فیلترهای سرامیکی ریخته گری

تورم و گرانی کمر مردم را خرد کرده است/ به جای تنش‌زدایی، تنش خلق می‌کنیم-تایمز


مسعود پزشکیان نامزد انتخابات چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری امشب به همراه دو مشاور خود، آقایان میدری و عبدتبریزی در میزگرد اقتصادی شبکه یک حضور یافت و به سوالات کارشناسان پاسخ داد.

پزشکیان نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری در میزگرد اقتصادی شبکه یک اظهار کرد: حضرت علی (ع) در نامه به مالک اشتر مردم را تعریف کرده و می‌گوید اینها را نمی‌شود اداره کرد مگر با مالیات.در آخر می‌گوید اینها را نمی‌شود با غیر تجار کنترل کرد.

رشد اقتصادی ما بدون نفت منفی بوده است

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: باید بپذیریم که بدون تاجران و حضور آن‌ها هیچ امر مثبتی در اقتصاد امکان‌پذیر نیست. بدهی دولت به بانک مرکزی و بانک‌ها چندین برابر شده است. تورم طی سه سال همواره بالای ۴۰ درصد بوده است.  رشد اقتصادی ما بدون نفت منفی بوده است. 

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: شاخص‌های اقتصادی کشور با شاخص‌های بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و سازمان برنامه بودجه به این شرح است؛ بدهی دولت به بانک مرکزی به ۳۰۲ همت رسیده است. بدهی دولت به بانک‌ها به ۸۱۹ همت رسیده است.

او ادامه داد: انتشار اوراق مالی اکنون به ۷۵۲ همت رسیده است، یعنی ۲ برابر شهریور ۱۴۰۰ شده است. تورم در ان ۳ سال بالای ۴۰ درصد بوده است. تورم در همه چیز داشتیم.

پزشکیان گفت: وضعیت ارز ترجیحی به استناد‌هایی که شده ۲۰ میلیارد تومان بوده و ۵۰ میلیارد به نرخ زیر ۴۰ هزار میلیارد تومان فروخته شده است. کارمندان و مردم عادی دیگر نمی‌توانند با این تورم زندگی روزمره خود را بگذرانند. همه نگران و ناراضی هستند و اگر جلوی این گرفته نشود با مشکلات زیادی رو به رو می‌شویم.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: این تورم، گرانی و مشکلات کمر مردم ما را خرد کرده و با تصورات غیرعلمی به جایی نخواهیم رسید.

معضل امروز مردم تورم است

عبدتبریزی مشاور پزشکیان در ادامه میزگرد گفت: آزادی مشروط، حفظ کرامت انسان‌ها، فرصت‌های براب، ارتقای نسبی سطح درآمد سرانه، ایجاد انگیره، تثبیت نهاد خانواده و جایگاه زن در آن و استیفای حقوق شرعی، ادامه پرهیز از تشنج با کشور‌ها، افزایش جذب سرمایه‌گذاری اقتصادی محور‌های برنامه ما هستند.

مشاور پزشکیان افزود: این صحبت‌ها متن سند نهایی و چشم انداز جمهوری اسلامی ایران است که در آبان ۸۲ تنظیم شد و قرار بود در ۱۴۰۴ به این اهداف برسیم. بر اساس همین سند که به تایید رهبری رسیده برنامه‌های ۵ ساله نوشته شده و بر آن اساس بودجه‌های سالانه نوشته شده است.

او اضافه کرد: بند ۳۹ درباره مهار تورم و افزایش قدرت خرید حرف زده است. این سندی است که هزاران ساعت کار برده است و قرار نیست که افراد با آن شوخی کنند. در دولت آقای رفسنجانی ۲۵ درصد آن اجرا شد. در دولت خاتمی تورم ۱۵ درصد بود و در دولت احمدی نژاد ۱۷ درصد و در دولت روحانی ۲۵ درصد شد. در دولت آقای رئیسی این تورم به ۴۰ درصد رسید. ما به همراه شش، هفت۷ کشور چنین تورمی را تجربه کردیم.

