به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تایمز، سید حیدر محمدی در حاشیه نمایشگاه سلامتبنیان ۲ در مصلی امام خمینی(ره) در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤال تایمز مبنی بر وضعیت تامین داروهای موردنیاز و کمبودهای دارویی در کشور اظهار کرد: سال گذشته در فصل پاییز تعداد کمبودهای دارویی افزایش یافت و در تامین داروهای بیهوشی و آنتیبیوتیکها و سرم دچار مشکل شده بودیم اما امسال در مقایسه با سال گذشته شرایط بهتری داریم و بسیاری از کمبودها برطرف شده و وضعیت بهبود یافته است.
وی افزود: امسال از طریق سامانهای که داریم اطلاعات مربوط به کمبودهای دارویی را رصد میکنیم و رضایت بخش ترین مسئله برای ما این است که مردم اصلا کمبود دارو را احساس نکنند و تلاش ما نیز در این راستاست.
محمدی ادامه داد: بانک مرکزی کمک کرد تا علیرغم مشکلاتی که داشتیم، تخصیص ارز به خوبی صورت بگیرد. همچنین بانکهای عامل ۳۰ هزار میلیارد تسهیلات ریالی به شرکتهای تولیدکننده پرداخت کردند. به دنبال این هستیم که تسهیلات برای شیرخشک و تجهیزات پزشکی نیز ارائه شود.
رئیس سازمان غدا و دارو در پاسخ به سؤال دیگری درباره میزان بودجه تخصیص یافته بابت اجرای طرح دارویار در سال ۱۴۰۳ تصریح کرد: درخواست کردهایم که ۱۲۵ هزار میلیارد تومان بودجه بابت این امر تخصیص یابد که هنوز این موضوع به تصویب نرسیده است؛ در سال جاری ۶۹ هزار میلیارد تومان بودجه مصوب شده بود که ۳۲ هزار میلیارد تومان آن تخصیص یافت و امیدواریم که تا پایان سال مابقی بودجه نیز اختصاص یابد.
محمدی با اشاره به نمایشگاه سلامتبنیان ۲ بیان کرد: در یکسال اخیر ۳۳ قلم تجهیزات و ملزومات پزشکی جدید و ۱۷ قلم داروی جدید و ۸ محصول طب سنتی و گیاهی جدید به سبد کشور اضافه شده است.
وی افزود: بالغ بر ۱۲۰۰ شرکت دانشبنیان در حوزه سلامت فعالند که ۵۰ درصد در حوزه تجهیزات فعالیت دارند و حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد در حوزه دارو و ۵ درصد نیز در حوزه فرآورده های طب سنتی، گیاهی و مکمل فعال هستند. بخشی از محصولاتی که امروز رونمایی شدند جزو اولین یا دومین محصولات دنیا بودند که این موضوع نقطه قوت کشور ماست. ما تمام قد از این شرکتهای دانشبنیان حمایت و در مسیر رشد و تکامل آنها قدم برمیداریم.
انتهای پیام/