ایسنا/خراسان رضوی نتایج تحقیقات نشان داد، در بهبودیافتگان کووید تا ۶ ماه پس از بهبودی حتی در موارد خفیف، خطر ابتلا به لختههای خونی جدی است.
به نقل از ایندیا نیوز، نتایج تحقیقات قبلی نشان داده است که کووید خطر لخته شدن خون را افزایش میدهد اما مطالعه جدید منتشر شده در مجله پزشکی BMJ نشان میدهد که این تهدید تا چه مدت میتواند ادامه داشته باشد.
محققان دادههای بیش از یک میلیون نفر از ثبت ملی سوئد که از فوریه ۲۰۲۰ تا مه ۲۰۲۱ به کووید مبتلا شده بودند را با گروه کنترل بیش از ۴ میلیونی که آزمایش آنان مثبت نبود، مقایسه کردند.
آنان دریافتند که افراد مبتلا به کووید در معرض خطر بیشتری برای آمبولی ریه، لخته خونی که شریانهای ریه را مسدود میکند، تا ۶ ماه پس از عفونت قرار دارند.
همچنین خطر ترومبوز ورید عمقی – لخته شدن خون در پاها – تا سه ماه پس از ابتلا به کووید زیاد بود.
محققان پس از تنظیم طیف وسیعی از عوامل، افزایش ۳۳ برابری خطر آمبولی ریه برای بهبودیافتگان از کووید همچنین افزایش پنج برابری ترومبوز ورید عمقی را در این افراد مشاهده کردند.
نتایج این مطالعه نشان داد افرادی که از علائم شدید کووید رنج میبردند و افرادی که از قبل شرایط پزشکی خاصی داشتند بیشتر در معرض خطر بودند.
ناگفته نماند، افرادی که موارد خفیف داشتند و نیازی به بستری شدن در بیمارستان نداشتند نیز در معرض خطر آمبولی ریه و ترومبوز ورید عمقی بودند.
مشکل لخته شدن در طول موج اول همهگیری بیشتر از امواج بعدی بود و به گفته محققان به دلیل پوشش واکسن و درمانهای بهتر با گذشت زمان این مورد کاهش یافته است.
محققان گفتند: یافتههای آنان «پیامدهای سیاستی عمدهای» داشت و خواستار درمان بیشتر برای جلوگیری از ایجاد لختههای خون، بهویژه در موارد پرخطر بود.
آنان تاکید کردند که نتایج آنها اهمیت واکسینه شدن را برجسته میکند.
انتهای پیام