عبد تبریزی بیان کرد: مگر ما کارشناس اقتصادی نداریم که چنین مشکلاتی داریم. معضل امروز مردم ما تورم است. مشکل ایجاد شده و آقایان آن را گردن سایرین می‌اندازند و میگویند دیگران گران می‌فروشند. هیچ ایرادی را به خود دولت روی کار نمی‌گیریم. مسئول این شرایط دولت و حاکمیت است.

وی ادامه داد: بر اساس این سند می‌رویم قانون تنظیم می‌کنیم. من معتقد هستم در کابینه فعلی هم بعضی‌ها هستند که می‌گویند باید قیمت را کنترل کنند و برای قیمت گذاری حتی قانون می‌گذارند.

مشاور پزشکیان افزود: ما اکنون نمی‌توانیم مقداری که علاقه داریم نفت تولید کنیم و بفروشیم و کارهای خود را انجام دهیم. به دلیل تحریم و محدودیت‌ها تکنولوژی وارد نمی‌شود، برای آن که دوستی سازنده را اجرا نکردیم.

نظام اداری ایران به دلیل سلطه نظام سیاسی بر آن ناکارآمد شد

میدری دیگر مشاور پزشکیان نیز اظهار کرد: دکتر پزشکیان براساس تجربیات خود ایده‌ای که مطرح کرد، این است که بهداشت و آموزش حق همه هستند و میزان مصرف مردم از بهداشت بستگی به قدرت خرید ندارد. با تاکیدی که ایشان روی عدالت و کاهش فقر دارند بازسازی بر اساس عدالت اجتماعی ایده‌ای است که ما آن را دنبال می‌کنیم.

میدری افزود: ما باید بتوانیم در حوزه آموزش وبهداشت برابری را ایجاد کنیم. من فکر می‌کنم وقتی طرح تحول در صدا و سیما شروع شد ایشان مطرح کردند که اگر تزریق پول بر اساس سیستم درستی انجام نشود، طرح تحول سلامت با مشکل مواجه می‌شود.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  تیراندازی در آمادگاه ارتش کرمان با 5 کشته‌/ سرباز قاتل ازپادگان متواری شد‌

او ادامه داد: آن چیزی که خیلی مهم است این است که چرا نمی‌توانیم  تورم را کنترل کنیم. ما برنامه‌های خوبی نوشتیم و رئیس جمهور‌ها آنها را پیگیری کردند و هیچ رئیس جمهوری تورم ۴۰ درصدی نمیخواست؛ رئیسی فساد دبش را نمیخواست.

مشاور پزشکیان ادامه داد: ما اقتصاد بیستم جهان هستیم. محیط اداری ایران باید با این حجم اقتصاد بتواند خدمات درستی را بدهد. دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد، اما دیدگاه آقای پزشکیان این است که نظام اداری ایران به دلیل سلطه نظام سیاسی بر آن ناکارآمد شد.

میدری بیان کرد: ما ۴۰۰ هزار پست مدیریتی داریم و با تغییر رئیس جمهور انگار زلزله رخ می‌دهد.  ۷۰۰ شرکت در تامین اجتماعی داریم که کم و بیش در دور‌ه‌های رئیس‌جمهور‌های مختلف سیاسی اداره شدند.

او گفت: ماشین اجرا یا از کار افتاده یا ضعیف شده و انتظار مردم و مسئولان را برآورده نمی‌کند. چرا این سیاسی شده؟ در ادبیات اقتصادی امروز واژه شاخص شکنندگی حکومت را می‌سازند یکی از آنها اختلاف جناح‌های سیاسی با همدیگر است. تنش‌های سیاسی ایران خود را در نهاد اقتصادی متبلور می‌کند و نمی‌گذارد به اهداف برسیم.

