دوره سلسله نشستهای «بر سینمای ایران چه گذشت»، «گیجگاه» و نامزدی در سه جایزه جشنواره پالرمو، برگزاری دوره مجازی آموزش سینمای مستند، جدیدترین آمار فروش «هتل» و آغاز روزهای سینمای ژاپن در تهران جزو خبرهای امروز بسته خبری سینما به شمار میرود که جزئیات آنها را میتوانید در ادامه بخوانید:
رونمایی از تیزر فیلم سینمایی «سرهنگ ثریا»
«سرهنگ ثریا» به نویسندگی و کارگردانی لیلی عاج و تهیه کنندگی جلیل شعبانی از امروز چهارشنبه ۱۰ آبان در سینماهای سراسر کشور اکران شده است.
این فیلم در جشنواره چهل و یکم دیپلم افتخار بهترین فیلم اول و سیمرغ بلورین گوهرشاد (جایزه ویژه وزیر ارشاد) را از آن خود کرد و نامزدی سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن و نامزدی سیمرغ بهترین موسیقی متن را به کارنامهاش افزود.
لیلی عاج در جشنواره مقاومت نیز جایزه ویژه هیات داوران جشنواره مقاومت را به دست آورد و جایزه بهترین بازیگر زن این جشنواره نیز از آن ژاله صامتی شد.
ژاله صـامتی، وحید آقاپور، حمیدرضا محمدی، دیبا زاهدی، سلیمه رنگزن، شهروز آقایی پور، منیره حسین زاده، رها رهبانی نیا و مجید پتکی بازیگران «سرهنگ ثریا» محصول سازمان هنری رسانهای اوج با پخش از بهمن سبز هستند که از زاویهای متفاوت به حضور سازمان مجاهدین خلق (منافقین) در پادگان اشرف میپردازد.
دومین دوره سلسله نشستهای «بر سینمای ایران چه گذشت» برگزار میشود
دومین دوره سلسله نشستهای تخصصی با عنوان «بر سینمای ایران چه گذشت» به همت سازمان سینمایی سوره و به میزبانی امیر قادری با هدف واکاوی شیوه شکلگیری و مدیریت سینمای ایران پس از انقلاب، ۱۳ تا ۱۵ آبانماه ساعت ۱۷ تا ۲۰ در پردیس سینمایی آزادی برگزار میشود.
در شب اول و دوم این رویداد قسمتهای جدید مستند «بر سینمای ایران چه گذشت» به کارگردانی شهرام میراباقدم، محصول مرکز مستند سوره و انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس که به طور مشخص به واکاوی تاریخ سینمای ایران در سالهای ۱۳۷۲ تا ۱۳۸۴ میپردازد، به نمایش گذاشته و پس از آن میزگردی با حضور سینماگران شاخص پیشکسوت و مدیران سینمای ایران در ادوار مختلف برگزار میشود. شب پایانی این برنامه نیز به جمعبندی آنچه در ۲ دوره رویداد درباره آن صحبت شد، اختصاص دارد.
حبیب والینژاد، جواد شمقدری، سیدضیا هاشمی، علیرضا رییسیان، مهدی فخیمزاده، فریدون جیرانی، رسول صدرعاملی، محمود اربابی، سیدمحمد حسینی، مهدی سجادهچی، محمدرضا شرفالدین، ابوالحسن داوودی، ناصر شفق و سجاد نوروزی از جمله میهمانان این رویداد هستند.
در اولین دوره سلسله نشستهای تخصصی با عنوان «بر سینمای ایران چه گذشت» که ۳ تا ۶ مهرماه برگزار شد، سینمای ایران پیش از انقلاب تا سال ۱۳۷۲ مورد واکاوی و بحث قرار گرفت. همچنین مجموعه مستند «بر سینمای ایران چه گذشت» به زودی در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد.
حضور برای عموم در این نشستها آزاد است.
«گیجگاه» نامزد سه جایزه جشنواره پالرمو شد
«گیجگاه» به کارگردانی عادل تبریزی و تهیه کنندگی حنیف سروری و میرولیاله مدنی نامزد دریافت بهترین فیلم ، بهترین کارگردانی و بهترین فیلمنامه از چهل و سومین جشنواره فیلم های ورزشی «Paladino d’Oro» در پالرمو ایتالیا شد.
