معاون مقابله با عرضه و امور بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر با استناد به گزارشات سازمان ملل گفت که تولید موادمخدر بیش از میزان مصرف شده است.
به گزارش ایسنا، براساس آمارهای اعلام شده از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر، سالیانه ۵۰۰ هزار نفر به دلیل مصرف بیش از حد مواد یا دوز بالا یا ناخالصیهای موادمخدر فوت میکنند و این درحالیست که تولید و مصرف مواد محرک شیشه و روانگردانها در دو دهه اخیر در افغانستان به شدت افزایش پیدا کرده است به طوریکه این کشور به عنوان بزرگترین تولیدکننده و قطب جهانی در بحث تولید مواد مخدر شناخته میشود.
اظهارات در حال عنوان میشود که از سوی دیگر نیز چندی پیش سردار ایرج کاکاوند- رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا با اشاره به وضعیت نگران کننده افزایش تولید مواد مخدر روانگردان در جهان اعلام کرد که روند کشت، تولید و قاچاق انواع مواد مخدر در جهان بخصوص در چند سال اخیر حاکی از آن است که مواد مخدر بیش از میزان بازار مصرف، کشت و تولید شده است و به موازات آن نیز تولید، توزیع و مصرف مواد روانگردانها رو به گسترش بوده و وضعیت نگران کنندهای برای کشورها به ویژه منطقه ما ایجاد کرده است.
سردار مسعود زاهدیان- معاون مقابله با عرضه و امور بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر در این باره به ایسنا میگوید: در حال حاضر در کشور افغانستان گزارشاتی که به دست ما میرسد نشان میدهد افزایش تولید مواد مخدر وجود دارد، اما به دلیل اینکه حاکمیت طالبان حاکمیت تکمیل و کاملی نیست و در افغانستان به نوعی گروه طالبان نتوانسته حاکمیت خود را گسترش دهد، نمیتوان برآورد دقیقی از میزان کشت و تولید به عمل آورد.
وی افزود: آنچه که سازمان ملل براساس شواهد موجود گزارش کرده، تولید موادمخدر بیش از میزان مصرف است.
معاون مقابله با عرضه و امور بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر توضیح داد: افغانستان این زمینه را دارد که موادمخدر تولید کند و نابسامانیهای ناشی از ناامنیها و شرایطی که طالبان در آنجا حضور دارند باعث تشدید این وضعیت میشود و متاسفانه با شرایط موجود، آینده غبارآلودی را میبینیم تا ان شاءالله دولتی با اقتدار بتواند در آنجا اعمال قانون و اوضاع را کنترل کند.
زاهدیان در پاسخ به سوال دیگری درباره نتایج نشست سه جانبه میان ایران، پاکستان و نمایندگان سازمان ملل که هفته گذشته برگزار شد، نیز اینگونه توضیح داد: ایران در راستای مبارزه با مواد مخدر با همه شرکای منطقهای و بینالمللی تلاش میکند ارتباط بگیرد و همکاری به گونهای باشد که کاهش آسیبهای ناشی از تولید مواد مخدر را ایجاد کند و از انتقال مواد مخدر به سایر نقاط دنیا جلوگیری کند. ایران به عنوان پیشتاز و پیشگام مبارزه با مواد مخدر در دنیا شناخته میشود و بیشترین کشفیات مواد مخدر برای ایران است و در این راستا نیز با کشورهای همسایه مصالح مشترکی داریم. در این راستا اجلاسهایی با کشورهای منطقه از جمله پاکستان داشتهایم که نقشه راه همکاریمان است.
وی درباره نتیجه این نشست نیز عنوان کرد: درباره همکاریهای مشترک در کنترل مرزی، اقداماتی که باید در افغانستان مورد حمایت قرار گیرد و دو کشور میتوانند در این راستا تلاش و همکاری کنند، صحبت شد.
انتهای پیام