مشاور پزشکیان ادامه داد: در برنامه ششم گفتند سی درصد محقق شد. در برنامه هفتم کاداستر قرار است جلوی زمین خواری را بگیرد؛ قرار است به طور ۱۰۰ درصد اجرا شود؛ این قانون سال ۱۳۳۷ نوشته شد، اما اجرا نشده است. 

هر کارمندی میداند باید وارد باندبازی سیاسی شود وگرنه نمی‌تواند ارتقا یابد

میدری بیان کرد: هر کارمندی میداند باید وارد باندبازی سیاسی شود وگرنه نمی‌تواند ارتقا یابد. شعار پزشکیان این است که من شایسته سالار هستم. گرایش سیاسی دارد و وزیر بهداشت دولت خاتمی بود. ایشان کسی است که طرح سطح بندی را اجرا کرد که چه شهری MRI داشته باشد. نمایندگان وی را استیضاح کردند که چرا برای شهر من MRI نمی‌آوری که می‌گفت من سطح‌بندی کردم. 

او ادامه داد: او نظام اداری ایران را متحول کرد. نظام اداری در تهاجمات سیاسی آسیب دیده است و نمی‌توانیم به اهداف مقدسی که رهبری و روسای جمهور گفتند دست پیدا کنیم.

داود دانش جعفری کارشناس برنامه اظهار کرد: فرمودید برنامه هفتم را اجرا می‌کنید و اهداف برنامه را قبول دارید، بحث این است که چگونه می‌خواهید آن را اجرا کنید؟ ما در سال‌های اخیر با فساد اداری و تورم بالا مواجه بودیم. در سیاست خارجی با تحریم و اف‌ای تی اف مواجه بودیم. در حوزه تولید که نشان میدهد اقتصاد یک کشور چقدر قوی است ما تولیدمان پایین بوده است. 

او گفت: همانطور که شما پزشکان با آزمایشات بیماری مریض را تشخیص می‌دهید ما اقتصاددانان با علائم می‌بینیم که مشکلات چیست. مثلا تولید ناخالص داخلی ۴۵ درصدش خرج خانوار میشود، اما خیلی کشور‌ها آن را به بیش از ۷۰ درصد رساندند. در سرمایه گذاری تا ۳۴ درصد آن را افزایش دادیم الان به ۱۱ درصد رسیده است. مخارج دولت در کشور‌های توسعه یافته بین ۱۰ تا ۱۴ درصد است.

کارشناس برنامه ادامه داد: مخارج دولت به ۲۲ درصد رسیده است و مخارج رفاهی پایین و مخارج دولت بالا رفته است. در حالی که متوسط جهانی ۲.۳ درصد جی دی پی است در ایران به ۱۰ تا ۱۵ درصد رسیده است و بخشی از تولید ایران انبار می‌شود که ۵ برابر جهان است. تورم تک رقمی و رشد بالای ۸ درصد را چگونه آقای پزشکیان میخواهند اقتصاد را متحول کنند و به آن برسند؟ اصلاح ساختار اداری کار خوبی است، اما منابع محدود است، مگر اینکه شما آن را باز کنید و مردم با آن آشنا شوند.

ما داریم مغز‌ها را فرار میدهیم

پزشکیان پاسخ داد: مسئله روشن است. ما ملزومات را رعایت نکردیم. وقتی کسانی ک در سیستم کارشناس هستند، اما کارشناس نیستند. وقتی سازمان امور مالیاتی کمر تولیدکننده را می‌شکند. یک مشکلات داخلی و قوانین خلق الساعه؛ هیچ بیماری دنبال پزشک حزب اللهی و … نمی‌ر‌ود بلکه پزشک خوب میخواهد. من اگر در اقتصاد باشم آن را خراب میکنیم، اما اگر مشاوره خارجی بگیریم با عقل جمعی و عزم و اداره‌ای که میخواهیم به آن برسیم مقررات را بر اساس آن مینویسم و با کشور‌های دیگر دعوا نمیکنم.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  نشان فداکاری به خانواده شهید مهدی نقوی اعطا شد

