فیلترهای سرامیکی ریخته گری

حاشیه‌های مهران رجبی و عذرخواهی او/ برکناری مدیر سینما لوتوس/ سفری به معبدهای مشهور جهان

آنچه در این هفته گذشت: درحالی‌که یابودی برای کیومرث پوراحمد برگزار شد، در این هفته حاشیه‌هایی در حوزه فیلم و سینما داشتیم که مدیر سینما لوتوس در پی این حواشی اخراج شد و مهران رجبی که از دیگر چهره‌های حاشی‌برانگیز هفته بود، به دنبال نقدهایی که به او شد از مردم عذرخواهی کرد. در این میان فیلم سینمایی «جنگ جهانی سوم» در جشنواره استانبول برنده و ممنوعیت سفر عربستانی‌ها به ایران لغو شد، معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت تغییر کرد. همچنین چند کشف تاریخی مهم در جهان و سفری به معبدهای مشهور جهان داشتیم.

به گزارش ایسنا، در روزای پایانی هفته‌ای که گذشت، مراسم یادبود کیومرث پوراحمد دو هفته پس از درگذشت این کارگردان سینما، در خانه هنرمندان ایران با حضور خانواده، دوستان و همکاران خالق «شب یلدا» و «خواهران غریب» برگزار شد. اصغر فرهادی نیز با ارسال پیامی ویدیویی در این مراسم بیان کرد: در دوران رقابت و حسادت‌ها نمونه و مشابهی از کیومرث پوراحمد دیگر نخواهیم داشت.

برکناری مدیر سینما لوتوس و پیروزی جنگ جهانی سوم در استانبول

همچنین مدیر سینما لوتوس پس از حواشی ایجاد شده در برنامه‌ اکران قسمت پایانی پوست شیر، برکنار شد. 

این در حالی بود که فیلم سینمایی «جنگ جهانی سوم» ساخته هومن سیدی موفق به کسب جایزه لاله طلایی بهترین فیلم از چهل و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم استانبول در کشور ترکیه شد.

مسعود کیمیایی مجوز گرفت

شورای پروانه نمایش فیلم‌های سینمایی با صدور پروانه نمایش سه فیلم «سلوک» به تهیه کنندگی علی اوجی و کارگردانی عباس رافعی،‌ «حدود ساعت ۸ صبح» به تهیه کنندگی و کارگردانی منوچهر هادی و «خائن‌ کشی» به تهیه کنندگی علی اوجی و کارگردانی مسعود کیمیایی موافقت کرد.

تازه‌هایی از سینمای ایران 

همچنین مسعود اطیابی، سعید سهیلی و کیوان علی‌محمدی متقاضی پروانه ساخت شده‌اند.

گفت‌وگویی با آرزو ارزانش ـ کارگردان فیلم سینمایی «آهنگ دونفره» که از  چهارشنبه ۳۰ فروردین‌ماه روی پرده سینماها رفت، داشتیم. او به عنوان فارغ‌التحصیل کارگردانی سینما، تعدادی تجربه‌ مستندسازی داشته و با وجود چند سال شاگردی عباس کیارستمی تصمیم گرفته مسیر فیلمسازی خود را با یک کمدی تجاری آغاز کند.

همچنین همسر علی سلیمانی که سال گذشته خانه هنر سبا (علی سلیمانی) را تأسیس کرده، از مشکلات متعدد این مکان فرهنگی خبر داد، از جمله این‌که چندی پیش از این خانه دزدی شده است و ضرر و زیان زیادی به آن وارد شده است.

انجمن فیلم کوتاه ایران به منظور معرفی برترین آثار سینمای کوتاه ایران، مقررات و فراخوان سیزدهمین دوره جوایز ایسفا را منتشر کرد.

در بخش دیگری از اخبار سینمایی، خبر رسید که فیلم سینمایی «عطر آخر اردیبهشت» اولین تجربه کارگردانی بهاره رهنما اکران می‌شود.

