رئیس جمعیت هلالاحمر با اشاره به فرآیند تکمیل نقشهراه این جمعیت در حوزه امداد و نجات گفت: برنامه استراتژیک جمعیت براساس دانش گذشته و سناریوهای آینده و احتمال بروز مخاطرات جدید تدوین میشود و هدف غایی، جامعهمحور کردن فعالیتهای امدادی و مشارکت مردم در امر امدادرسانی به حادثهدیدگان است.
بهگزارش ایسنا، پیرحسین کولیوند در جلسه کمیته اندیشهورز امداد و نجات جمعیت هلال احمر که صبح امروز برگزار شد، از اهتمام جدی همکاران خود در تدوین نقشهراه هلالاحمر در حوزه امداد و نجات قدردانی کرد. او با تاکید بر ضرورت نشر و ترویج مستندات جمعآوری و تدوین شده، خاطرنشان کرد: ماحصل اقدامات انجام شده در زمینه تدوین نقشه راه باید منجر به تربیت نیروهای عملیاتی ورزیده شود تا در صورت وقوع حوادث، فعالیت این نیروها مبتنی بر دستورالعملهای علمی و کارشناسی انجام گیرد.
رئیس جمعیت هلالاحمر در ادامه، مشخص بودن نوع فعالیت و وظیفه هر فرد و نهاد در حوادث و بحرانها را از اساسیترین نکات مدیریتی برشمرد و افزود: هلالاحمر در مراحل پیشگیری، اقدام، بهبود و بازتوانی، وظایف متعددی برعهده داشته و در هر مرحله نیز تجهیزات خاصی نیاز دارد که با تحقق نقشه راه؛ براساس برنامهریزی، تعریف دقیق وظایف محوله و تامین تجهیزات تخصصی، عمل خواهد کرد.
کولیوند ادامه داد: در مرحله پیشگیری، میتوان با پیشبینی مواجهه با برخی مخاطرات، هزینههای حوادث شامل خسارات مالی و جانی را تا حد بالایی کاهش داد.
وی هدف والا و غایی هلالاحمر در تدوین نقشه راه را جامعهمحور شدن اقدامات این جمعیت عنوان کرد و گفت: دنیا به سمت افزایش مشارکت جوامع در مدیریت و امدادرسانی در حوادث با هدف کاهش خسارات ناشی از این حوادث پیش میرود و هلالاحمر ایران هم علاوه بر مطالبهگر بودن در اینخصوص، تکالیف سازمان داوطلبان و جوانان جمعیت را به عنوان جذبکننده نیروهای جوان و داوطلب به سمت جامعهمحورشدن سوق میدهد. بنابراین هلالاحمر در گام نخست، حوزه امداد و نجات را با تمام توان از طریق جوانان و داوطلبان تقویت میکند تا بتواند با ارتقای درک خطرپذیری از سوی اعضای جوان و داوطلب، این شناخت و آگاهی را به خانوادهها و در نهایت به جامعه سرایت دهد.
رئیس جمعیت هلالاحمر، خانههای هلال را ظرفیت بسیار مناسب این جمعیت برای مشارکتپذیر کردن جامعه در امر امداد و نجات عنوان و تاکید کرد: برنامه استراتژیک جمعیت براساس دانش گذشته و سناریوهای آینده و احتمال بروز مخاطرات جدید تدوین میشود و تکالیفی را برعهده خواهیم داشت که از وظایف تعریفشده هلالاحمر و در توان این مجموعه باشد. براساس این برنامه، هلالاحمر به عنوان معین دولت، هر باری که از مردم بر زمین مانده، برمیدارد اما تکالیف اضافه که در توان نداشته باشد، برعهده نمیگیرد.
بر اساس اعلام پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلال احمر، در جلسه کمیته اندیشهروز هلالاحمر موضوعاتی مانند چارچوب کلی برنامه ملی پاسخ جمعیت، ملاحظات فنی درباره ساختار ستاد و صف جمعیت و گزارش پیشرفت نقشه راه، ارائه و بررسی شد. همچنین گزارشی از فعالیتهای انجام شده در کمیتههای نقشهراه ازجمله امداد و نجات، بهداشت، درمان و توانبخشی، آموزش و پژوهش، حقوقی، امنیت و انتظامات، اطلاعرسانی، فرهنگی و نظارت، جذب و سازماندهی جوانان و داوطلبان، بینالملل و پدافند غیر عامل ارائه شد.
انتهای پیام