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: اگر نشده آدم‌ها این کاره نبودند و در مذاکره به جای جلب نظر خارجی‌ها کار دیگر میکنند. اگر سرمایه گذاری خارجی بیاوریم میتواند جلوی فشار را بگیرد. اگر بخواهید مشکلات حل شود هم در مقررات وهم در سرمایه گذاری‌ها باید نگاهمان را عوض کنیم نه اینکه کسانی که در دسته ما هستند. ما داریم مغز‌ها را فرار میدهیم.

وی گفت: هسته اقتصاد دیجیتال را با کشور‌های اروپایی مقایسه کردند. ما چهار درصد از جی دی پی داریم، اما اروپا ۶ درصد دارد. طریق اقتصاد دیجیتال در ایران قابل توجه و در شرایط تحریم راهگشا باشد و پیشران آن استارتاپهاست، اما ما آن را فیلتر کردیم لذا طرف از ایران می‌رود. بجای تسهیل آزار دادیم و اگر این کار نمیکردیم و اجازه رشد میدادیم الان اینجا نبودیم.

پزشکیان در پاسخ به سوالی درباره چالش‌های تجارت و تحریم‌ها و نحوه چینش تیم اقتصادی بیان کرد: من متخصص نیستم، اما براساس اصلاحات در دنیا میگویم قانون باید مسیر را روشن کرد. هر تغییری چند موضع دارد چه کسی مسئولاست چگونه باید عمل کند و چگونه باید پایخگو باشد هر زورات خانه‌ای برای خودش شاه است و هی مجلس برای خودش قانون مینویسد و هیچکس هم اجرا نمیکند حضرت علی ع میفرماید گردنم را دربرار خلافت میگذارم و اگر نکردم گردنم را بزنید.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: ما سوال نمی‌کنیم که چرا شرکتی که داده شده بهتر نشده است. ما از وزیر سوال میپرسیم چرا قانون را اجرا نمیکنی نمی‌اید در مجلس. اگر قوانین در جهت هدف است اگر سیاست را نتوانستیم به نتیجه برسانیم باید یقه اش را بگیریم که چرا نشد. ما الان در بیمارستان مدیر و رئیسی داریم که مردم را ضد انقلاب میکند و مردم را فراری می‌دهد، فوق العاده هم میگیرد. نمیشود ما پاسخگو نباشیم و این بلا را سر مردم بیاوریم.

حسین زاده بحرینی کارشناس دیگر برنامه اظهار کرد: یکی از نقاط خوبی که مرتب اقای پزشکیان اعلام کردند این است که گفتند من قرار است برنامه را اجرا کنم. برنامه میثاق ملی ما است و همه باید تلاش کنیم اجراشود، اما با توجه به اینکه خود شما هم در فرایند برنامه نوشتن در مجلس بودید یک سوالی که رئیس جمهور باید برایش پاسخ داشته باشد را میخواهم صریح جواب دهید. برنامه جا‌هایی از ان پرانتز‌هایی است که بعدا باید پر شود.

این کارشناس ادامه داد: در یکی از مواد برنامه هفتم حکمی آمده است که مبنای حکم این است که تشخیصی در سیاست‌های کلی است و مجلس و دولت هم آن را قبول دارند که آن ناترازی‌هایی در اقتصادمان است. یکی از این ناترازی‌ها در حوزه انرژی و مشخصا بنزین است. متاسفانه تبدیل شدیم به کشوری که داریم بنزین وارد میکنیم و منابع غنی نفتی دارد و پالایشگاه‌های مجهز دارد، اما به دلیل مصرف فزاینده بنزینی مجبور شدیم بنزین وارد کنیم که ریشه‌های این امر هم زیاد است مثلا حتی خودرو‌های جدیدمان مصرفشان بالا است و بهینه نیست.