همچنین مصوبه انجمن عکاسان سینما در خصوص تعیین حداقل دستمزد سال ۱۴۰۲ اعلام شد.

درخشش ایرانی‌ها در جشنواره‌های بین‌المللی 

بیست و پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم ویسکانسین در آمریکا، ۶ فیلم ایرانی را در برنامه نمایش خود قرار داد. «دایره» ساخته جعفر پناهی،   «دونده» ساخته معروف امیر نادری،   «جنگ جهانی سوم» ساخته هومن سیدی، «برادران لیلا» ساخته سعید روستایی، «بی رویا» ساخته آرین وزیر دفتری و «تا فردا» به کارگردانی علی عسگری فیلم‌هایی هستند که در این جشنوراه به نمایش درمی‌آیند.  

چهل و پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم مسکو در کشور روسیه، چهار فیلم ایرانی دیگر شامل سه انیمیشن «لوپتو» به کارگردانی عباس عسکری، «بیستون» ساخته علی معصومی، «شکسته» به کارگردانی فرزانه امیدوارنیا و مستند «علی برابر علی» ساخته علیرضا رفوگران را به برنامه نمایش خود اضافه کرد.

از سویی  «سامپو» به کارگردانی مرضیه ریاحی، تهیه‌کنندگی حسین کاکاوند و نویسندگی مرجان ریاحی به بخش مسابقه بین‌الملل جشنواره  «پالم بیچ» آمریکا راه یافت و این‌که هفتمین جشنواره بین‌المللی مستند درخت طلایی فرانسه میزبان آثار مستندسازان ایرانی است.

«فرنوش صمدی»، کارگردان و فیلمنامه‌نویس کشورمان در کنار «لوسی ژانگ» بازیگر فرانسوی، «بهار پارس» بازیگر و کارگردان ایرانی – سوئدی و «آنتونی ویلمانس» آهنگساز فرانسوی به عنوان داورهای بخش بین‌الملل بیست و ششمین دوره از فستیوال فیلم کوتاه بروکسل انتخاب شدند.

از جشنواره «کن» چه خبر؟

در این میان، کمیته انتخاب بخش هفته منتقدان کن که ویژه فیلم‌های اول و دوم کارگردانان است، فهرست ۱۱ فیلم شامل ۷ فیلم در بخش مسابقه و ۴ فیلم در بخش نمایش‌های ویژه را اعلام کرد.

همچنین اعلام شد که پروژه‌هایی از «میشل گوندری»، «هونگ سانگ سو» و «سدریک کان» از جمله ۱۹ فیلمی هستند که در پنجاه و پنجمین دوره بخش «دوهفته کارگردانان کارگردانان» جشنواره کن به نمایش درمی‌آیند و هفتاد و ششمین جشنواره فیلم کن با نمایش انیمیشن «بنیادین» به پایان خواهد رسید.

از سویی«ایلدیکو انیدی» کارگردان و فیلمنامه نویس مجارستانی به عنوان رئیس هیات داوران جشنواره فیلم کن برای تعیین نخل طلای فیلم کوتاه و سه جایزه فیلم‌های  دانشجویی در انتخاب رسمی معرفی شد. آنا لیلی امیرپور، فیلمنامه نویس و کارگردان ایرانی-آمریکایی،  شارلوت لو بون، بازیگر و کارگردان کانادایی، کاریدجا توره، بازیگر فرانسوی و شلومی الکابتز دیگر اعضای هیات داوران بخش فیلم‌های کوتاه جشنواره کن هستند. 

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  روایت مادر یک کارگردان / «مادرم ملکه» به نمایش درمیآید

از سینمای جهان بیشتر بخوانید:

«اسکورسیزی» راضی به رقابت در کن می‌شود؟

جنجال های ادامه دار چند فیلم ساز به کن کشیده شد

«مورگان فریمن»: آفریقایی-آمریکایی یک توهین است

حاشیه‌های صدا و سیما/ عذرخواهی سعید آقاخانی و مهران رجبی  

صدیقه اعتماد سعید، مدیر شبکه رادیو سلامت در سن ۵۹ سالگی بر اثر بیماری دار فانی را وداع گفت.

