به گزارش ایمنا، علیرضا ناجی با بیان اینکه یکی از قدرتمندترین و مهمترین ابزارها در برابر انتقال ویروس کرونا، تهویه هوا است، اظهار کرد: تهویه ابزاری است که کیفیت هوا را به صورت نامرئی بهبود میبخشد.
وی ادامه داد: سایر ابزارهای مبارزه با ویروس کووید -۱۹ از تهویه هوا ملموستر هستند، تجسم نحوه رفتار این ویروس در فضاهایی با تهویه ضعیف میتواند به ما در درک بهتر تأثیر بازدارندگی آن کمک کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی توضیح داد: به طور مثال اگر فردی در گوشه اتاق فاقد تهویه کافی سیگار بکشد، آن اتاق پر از دود میشود و سایرین نیز آن هوا را تنفس میکنند ولی در تهویه مطبوع این مشکل به مراتب کمتر است.
ناجی تاکید کرد: همه در یک اتاق با هم دائماً هوایی را تنفس میکنند که به تازگی از ریههای افراد دیگر در آن اتاق خارج شده است و این موضوع بسته به میزان تهویه میتواند، متفاوت باشد.
وی با بیان این که افرادی که در حال تنفس در یک اتاق هستند مدام در حال تبادل میکروبیومهای تنفسی خود با یکدیگر هستند، گفت: این در شرایطی مشکل ایجاد میکند که فردی دارای بیماری عفونی تنفسی باشد.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: اگر فردی بیماری عفونی تنفسی داشته باشد، آنتی ذرات معلق تنفسی میتوانند حامل میکروب باشند و این موضوع مشکلاتی برای سایرین ایجاد میکند.
ناجی با بیان این که کرونا از طریق قطرات تنفسی منتقل میشود، ادامه داد: شستن دستها و فاصله گذاری اجتماعی برای کنترل کرونا مؤثر است ولی برای محافظت در برابر قطرات تنفسی حامل ویروس که توسط افراد آلوده در هوا منتشر میشوند، کافی نیست.
وی افزود: این مشکل در محیطهای سرپوشیده یا بسته به ویژه محیطهایی که شلوغ هستند و تهویه ناکافی ندارند، شدیدتر است.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه با یادآوری این که امروز در سراسر دنیا بحث و اصرار بر ضرورت بازگشاییهایی است، تاکید کرد: باید برای کاهش و قطع زنجیره کرونا، ضمن رعایت شیوهنامههای بهداشتی فضاهای اختصاص داده شده به کلاسهای درس و اماکن پرتردد از تهویه مناسب برخوردار باشند.
منبع: ایرنا