او ادامه داد: در این فضای ناترازی دو دیدگاه مطرح شده است که مهم است بدانم نظر شما چیست. یکی از جا‌هایی که قانون برنامه پرانتز باز گذاشته در حوزه بنزین است و دولت موظف شده است ۶ ماه بعد از ابلاغ برنامه یک برنامه کوچک برای بنزین مجهز کند و اعلام کند چگونه میخواهد ناتزاری را زفع کند. یک دیدگاه میگوید بنزین باید افزایش قیمت داشته باشد و دیدگاه دوم این است که به شدت با این مخالف است

کارشناس برنامه اضافه کرد: این دیدگاه میگوید که این مشکل را حکومت درست کرده است و مردم نباید تاوان بدهند من خاطرم هست که در ۱۴۰۰ دیدگاهی از شما شنیدم و به نظرم شما به دیدگاه اول یعنی افزایش قیمت نزدیک هستید.

توهم تخصص ندارم

پزشکیان جواب داد هر حرکتی ما در قیمت بنزین انجام دهیم ابتدا باید مردم را توجیه کنیم. هرگز بنده نمیتوانم نظر کارشناسی ارائه دهم. هر مداخله‌ای که میشود نباید فردی که به خانه میرود شرمنده زن و بچه اش شوند. دیدگاه من دیدگاه کارشناسی است و اگر حرفی بزنم درست نگفتم، زیرا کارشناس این کار نیستم. هر تصمیمی که گرفته شود اول باید با مردم صحبت شود و با مشارکت مردم اجرا شود ما در خیلی از مسائل به نتیجه نرسیدیم، زیرا نقشه نداشتیم. هر روز از خواب بیدار شدیم یک طرح دو فوریتی دادیم. مسلمان حرف ثابت پایدار میزند.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  کانادا به‌دلیل سرکوب تروریست‌ها از سپاه عصبانی است

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: من توهم تخصص ندارم. من در رشته خودم به مریض میگویم این کار از عهده من برنمی‌آید. باید فلانی بنویسد، اما ما در همه چیز متخصص شده ایم.

دانش جعفری در ادامه میزگرد بیان کرد: در نظام اداری کشور کسری بودجه دولت یکی از مشکلات بزرگ کشور است و به باور کارشناسان تورم نیز ناشی از این امر است و سوال من از شما این است که برای رفع این معضل چه برنامه‌ای دارید تا کسری بودجه برطرف شود؟ نود درصد بودجه دولت خرج حقوق و دستمزد می‌شود. همچنین میزان دخالت مجلس در بحث بودجه را چگونه می‌بینید؟ 

اگر شایستگان میدان کار پیدا کنند، سرمایه‌های مالی از کشور نمی‌روند

پزشکیان اظهار کرد: مداخله در سیستم اداری نسخه ندارد. کار سخت را نمی‌شود به سرعت انجام داد. با این روند بازار و انسداد کشور‌های منطقه نمی‌شود اوضاع را درست کرد. باید تنش زدایی کنیم در حالی که تنش خلق می‌کنیم. میلیارد‌ها دلار هزینه درست می‌کنیم فقط به این دلیل که نمیتوانیم رابطه دیپلماتیک برقرار کنیم. در برنامه‌های توسعه قرار بوده دولت بزرگ نشود در حالی که همه دولت‌ها بعد از آن بزرگ شدند. یعنی به آن چیزی که روی کاغد مینویسم قائل نیستیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: معتقدم بدون مشارکت مردم و این که فکر کنیم عده‌ای عقل دارند و بقیه اجنبی اند کار جلو نمیرد. اصلاحات می‌تواند ما را از بحران خارج کند. اگر شایستگان میدان کار پیدا کنند مغز‌ها و سرمایه‌های مالی از کشور نمی‌روند.  باید بپذیریم بدون صنعت و تولید بقیه مسائل هواست.

