به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تایمز، عباس عبادی امروز در مراسم گرامیداشت مقام پرستار که در سالن همایشهای رازی برگزار شد، با تاکید بر لزوم پوشش بیمهای خدمات پرستاری در منزل اظهار کرد: مردم باید از خدمات پرستاری در منزل بیشتر بهرهمند شوند؛ در همین راستا در برنامه هفتم توسعه پیشبینی شده که خدمات هومکر یا پرستاری در منزل تحت پوشش بیمههای پایه قرار بگیرد تا هم مردم این خدمات را دریافت کنند و هم پرستاران در این بخش مشغول به کار شوند.
وی درباره تعداد نیروهای پرستاری فعال در کشور گفت: کارکنان گروه پرستاری بیش از ۲۳۰ هزار نفر هستند که در ۱۰۵۰ بیمارستان، اورژانس، مراکز بهداشتی و… فعالیت میکنند. بخش عمدهای از همکاران ما مسئولیتهای مدیریتی حوزه سلامت را بر عهده دارند و بالغ بر ۹۰۰۰ سرپرستار داریم.
وی افزود: میانگین تعداد گروه پرستاری به ازای هر تخت بیمارستانی ۱٫۲ نفر است که استاندارد آن ۱٫۸ است؛ ولی در برخی شهرها ممکن است این عدد پایینتر و در حدود ۰٫۷ یا ۰٫۶ یعنی کمتر از یک پرستار باشد.
عبادی ادامه داد: در طول دو سال اخیر نزدیک به ۲۰ دانشکده یا مرکز آموزش عالی پرستاری جدید تاسیس شده است و از ۱۹۶ مرکز به ۲۱۲ مرکز یا دانشکده پرستاری در کشور رسیدهایم. تعداد دانشجویان پرستاری از حدود ۷۰۰۰ نفر در سال ۱۳۹۹ به ۱۰ هزار و ۵۰۰ دانشجوی رشته پرستاری رسیدهاست که با احتساب دانشجویان اتاق عمل و هوشبری این عدد تقریبا نزدیک به ۱۴ هزار نفر میشود؛ بنابراین با توجه به احساس نیاز خود، شتاب تربیت نیرو را ایجاد کردیم اما خروجی این تصمیمات در چهار سال پس از اجرای آن مشخص میشود.
عبادی درباره اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری نیز تصریح کرد: در اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری هنوز در ابتدای راه هستیم و میپذیریم که نواقصی هم وجود دارد. قانون تعرفهگذاری وارد سرانه سلامت شده است اما باید تلاش کنیم مشکلات به حداقل برسد تا اجرای این قانون منجر به بهبود کیفیت خدمات پرستاری نیز شود.
انتهای پیام/