سریال «نون خ» نیز پس از یک هفته تعطیلی از یکشنبه این هفته با پخش قسمت جدید روی آنتن رفت. اما سعید آقاخانی ـ کارگردان و بازیگر نون خ ـ که به‌ندرت درباره این مجموعه اظهار نظری می‌کند، در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نسبت به ممیزی «نون خ ۴» برای قرار گرفتن در پلتفرم «تلوبیون» واکنش نشان داد. به گفته وی این ممیزی‌ها بدون اطلاع گروه سازنده اتفاق می‌افتد و باعث سردرگمی مخاطب شده است.

از طرفی در حوزه رسانه اعلام شد که سریال «تب و تاب» به کارگردانی داریوش مختاری اردیبهشت ماه از شبکه دو سیما روی آنتن می رود و  «قهوه ترک» از تازه‌ترین محصولات شبکه نمایش خانگی به کارگردانی علیرضا امینی و تهیه‌کنندگی محمد شایسته  با بازی حامد بهداد و امیر جعفری به زودی منتشر خواهد شد.

شامگاه سه‌شنبه در برنامه خوذمونی شبکه سه سیما با اجرای مهران رجبی  پس از پخش بخشی از ترانه فولکلور توسط هنرمند موسیقی نواحی کرمانجی، سهراب محمدی، از یک شرکت کننده خواسته می شود صدای او را تقلید کند و به این بهانه باعث خنده شوند. این اقدام با واکنش اهالی موسیقی و علاقه مندان به این هنرمند همراه شد.

مهران رجبی با انتشار ویدئویی نسبت به حواشی ایجاد شده در قبال پخش صدای هنرمند موسیقی کشورمان از مردم خراسان شمالی و مردم ایران عذرخواهی کرد.

چند نمایش جدید بر صحنه تئاتر 

این روزها چند نمایش مختلف در مراکز تئاتر کودک و نوجوان روی صحنه است که در گزارشی این نمایش را معرفی کردیم.

همچنین با سیما تیرانداز هم گفت‌وگویی داشتیم، او که سال‌هاست در کار آموزش هنرجویان جوان است، به زودی نمایش تازه‌ای را با بازی بازیگران جوان و البته حرفه‌ای اجرا می‌کند و عنوان می‌کند که در این نمایش، تصمیمی سخت و متهورانه را عملی کرده است.  نمایش «رومئو ژولیت» را از اوایل اردیبهشت ماه در عمارت نوفل لوشاتو روی صحنه می‌رود.  

گفت‌وگوهایی هم با هاله مشتاقی‌نیا و حسین کیانی داشتیم که از حال و هوای کاری خود توضیحاتی دادند. 

بر این اساس هاله مشتاقی‌نیا در صدد است تازه‌ترین نمایشنامه خود را برای انتشار آماده کند و همچنان مشغول برگزاری دوره‌های آموزشی است. همچنین حسین کیانی این روزها مشغول آماده‌سازی دو نمایش است که با فاصله‌ای اندک روی صحنه می‌روند.

در ادامه اعلام شد که نمایش «ناریا» به کارگردانی حسین فردوسی از جمعه ۱ اردیبهشت ساعت ۱۹ در تماشاخانه ملک روی صحنه می‌رود و نمایش «گربه نره و روباه مکار» به نویسندگی و کارگردانی اوشان محمودی از روز سه‌شنبه پنجم اردیبهشت ماه در سالن ناظرزاده­ کرمانی تماشاخانه‌ی ایران‌شهر اجراهای خود را آغاز می­‌کند.

همچنین مهتاب نصیرپور و محمد رحمانیان به زودی کارگاه‌های آموزشی خود را در خانه تئاتر برپا می‌کنند. محمد رحمانیان همچنین به عنوان دبیر دهمین دوره‌ی انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران انتخاب و معرفی شد.

