طبق اعلام اتاق اصناف ایران، ترخیص کالاهای مشمول از گمرک منوط به اخذ گواهی الکترونیکی و شناسههای رهگیری از سامانه جامع تجارت است.
به گزارش ایسنا، اتاق اصناف ایران در اطلاعیهای اعلام کرد که طرح رهگیری قطعات یدکی و مصرفی وسایل نقلیه با تعیین ۵۳ قلم کالا وارد فاز دوم شد و این ۵۳ قلم کالا که فهرست آنها در ادامه قابل مشاهده است، نیز باید دارای شناسه و کد رهگیری شوند.
در فاز اول این طرح، فروش «باتری» و «کمک فنر خودرو» بدون کد رهگیری از ۱۳ فروردین ۱۴۰۱ ممنوع شده بود.
گفتنی است طبق اعلام اتاق اصناف ایران، ترخیص کالاهای مشمول از گمرک منوط به اخذ گواهی الکترونیکی و شناسههای رهگیری از سامانه جامع تجارت است.
طرح جمعآوری باتری و کمک فنر قاچاق و تقلبی از روز ۱۵ فروردین ماه در چند استان آغاز شده و به تدریج در تمامی استانها انجام خواهد شد. البته طبق اعلام مسئولان وزارت صمت، برخورد با تقلب و قاچاق در سطح عرضه در ۵۳ قلم دیگر لوازم یدکی که اخیرا مکلف به درج شناسه شدند، سه ماه دیگر آغاز خواهد شد.
طبق گفتههای مسئولان ستاد مقابله با قاچاق و ارز و وزارت صمت، برآورد شده که حدود ۳۰ تا ۶۰ درصد کل بازار لوازم یدکی خودرو سهم فعالیتهای قاچاق و کالاهای تقلبی است.
همچنین بر اساس گزارش وزارت صمت در مورد سهم تخلف در قطعات مختلف خودرویی، بیشترین تخلف با سهمی معادل ۷۲ درصد، مربوط به سیستم تعلیق و جلوبندی خودرو است، سهم لاستیک و موتور یا قوای محرکه و گیربکس هر کدام به تفکیک پنج درصد تعیین شده و یک درصد هم مربوط به باتری خودرو برآورد شده و مابقی یعنی سهم ۱۶ درصدی در اختیار سایر قطعات مرتبط با خودرو است.
انتهای پیام