این جشنواره بعنوان قدیمیترین جشنواره فیلم های ورزشی در جهان شناخته میشود و فیلم سینمایی «گیجگاه» با روایت کمدی ورزشی توانسته نظر داوران این رویداد را جلب کند و در سه رشته اصلی در این رویداد به رقابت بپردازد.
این فیلم پیش از این موفق به دریافت جایزه از چهلمین جشنواره ورزشی میلان ، بهترین فیلمنامه از شانزدهمین جشنواره چبوکساری روسیه ،نامزد دریافت بهترین فیلم از پانزدهمین جشنواره فیلادلفیا آسیایی آمریکا شده و به زودی در بخش رقابتی بیستمین جشنواره فرشته تابناک مسکو به نمایش درخواهد آمد..
«گیجگاه» فیلم توسط ماداکتو پیکچرز با مدیریت محمد توریوریان به جشنواره های بین المللی عرضه میشود.
حامد بهداد ،باران کوثری، سروش صحت، بهرنگ علوی، امیرحسین رستمی، نادر سلیمانی، بیژن بنفشه خواه، سیاوش چراغی پور, علی راد، مریم همتیان، محمد الهی، علی باغفر، ایمان اسماعیل پور، داوود ونداده، حامد شیخی، وحید رحمتی، با حضور فرهاد آییش و با هنرمندی جمشید آریا (هاشم پور)؛خاطرهسازان: رضا صفایی پور ،حسن رضایی نقش آفرینان این فیلم سینماییاند.
این فیلم با سرمایه گذاری مشترک محمد حسینخانی و حنیف سـروری تولید شده است.
حضور «شب، داخلی، دیوار» در آستانه اکران جهانی در جشنواره «کمرا ایمیج»
فیلم سینمایی «شب، داخلی، دیوار» به کارگردانی وحید جلیلوند و تهیهکنندگی علی جلیلوند و مدیریت فیلمبرداری ادیب سبحانی در بخش «سینمای معاصر جهان» در سی و یکمین دوره جشنواره «کمرا ایمیج» به نمایش درمیآید.
این جشنواره در شهر تورون لهستان و از تاریخ ۱۱ تا ۱۸ نوامبر مصادف با ۲۰ تا ۲۷ آبان برگزار میشود.
«کمرا ایمِیج» به عنوان مهمترین رویداد سینمای جهان در عرصه فیلمبرداری شناخته میشود.
این فیلم پس از اولین حضور جهانی خود در بخش اصلی هفتاد و نهمین جشنواره فیلم ونیز، نمایش خود در فستیوالهای تورنتو، بوسان، هامبورگ، آسیاپاسفیک، سائوپائولو، لیسبون، گوتنبرگ، اوراسیا، ژنو و … را ادامه داد و جوایز مختلفی را از آن خود کرد.
«شب، داخلی، دیوار» به زودی اکران جهانی خود را آغاز میکند.
در خلاصه داستان فیلم آمده است: زندگی نابینایی به نام علی با ورود نابهنگام زنی متواری، آشفته میشود…
نوید محمدزاده، امیر آقایی، علیرضا کمالی، سعید داخ، با معرفی دایانا حبیبی و دانیال خیریخواه و جمعی از بازیگران و هنرجویان تئاتر، بازیگران این فیلماند.
دوره مجازی آموزش سینمای مستند برگزار میشود
تجربی و پویانمایی، مرکز گسترش در راستای توسعه عدالت آموزشی، توجه به آموزش در استانها و کشف استعدادهای تازه به زودی دوره مجازی آموزش سینمای مستند را برای دانشجویان و علاقهمندان این حوزه برگزار میکند.
کمیته طراحی دروس و آموزشها شامل دکتر احمد ضابطی جهرمی، دکتر رامتین شهبازی، مهرداد اسکویی و حامد شکیبانیا به زودی درسها، شیوه آموزش و ترمها را ارائه کرده و با نهایی شدن شیوه نامه، نحوه آموزش و شرایط ثبت نام و … اعلام میشود.