غلط‌های مصطلح و ادبیات مبتذل

گزارشی هم در حوزوه ادبیات درباره عبارت‌ها و واژه‌های اشتباهی داشتیم که با توجه تکرار زیاد در میان عامه مردم درست تلقی می‌َشوند و از آن‌ها با عنوان غلط‌های مصطلح یاد می‌شود.

در باره این موضوع گفت‌وگویی هم با حسن انوری ـ استاد زبان و ادبیات فارسی داشتیم. انوری غلط‌های مصطلح را یکی از دوره‌های تغییر زبان خواند و با اشاره به کتاب‌های درسی زبان و ادبیات فارسی، آن‌ها را مبتذل توصیف کرد. 

رکورد صنعت نشر در بریتانیا و فهرست نامزدهای بوکر

همچنین صنعت نشر بریتانیا با درآمد کلی ۶.۹ میلیارد پوند رکورد جدیدی را در سال ۲۰۲۲ به ثبت رساند. 

از سویی، هیات داوران جایزه ادبی بوکر بین‌المللی درحالی فهرست نامزدهای نهایی امسال را منتشر کرد که این فهرست را بسیار متنوع، ‌ هیجان‌انگیز و جذاب توصیف کرد.

گزارش‌هایی از چهره‌های ادبی ـ هنری: 

محمد علی کشاورز به علی حاتمی چه اصراری کرد؟

هنوز مقابل دوربین بودند که ناگهان مُردند!

طرحی ناب برای ساختمان کتابخانه ملی که عملیاتی نشد

پنج تومان انعام گرفت تا عمری سیاه پوش باشد!

چرا مجسمه‌های فردوسی و میدان حر را پذیرفتیم؟

با حسین فخیمی هنرمند پیشکسوت مجسمه‌سازی نیز درباره  جانمایی مجسمه‌های شهری گفت‌وگو کردیم، او بر این‌که جانمایی مجسمه‌ها نکته‌ای بسیار مهم است تاکید کرد و گفت: جانمایی مجسمه‌ها بسیار مهم است. به نوعی می‌توان آن را جزئی از خود مجسمه دانست. این در حالی است که به جانمایی مجسمه‌های شهری آنطور که باید توجه نمی‌شود. 

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  خزاعی: سِرور ملی سینما و سامانه بازیگری راه‌اندازیمی‌شود

این نمایشگاه‌ها به زودی برپا می‌شوند

همچنین اعلام شد که نمایشگاه «از اندیشه تا خلق یک معنا»، از هشتم اردیبهشت در برج آزادی برگزار می‌شود و نمایش انفرادی از آثار روزبه نعمتی‌شریف با عنوان «سیاه‌بازی» در گالری «سو» اول اردیبهشت تا سه‌شنبه ۲۹ اردیبهشت به نمایش درمی‌آید.

موزه هنرهای معاصر نیز با پایان نمایشگاه «آینه در آینه ۲» در حال آماده‌سازی نمایشگاه جدیدی است که البته هنوز جزییات آن اعلام نشده است و این‌که ۶ نمایشگاه تجسمی، روز جمعه اول اردیبهشت ۱۴۰۲، در گالری‌های خانه هنرمندان ایران افتتاح می‌شوند.

در این زمینه بخوانید: 

دوسالانه ملی نگارگری؛ چراغِ امیدی که به تاریکی رفت

برگزاری کنسرت در یزد بلامانع شد

برگزاری کنسرت در یزد هم در کنار شهرهایی مانند مشهد و قم، سال‌ها بوده که برای خوانندگان و اهالی موسیقی مشکل‌ساز بوده است، اما به نظر می‌رسد قرار است با اجرای پیش روی «پرواز همای» در این شهر، مشکلات ممنوعیت برگزاری کنسرت در آن تا حدودی حل شود.   «پرواز همای» که خود اخیرا با حواشی رو به رو بوده است، جمعه هشتم اردیبهشت در سالن تربیت معلم این شهر در دو سانس ۱۹:۳۰ و ۲۲:۳۰ به روی صحنه می‌رود.

