فیلترهای سرامیکی ریخته گری

داروی کوریزان چیست؟ موارد مصرف و عوارض داروی Corizan

سرماخوردگی یکی از شایع‌ترین اختلالات بهداشتی است که هر ساله میلیون‌ها نفر در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این اختلال عمدتاً به واسطه عفونت‌های ویروسی به ویژه ویروس‌های آنفلوانزا و رینوویروس‌ها ایجاد می‌شود. در این زمینه، داروهای ضدالتهابی و ضدعفونی، به‌ویژه داروی کوریزان، نقش مهمی در کاهش علائم و مدت زمان سرماخوردگی ایفا می‌کنند. در این مقاله، تلاش می‌کنیم به بررسی علل و علائم سرماخوردگی پرداخته و سپس به تحلیل این دارو به عنوان یک گزینه درمانی برای کاهش عوارض و سرعت بهبود بیماران مبتلا به سرماخوردگی بپردازیم. داروی Corizan، یک داروی ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAID) است که اثرات ضدالتهابی، ضدآلرژیک و انتی‌پیروتیک دارد.

آنچه در این مقاله می خوانیم

اشکال دارویی کوریزان

  1. شربت کوریزان
  2. قرص کوریزان

موارد مصرف قرص سرماخوردگی کوریزان

سرماخوردگی یک عفونت مسری دستگاه تنفسی فوقانی است که بینی، گلو، سینوس‌ها و نای شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. شاید شنیده باشید که سرماخوردگی یک ویروس کرونا است. در واقع، بیش از ۲۰۰ نوع مختلف از ویروس‌ها می‌توانند باعث سرماخوردگی شونده شایع ترین ویروس ، راینو ویروس است. انسان بیشتر از هر بیماری دیگری، در طول زندگی مبتلا به سرماخوردگی خواهد شد. بزرگسالان دو تا سه بار در سال سرما می‌خورند، در حالی که کودکان خردسال چهار بار یا بیشتر در سال سرما می‌خورند. برخی از موارد مصرف داروی کوریزان شامل درد و تب ناشی از سرماخوردگی و سینوزیت، برطرف کردن گرفتگی بینی، حساسیت و آبریزش بینی می‌باشد.

موارد مصرف قرص سرماخوردگی کوریزان

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر داروی Corizan

مکانیسم عمل داروی کوریزان مهار کننده سیکلوکسیژناز، دکونژستانت، آنتی هیستامین می‌باشد که کمک زیادی به کاهش علائم سرماخوردگی خواهد کرد.

مقدار مصرف داروی Corizan

داروی سرماخوردگی کوریزان Corizan)) یک داروی ترکیبی است که برای درمان علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا در بزرگسالان بالای ۱۲ سال استفاده می‌شود. این دارو از ترکیبات استامینوفن (یک مسکن و تب بر)، کلرفنیرامین (آنتی هیستامین برای درمان آبریزش بینی، عطسه و خارش گلو)، کافئین (یک محرک که به بهبود هوشیاری و کاهش خستگی)، ویتامین C (یک آنتی اکسیدان به تقویت سیستم ایمنی بدن) و… تشکیل شده است. دوز مصرفی عمومی بر روی بسته بندی دارو ذکر شده است. برای دریافت بهترین دوز با پزشک خود مشورت کنید.

  1. کوریزان در بزرگسالان روزانه ۲ عدد کپسول در هر نوبت استفاده می‌شود که تعداد دفعات مصرف بسته به نظر و بررسی پزشک دارد.
  2. مصرف بیش از ۶ قرص یا کپسول این دارو در روز توصیه نشده و سبب عوارض جانبی خواهد شد.
  3. اگر بعد از مصرف این دارو شاهد عوارض گوارشی مانند درد معده، نفخ یا حالت تهوع بودید، دارو را همراه با غذا مصرف کنید.
  4. کپسول و قرص این دارو را به طور کامل قورت دهید و از جویدن یا خرد کردن آن پرهیز کنید. خرد کردن و جویدن باعث می‌شود که محتویات درون دارو به یکباره آزاد شوند که موردی خطرناک است.
  5. در صورت فراموشی یک دوز از کوریزان، به محض یادآوری آن را مصرف کنید. اگر دوز فراموش شده نزدیک به نوبت بعدی است، دوز را فراموش کنید و نوبت‌های بعدی را مصرف کنید.
پیشنهاد میکنیم بخوانید:  شهرخبر - ۱۸۵ بستری جدید کرونایی/ ۱۷ هموطن دیگر جانباختند