در جلسه مشترک کمیته طراحی دروس و محمد حمیدی مقدم مدیر عامل مرکز گسترش و سیدمجید رحیمی مدیر پژوهش و امور استانهای مرکز که دوشنبه ۸ آبان ماه در مرکز گسترش برگزار شد، حاضران نکات مورد نظر و پیشنهادهایشان درباره نحوه تدریس، دروس و ویژگیهای این دوره را اعلام کرده و مقرر شد با برنامهریزیهای بعدی، تا بهمن ماه ۱۴۰۲، شیوهنامه این دوره تهیه و درباره آن اطلاع رسانی شود.
این دوره زیر نظر واحد پژوهش مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی برگزار میشود. بخشی از دوره به صورت آنلاین و بخشی دیگر حضوری است.
جدیدترین آمار فروش «هتل» اعلام شد/ عبور از مرز ۸۰ میلیارد تومانی
فیلم سینمایی «هتل» به کارگردانی مسعود اطیابی و تهیهکنندگی محمد شایسته که از ۵ مهر ماه اکران خود را در سینماهای سراسر کشور آغاز کرده است و از همان ابتدا با استقبال مخاطبان مواجه شده بود، با رسیدن به فروش بیش از ۸۰ میلیارد تومان در مدت زمان ۳۵ روز و عبور از فیلم سینمایی «انفرادی»، دومین فیلم پرفروش تاریخ سینمای ایران شد.
همچنین در این بازه زمانی حدود ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار مخاطب برای تماشای این کمدی راهی سینماهای سراسر کشور شدهاند.
جدیدترین ساخته مسعود اطیابی با بازی پژمان جمشیدی و محسن کیایی روایت یک هتل پرماجرا و مهمانهای ناخواندهاش است که پس از ورود ۲ مرد و چهار زن، موقعیتهای چالش برانگیزی را رقم میزند.
پخش این فیلم سینمایی برعهده شایسته فیلم است.
آغاز روزهای سینمای ژاپن در تهران
برنامه «روزهای سینمای ژاپن» با همکاری مشترک خانه هنرمندان ایران و سفارت ژاپن شامگاه ۹ آبان ماه در سالن استاد ناصری خانه هنرمندان ایران آغاز شد.
محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل خانه هنرمندان ایران در بخش ابتدایی این مراسم گفت: با تقدیم احترام خدمت حضار محترم به ویژه خانم کوروسو تاکیکو (رییس مرکز اطلاعرسانی و فرهنگی سفارت ژاپن) و همراهان محترمشان. کشور ژاپن با فرهنگ و هنری قوی و با تاریخی کهن دارای مولفههای مهم و معروف فرهنگی است که در سختیهای دوران همواره تلاش کرده بنیانهای قابل اتکای خود را حفظ کند و از خود سیمایی قابل ارزش و قابل احترام به جهان معرفی کند. سینمای ژاپن نیز سینمای مطرحی در جهان است؛ سینمایی که از نظر قدمت، کیفیت و کمیت آثارش جایگاه مهم و استواری دارد.
او افزود: یکی از ویژگیهای سینمای ژاپن که در تعداد قابل توجهی از آثارش نمایان است؛ تلاش برای حفظ هویت فرهنگی بوده که همه میدانیم در دوران جدید و با هجوم انواع محتواهای غیربومی چه کار سخت و پیچیدهای است. آنها عمدتاً مردمانی سختکوش، باانگیزه و البته با اندوختههای مهم که برگرفته از تجارب نسلهای پیش از خود است؛ میتوانند خالق آثاری باارزش باشند. سینما دوستان ایرانی همواره در طول دههها با آثار سینمای ژاپن و به خصوص آثار کلاسیک ارتباط خوبی برقرار کردهاند؛ البته در سالهای اخیر هم نسل جدیدتری از فیلمسازان ژاپن توانستند در معرفی فرهنگ و زندگی مردم ژاپن موفقیتهای خوبی داشته باشند.
عسگرپور در پایان بیان کرد: امروز برای خانه هنرمندان ایران روز بسیار خوب و ویژهایست. روزی که امکان میزبانی برای چندفیلم از سینمای ژاپن فراهم شده است. از این بابت از سفارت ژاپن تشکر میکنم و امیدوارم این حرکت ارزشمند تدوام یابد.