داغ‌هایی که در این هفته بر دل نشست

روز دوشنبه ۲۸ فروردین «احمد جمال» پیانیست، آهنگساز و رهبر گروه موسیقی جاز برجسته و بانفوذ آمریکایی که بیش از هفت دهه فعالیت هنری داشت در سن ۹۲ سالگی و  سهراب مرزبان، عضو هیات موسس انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران یکی از هنرمندان سرشناس جامعه هنری درگذشتند. همچنین خبر رسید که محمد هژبر ابراهیمی ـ هنرمند پیشکسوت مجسمه‌ساز ـ ۲۷ فروردین ماه در کرمان درگذشته است.

همچنین یکی از بازیگران کشور به سوگ دخترش نشست. سه شنبه ۲۹ فروردین ماه – دختر استاد عزت اله رمضانی‌فر بر اثر سانحه رانندگی در خارج از کشور درگذشت.

از سویی اعلام شد که مراسم گرامی‌داشت پرویز اذکایی مورخ، مصحح، پژوهشگر و همدان‌شناس که به تازگی از دنیا رفته، روز چهارشنبه، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲، ساعت ۱۰ در تالار قلم مرکز همایش‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملّی برگزار می‌شود.

همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در آیین پایانی هفته هنر انقلاب اسلامی درباره بازگشت افراد به عرصه هنر و لغو ممنوعیت برخی هنرمندان برای ادامه کار، تاکید کرد: به طور کلی تلاش می‌کنیم برای افرادی که اظهار ندامت و پشیمانی کرده اند و به آغوش مردم و جامعه برگشته‌اند، فضای کار را فراهم کنیم اما آنها که همچنان سر ناسازگاری با آرمان‌های مردم ایران را دارند، قصه‌شان متفاوت است.

چرا رفتار و انتخاب مردم در سفر تغییر کرد؟

با بسته شدن پرونده سفرهای نوروزی و ثبت ۵۷ میلیون و ۱۱۸ هزار و ۱۲۳ شب اقامت در سراسر کشور و  ۵۱۳ میلیون تردد جاده‌ای و سفر ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر با وسایل نقلیه عمومی،  محمد جهانشاهی ـ کارشناس گردشگری ـ با نگاهی به شکل سفرهای نوروز امسال، از تغییر رفتار مسافران و چالش جدی گردشگری در شرایط ناپایدار اقتصادی خبر داد.

ممنوعیت سفر عربستانی‌ها به ایران برداشته شد

این در حالی بود که بازگشت شهروندان عربستانی به ایران پس از هفت سال ممنوعیت و بازگشایی سفارتخانه‌های دو کشور، قطعیت پیدا کرد. رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران نیز از اراده عربستان برای برقراری پرواز مستقیم به ایران و ازسرگیری و تسهیل سفرها به‌زودی خبر داد.

معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت تغییر کرد

در حالی‌که حدود یک ماه دیگر عملیات حج تمتع آغاز می‌شود، معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت تغییر کرد. رییس سازمان حج و زیارت در حکمی «غلامرضا رضایی» را به عنوان معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت منصوب کرد. پیش‌تر اکبر رضایی این مسؤولیت را بر عهده داشت.

همچنین سرپرست معاونت امور عتبات عالیات سازمان حج و زیارت از توقف سفرهای زیارتی سوریه خبر داد.

در این میان، جلسه کمیته ثبت‌نام و اعزام زائران اربعین برای تعیین تعهدات و شرح خدمات برگزار شد.

ایرانی‌ها بیشتر به کجا سفر می‌کنند؟

آخرین گزارشی که شورای جهانی سفر و گردشگری، آمار سفر کشورها در سال ۲۰۲۱ را ارائه کرده، نشان می‌دهد که کشور ترکیه با اختلاف زیاد مقصد اصلی شهروندان ایرانی است و بر این اساس ۷۱ درصد از سفرهای توریستی ایرانی‌ها به کشور ترکیه انجام شده است.

