رئیس مرکز ملی فضای مجازی گفت: لطمات سایبری در کشورهای توسعهیافته چیزی حدود۱۰۰ میلیارد دلار در سال است و این خلا توسعه امنیتی در جهان سبب شده که کشورهای توسعهیافته اقدام به جذب نیروهای متخصص دیگر کشورها از جمله کشور ایران کنند.
به گزارش ایسنا، پنجمین کنفرانس ظرفیت امنیت شبکه ملی اطلاعات با هدف آشنایی حاکمیت با توانمندیهای شرکتهای خصوصی در حوزه امنیت شبکه ملی اطلاعات در پژوهشگاه ارتباطات روزهای پنجم و ششم مرداد ماه برگزار شد. دومین روز از کنفرانس ظرفیت شبکه ملی اطلاعات با موضوع «امنیت، تابآوری و پایداری» امروز به کار خود پایان داد.
در این مراسم، سیدابوالحسن فیروز آبادی -دبیر شورای عالی فضای مجازی- ضمن مهم شمردن بحث فضای امنیت در جامعه، بیان کرد: در تمام حکومتها و دولتها امنیت در جامعه از اهمیت بالایی برخوردار است، بهصورتی که تمامی آحاد جامعه نیز در ارتباط با بحث امنیت احساس مسئولیت میکنند.
وی با اشاره به توسعه صنعت ICT در بسیاری از کشورها، خاطرنشان کرد: میزان لطمات امنیتی از نظر سایبری در کشورهای توسعهیافته چیزی حدود ۱۰۰ میلیارد دلار در سال است، که این خلا توسعه امنیتی در جهان سبب شده که کشورهای توسعهیافته اقدام به جذب نیروهای متخصص دیگر کشورها از جمله کشور ایران کنند.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی همچنین در ارتباط با بازار حوزه امنیت در صنعت ICT تأکید کرد: ما باید بتوانیم بازار حوزه امنیت را بزرگ کنیم و بزرگ کردن بازار، تنها با افزایش ایجاد نقشها و وسعت دادن به ساختارها در بخش دولتی و خصوصی اتفاق میافتد.
اگر امنیت بهدرستی فراهم نباشد، آسیبپذیری بیشتری اتفاق میافتد
عیسی زارعپور -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- نیز ضمن قدردانی از برگزاری این کنفرانس که موجب همفکری و هم افزایی در راستای توسعه امنیت در بخش ICT خواهد شد، اظهار کرد: اکنون ارتباطات و فناوری اطلاعات یک مقوله اجتماعی است و تمام جوانب زندگی بشر را تحت تاثیر خود قرار داده و در تمام اقشار مختلف جامعه وابستگیهای گوناگونی را به وجود آورده است، اگر امنیت به شکل درستی فراهم نباشد، آسیبپذیری بیشتری اتفاق میافتد.
وی با بیان اینکه امنیت نه تنها یک نیاز برای متخصصین است بلکه امروزه به نیاز اجتماع و مردم تبدیل شده است، گفت: اگر امنیت این فضا را نتوانیم تأمین کنیم، بستر آسیبپذیری را برای کسبوکارها و عموم جامعه فراهم کردهایم. این مسئله به روز توسعه پیدا میکند و دیگر یک مسئله سازمانی نیست. در چنین شرایطی نقش دولت و حاکمیت به عنوان حافظ مردم این است که فضا را برای مردم و کسبوکارها امن کنند، زیرا جامعه برای استفاده از این فضا به امنیت نیازی جدی دارد و ما موظف هستیم برای این موضوع برنامهریزیهای لازم را انجام دهیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین با بیان اینکه در حوزه تولیدات بومی و تجهیزات امنیتی نسبت به سالهای گذشته پیشرفتهای چشمگیری را داشتهایم، بیان کرد: در حال حاضر برای دسترسی به برخی تجهیزات امنیتی با محدودیتهای زیادی مواجه هستیم، که جوانان کشور توانستهاند با تلاشهای خود بسیاری از این کمبودها را جبران کنند و میتوانند تهدیدات را به فرصت تبدیل کنند. الزامات دستیابی به این هدف، نظامها و تقسیم کارهایی است که برای این مسئله انجام شده است. اما اینها کفایت نمیکند و نیاز به بازنگری دارد.
بازار کوچک به شکل نگرفتن بازار رقابتی بزرگ منجر میشود
زارعپور با بیان اینکه یکی از نکاتی که در حوزه صنعت اهمیت دارد، بازار کوچکی است که داریم و این مسئله به شکل نگرفتن بازار رقابتی بزرگ منجر میشود، افزود: بازارسازی یکی از اقدامات مهمی است که در این زمینه باید انجام گیرد. حتی اگر نیاز باشد باید یارانهای در نظر گرفته تا محصولات حوزه امنیت در ابتدای راه از حمایت دولت استفاده کنند. بسیاری از تجهیزات شبکه، قالب صادرات به کشورهای دیگر را دارند و برخی از آنها در کشورهای صاحب فناوری مانند روسیه وجود ندارد و در سفر اخیر من به این کشور آنها دست یاری به سوی ما دراز کردند.
وی افزود: بحث دیگر تربیت و حمایت از نیروی انسانی است. باید بتوانیم در دستگاههای دولتی جایگاه مناسبی برای نیروهای کار حوزه امنیت در نظر بگیریم و در بالاترین سطح در دستگاهها مرکز امنیت در نظر گرفته شود. تلاش ما در وزارت ارتباطات این است که شبکه ملی اطلاعات یک شبکه امن برای مردم و کسب و کارها باشد. اکنون بسیاری از ابزارها در دسترس است اما مردم اطلاعی از آن ندارند و از آن استفاده نمیکنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: امنیت یک مقوله بین بخشی است و نیازمند توجه تمام دستگاهها است و باید همگی با محوریت مرکز ملی فضای مجازی دست به دست یکدیگر بدهیم تا بتوانیم حداکثر استفاده از فناوری اطلاعات برای تسهیل زندگی مردم را ببریم.
همچنین رسول جلیلی -رئیس دانشگاه شریف و عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی- درباره وضعیت نیروی انسانی متخصص افتا صحبت کرده و بر ضرورت توجه جدی به آموزش و تلاش برای حفظ نیروی انسانی متخصص با تمهیداتی مانند اعطای بورس تحصیلی از مقطع کارشناسی توسط بخش خصوصی تاکید کرد.
در این کنفرانس پنل تخصصی با عنوان «اعتبارسنجی محصولات و تجهیزات افتا» نیز برگزار شد؛ در این پنل نمایندههایی از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان فناوری اطلاعات، آزمایشگاههای امنیت در کشور، سازمان نظام صنفی رایانهای و همچنین نماینده افتای ریاست جمهوری حضور داشتند. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بههمراه دبیر شورای عالی فضای مجازی از نمایشگاه که ظرفیتهای داخلی و محصولات امنیتی بومی تولیدشده را به معرض نمایش گذاشته بودند، بازدید به عمل آوردند.
انتهای پیام