آل اسحاق کارشناس دیگر برنامه بیان کرد: مردمی کردن اقتصاد باید دیدگاه عمومی و تعاریف داشته باشد. سوال من این است که شما مردمی کردن اقتصاد را به چه معنایی می‌بینید؟ هفتاد درصد اقتصاد دست دولت است و شما در پایان دولت نخست خود چه مقداری از دولت را به مردم خواهید سپرد؟ 

پزشکیان در پاسخ گفت: ما که باید سیاست‌ها را اجرا می‌کردیم، نکردیم. بنده هر کسی هستم باید بپذیرم و بر اساس شواهد تصمیم گیری کنیم. اگر من بگویم و شما بپذیرید خیانت کرده ایم. کارشناس باید شواهد تحقق امور را بگوید و روش را شرح دهد. اگر کسی روند حل مشکل را بداند و تقوا داشته باشد راه غلط نخواهد رفت.

حسین زاده بحرینی گفت: یکی از سوالات جدی مردم مبحث سلامت است، چرا که هزینه‌های این بخش افزایش یافته و ده درصد هزینه‌ها را به خود اختصاص می‌دهد؛ لذا دیدگاه شما برای ما مهم است که بدانیم چه دیدگاهی دارید. مقام معظم رهبری در سیاست‌های کلی سلامت فرموده‌اند که از تقاضای اغوایی ممانعت شود. یعنی باید کاری کنیم که هزینه بیمار بیهوده افزایش پیدا نکند. 

او ادامه داد: در برنامه‌های توسعه صراحتا گفتیم که حداکثر سهم بیمار باید سی درصد باشد، اما در حالی که این سهم شصت درصد است. آیا شما می‌توانید تعهد بدهید که بعد سه برنامه بالاخره سهم بیمار از هزینه بیمار را کاهش میدهم؟

اگر به قوانین پایبند باشیم مملکت درست می‌شود

پزشکیان در پاسخ گفت: مجلس و دولت و قوه قضائیه هزینه خدمات را پرداخت می‌کنند. در حالی که نباید چنین باشد چرا که مجلس و دولت سفره برای خود پهن کرده اند لذا اگر مردم به من اعتماد کنند قانون را اجرایی می‌کنیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: ما وقتی می‌گوییم پزشک خانواده باید بیمه هزینه آن را بدهد؛ پزشکی که می‌خواهد در منطقه محروم خدمت کند باید تامین باشد؛ من وقتی قبل انقلاب در زاهدان سرباز بودم هزار و هشتصد تومان به من حقوق می‌دادند با این وضع نمی‌شود از پزشک خواست به مناطق محروم برود و درست کار کند.

او افزود: ما تا زندگی انسان‌ها را تامین نکنیم نباید انتظار داشته باشیم درست کار کنند. در حالی که در مجلس برای حقوق‌ها سقف و کف میگذاریم بعد خودمان میرویم با یک عمل پنج برابر حقوق یک پزشک را به پزشک دیگر میدهیم. مشکل ما خودمان هستیم. اگر به قوانین پایبند باشیم مملکت درست می‌شود.


Source link

الماس تراشکاری

Check Also

عروج شهادت گونه پیشکسوت دفاع مقدس پاسدار رشید سپاه اسلام غلامرضا کارتاب

۲۳:۵۸ – ۲۶ آبان ۱۴۰۳ روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه‌ای از عروج …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Banner
https://irankarkhaneh.com https://bepaznapaz.ir جرثقیل سقفی پخش عمده جوراب پنبه خرید کینوا جرثقیل دروازه ای خرید اسپیرولینا جرثقیل سقفی جرثقیل سقفی بلبرینگ سرامیکی خرید جرثقیل سقفی لوله سرامیکی جرثقیل سقفی بهترین نرم افزار سامانه مودیان ساخت جرثقیل سقفی بلبرینگ سرامیکی جرثقیل سقفی کارگاهی خرید جو دوسر پرک تیغ اره دیسکی از کجا جوراب عمده بخریم