بیشتر بخوانید:

افزایش ۴۵ درصدی سفر به ترکیه در عید فطر

هجوم گردشگران به اُردن

برج ساعت شمیران به کار افتاد

در ادمه گفته شد که خودروهای کمپینگ و کاروانینگ همزمان با عید فطر در تهران گردهم می‌آیند. این گردهم‌آیی در روزهای دوم و سوم اردیبهشت ۱۴۰۲ با حضور بیش از ۲۰۰ دستگاه از خودروهای کمپر و کاروان عضو کلوپ ملی کمپینگ و کاروانینگ این کانون در محوطه مجموعه فرهنگی گردشگری برج میلاد تهران برگزار می‌شود.

پیشنهاد میکنیم بخوانید:  ناگفته های مصطفی زمانی از نقشی که به مرگ نزدیک شد

چند خبر کوتاه از ضرغامی 

عزت‌الله ضرغامی ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در مهمانی افطاری انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران و تشکل‌های خصوصی گردشگری به گشایش‌هایی که در بازار گردشگری روسیه و چین ایجاد شده است، اشاره کرد و خطاب به فعالان و بازیگران اصلی صنعت سفر و گردشگری توصیه کرد به بازار گردشگری روسیه و چین ورود کنند. دنیا باید با ایران آشنا شود و راهی جز این نداریم. ‌رسانه‌های جهت‌دار خارج باید بیایند و ایران را ببینند.

ضرغامی همچنین در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران به ارائه آماری درباره سفرهای نوروزی پرداخت و گفت: امسال شاهد رشد ۱۵ درصدی سفرهای مردم در تعطیلات نوروز بودیم. رقم شش میلیون بازدید از مراکز مختلف دیدنی مربوط به وزارت میراث فرهنگی ثبت شده که یک رکورد است.

همچنین وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مراسم بزرگداشت روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی، سه‌شنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۲،  از ۱۴ احیاگر و خیر میراث فرهنگی تجلیل کرد. 

تازه‌هایی از عمارت مسعودیه 

از سویی همزمان با تجلیل از احیاگران بافت‌ تاریخی تهران که به مناسبت روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی که در عمارت مسعودیه برگزار شد، مهدی تجریشی ـ رییس بهره‌برداری عمارت مسعودیه از واگذاری دوباره این عمارت به شرکت سرمایه‌گذاری عظام، مرمت و احیای دوباره این بنای فاخر قاجاری خبر داد.

اخباری از میراث فرهنگی خراسان شمالی، یزد و آذربایجان شرقی 

معاون میراث‌فرهنگی استان خراسان شمالی از ادامه کاوش‌های باستان‌شناسی در محوطه «ویرانشهر» و «ارگ آلمادوشن»، ارائه پرونده حریم سه محوطه تاریخی به شورای ثبت و مرمت هشت اثر تاریخی در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

همچنین معاون میراث‌ فرهنگی یزد از مرمت ۱۰۰ بنای تاریخی در این استان که در سیل سال گذشته آسیب دیدند، خبر داد و گفت: هفت اثر تاریخی یزد امسال تعیین حریم می‌شوند. «مسجد جامع»، «تکیه امیرچخماق»، «بقعه سید رکن‌الدین» و «بقعه سید شمس‌الدین» نمونه‌ای از آثار شاخصی هستند که هم به پایش سازه‌ای نیاز دارند و هم در بارندگی‌ها آسیب دیدند.

در روزهای اخیر، کمپینی با عنوان «نه به تخریب ربع رشیدی» در فضای مجازی راه‌اندازی شد که با انتشار تصاویری از این اثر تاریخی، نسبت به رها شدن و تخریب تدریجی آن هشدار داده و معترض شده است.  وحید نواداد ـ معاون میراث‌فرهنگی آذربایجان شرقی ـ در تماس با ایسنا به راه‌اندازی این کمپین واکنش نشان داد و در پاسخ به آن گفت: هیچ‌گونه تخریبی در محوطه باستانی «ربع رشیدی» رخ نداده و انتشار چنین مطالبی در فضای مجازی برخلاف آن‌چه که در ربع رشیدی رخ داده در حال انجام است.