کوروسو تاکیکو (رییس مرکز اطلاعرسانی و فرهنگی سفارت ژاپن) نیز در بخش بعدی این مراسم گفت: خوشحالم که امروز در اینجا شاهد یک همکاری فرهنگی دیگر، میان دو کشور در حوزهی سینما هستیم. میدانم که برخی کارگردانهای ژاپنی میان ایرانیان محبوب هستند؛ اما باید دانست که ژاپنیها نیز به سینمای ایران علاقه دارند. کارگردان فیلمی که امروز پخش میشود، از علاقهمندان سینمای ایران بهویژه آثار کیارستمی بوده و تاثیراتی از سینمای ایران گرفته است.
او افزود: علاوه بر فیلم «گلهای دیگری»، شما را به تماشای دو فیلم دیگر که در روزهای آتی نمایش داده میشود نیز دعوت میکنم. چراکه در آنها به برخی مسائل جامعهی معاصر ژاپن پرداخته شده است.
رییس مرکز اطلاعرسانی و فرهنگی سفارت ژاپن در پایان بیان کرد: در آخر مایلم از ریاست محترم خانهی هنرمندان ایران، جناب آقای عسگرپور و همهی عوامل دستاندرکار صمیمانه تشکر کنم. همچنین از بنیاد فارابی بابت همیاریشان طی این مدت سپاسگزارم. امیدوارم از تماشای فیلم امشب نیز لذت ببرید.
سایتو میمی، (وابسته مرکز اطلاعرسانی و فرهنگی سفارت ژاپن در ایران) نیز در صحبتهایی درباره فیلم «گلهای دیگری» گفت: به همه حاضرین که امروز اینجا جمع شدهاند، خوشآمد میگویم. درباره فیلم «گلهای دیگری» باید بگویم، این اثر دومین فیلم بلند اوکودا یوسوکه است که حول حادثهای در حومه توکیو میچرخد. در واقع در یک روز بادی؛ گلدانی از بالکن یک آپارتمان به پایین افتاده و باعث مرگ یکی از ساکنین میشود. در نتیجه این اتفاق، انگشت اتهام، به سمت یکی از همسایههای ساختمان نشانه رفته و گفته میشود که گلدان خود را خوب چفت و بست نکرده است. از سوی دیگر پیرمردی در آن ساختمان زندگی میکند که مبتلا به زوال عقل است. به همین دلیل پسر او درباره این اتفاق به او مشکوک است.
او افزود: در این اثر اندوه، ترس، خشم در پسزمینه یک محله آرام و بیسر و صدا به تصویر کشیده شده. نقطه اصلی این فیلم، سرخوردگی جمعیت و مشکلات ناشی از آن بوده که در ژاپن به معضلی تبدیل شده است. همچنین در این فیلم، نشان داده میشود که زندگی با سالمندان و مراقبت از آنها، با چه چالشهایی همراه است. درونمایه این فیلم برگرفته از تجربه شخصی خود کارگردان است. همچنین لازم است بگویم که این کارگردان از علاقمندان به سینمای ایران بوده که به گفته خود در ساخت این فیلم از سینمای ایران چیزهایی آموخته است. فیلم «گلهای دیگری» سال گذشته در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. از شما دعوت میکنم که این فیلم را ببینید و از آن لذت ببرید. این رویداد به عنوان بخشی از رویداد ماه فرهنگی ژاپن قرار است به جز امروز که فیلم «گلهای دیگری» به کارگردانی اوکودا یوسوکه به نمایش گذاشته شد؛ ساعت ۱۷ چهارشنبه و پنجشنبه مصادف با ۱۰ و ۱۱ آبان نیز، فیلمهای «خداحافظی طولانی» ساخته ناکانو ریوتا و «درخت آلوی تنها» به کارگردانی واجیما کوتارو برای علاقمندان به نمایش بگذارد.
حجت قاسم زادهاصل، امیر اسفندیاری، قاسم قلیپور، امیر اثباتی، عباس یاری، احمد محیط طباطبایی، سیاوش حقیقی، الهه گودرزی، رائد فریدزاده، علی قاسمی، پریچهر مشرفی، نیلوفر محمودی از جمله چهرههای حاضر در این مراسم بودند.
اجرای این برنامه برعهده آزاده سیفی (بازیگر سینما و تئاتر) بود.
انتهای پیام/