چند کشف تاریخی مهم و سفری به معبدهای مشهور جهان

در این هفته بقایای یک مجموعه گرمابه تشریفاتی «اینکاها» در کشور پرو، بقایای معبد غرق‌شده و دوهزارساله نبطی‌ها در نزدیکی سواحل شهر «پوتزولی» و مجموعه مقبره زیرزمینی یک فرد عالی رتبه و چهار عبادتگاه در «سقاره»  کشف شدند.

همچنین خبر رسید که پلیس اسپانیا نسخه‌های تقلبی نقاشی‌های «گویا»‌ و «ولاسکس» که ظاهرا بیش از ۸۰ میلیون دلار ارزش داشتند را کشف و ضبط کرد.

در ادامه اعلام شد که چهار تابلو نقاشی از جمله یک تابلو نقاشی طبیعت بی‌جان کمیاب از «پل گوگن»‌ که زمانی در موزه «اورسی» واقع در پاریس به نمایش گذاشته می‌شدند،‌ ماه آینده به همراه سایر آثار هنر مدرن در حراجی ساتبیز به مزایده گذاشته می‌شوند.

در طول تاریخ، بشر معبدهای متعددی را بنا کرده که اکنون ویرانه‌ای از برخی از آن‌ها باقی مانده، درحالی‌که به مشهورترین جاذبه‌های گردشگری جهان تبدیل شده‌اند. در گزارشی نمونه‌هایی از معبدهای باستانی نقاط مختلف جهان را معرفی کردیم. 

در  گزارشی هم از قدیمی‌ترین معبد بودایی ژاپن گفتیم، ‌به «معبد مار پَردار» سری زدیم و در پایان پس از نگاهی به «شائولین» و معبد هرمی مایاها به ویرانه‌ی نبطی‌ها در اردن رسیدیم.

در نهایت این‌که یک اسکلت دایناسور «تیرانوسوروس رکس»، موجودی که ۶۷ میلیون سال پیش روی زمین زندگی می‌کرد،  در یک حراجی بیش از ۶ میلیون دلار فروخته شد.

پیشنهادهایی برای خواندن: 

«فسیل» کریم امینی سانسور شده؟

وقتی زن «برادران لیلا» با «باشو غریبه کوچک» مقایسه می‌شود!

مناظره «ماکرون» ‌ بر سر «خدمتکار شیردوش»

ادیب ایرانی که نماد امپراتوری ژاپن را گرفت

حمایت قربانی تجاوز از کارگردان متجاوز

تهدید گنجینه‌های عراق

۹ سال بدون یک نابغه

آبی که هفته گذشته بر زمین ریخت و به این راحتی جمع نمی‌شود!

گنجینه‌هایی که با ذوب شدن یخ کشف شدند

الماس تراشکاری

Check Also

تلوبیون همراه نامزد‌های ریاست جمهوری در انتخابات-تایمز

سامانه تلوبیون به عنوان نخستین سرویس ایرانی پخش زنده و آرشیو برنامه‌های صداوسیما مانند ایران‌صدا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Banner
https://irankarkhaneh.com https://bepaznapaz.ir جرثقیل سقفی پخش عمده جوراب پنبه خرید کینوا جرثقیل دروازه ای خرید اسپیرولینا جرثقیل سقفی جرثقیل سقفی بلبرینگ سرامیکی خرید جرثقیل سقفی لوله سرامیکی جرثقیل سقفی بهترین نرم افزار سامانه مودیان ساخت جرثقیل سقفی بلبرینگ سرامیکی جرثقیل سقفی کارگاهی خرید جو دوسر پرک تیغ اره دیسکی از کجا جوراب عمده بخریم