آیا شربت سرماخوردگی کوریزان عوارض جانبی دارد؟

شربت کوریزان اگر طبق دستور پزشک و در مقادیر یاد شده مورد مصرف قرار گیرد، معمولا عوارض جانبی ندارد و یا عوارض آن بسیار خفیف است (مثل کمی خواب آلودگی) اما در صورت مصرف بیش از دوز تعیین شده با علائمی نظیر ناراحتی معده، سردرد و سرگیجه، تاری دید و خواب آلودگی همراه است.

موارد احتیاط

قبل از مصرف کوریزان، اگر به آن یا سایر ترکیبات دارو حساسیت دارید، از مصرف خودداری کنید. این دارو ممکن است حاوی مواد غیر‌فعالی باشد که می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک یا مشکلات دیگر شود. بیماران در زمان مراجعه به پزشک سوابق پزشکی خود از جمله مشکلات گوارشی (زخم معده، زخم روده یا مری)، اختلالات کبدی یا کلیوی شدید، مشکل تنفسی، حساسیت به داروهای سرماخودرگی، واکنش‌های آلرژیک خاص و… را به پزشک اطلاع دهید. پزشک با توجه به سوابق پزشکی و داروهای مورد استفاده، اقدام به تجویز نسخه خواهد کرد.

  1. بیماران در صورت داشتن سوء مصرف الكل و مصرف انواع داروهای ضدهیستامین یا تب‌بر، آلرژی‌های و سرماخوردگی‌های مختلف، مسکن و استامینوفن‌ها، آرام‌بخش‌ها، داروهای خواب آور، داروهای ضدرد یا مخدرها، داروی ضد تشنج، شل‌کننده عضلات، داروی بیهوشی یا بی‌حسی دندان و.. را به پزشک اطلاع دهید.
  2. در صورت گلو درد شدید و یا گلودردی که بیشتر از ۲ روز ادامه یابد و یا با تب، سردرد، بثورات جلدی، تهوع و استفراغ همراه شود، با پزشک خود مشورت کنید.
  3. در صورت مصرف همزمان این دارو با مقادير زياد نوشابه‌های حاوی الكل ممكن است باعث آسيب كبدی در بیمار رخ دهد.
  4. جواب آزمایش‌های پوستی برای تشخیص آلرژی در برخی موارد تحت تاثیر این دارو قرار گرفته و سبب نتایج اشتباه می‌شود. بنابراین به پزشک خود در رابطه با مصرف این دارو هشدار دهید.
  5. در صورت عدم بهبودی علایم طی ۵ تا ۷ روز از مصرف دارو و یا بدتر شدن آن‌ها و یا مشاهده تب بالا که بیشتر از ۳ روز ادامه یابد، با پزشک خود مشورت کنید.
  6. مصرف کوریزان در برخی بیماران سبب گیجی و خواب آلودگی شده است. به همین دلیل بعد از مصرف دارو از انجام کارهایی که نیاز به هوشیاری بالا (مانند رانندگی و کار با ماشین‌آلات سنگین) دارند، پرهیز کنید.
  7. اين دارو ممكن است باعث عصبانيت، بی‌قراری يا اشكال در به خواب رفتن در برخی افراد گردد. به این افراد توصیه می‌شود که دوزهای مصرفی خود را با زمان خواب هماهنگ کنند تا دچار سردرگمی نشوند.
  8. داروی Corizan در برخی موارد باعث خشكی دهان، بيني و گلو می‌شود. برای تسكين موقت خشكی دهان می‌توان از آب ‌نبات يا آدامس بدون قند، ذوب تكه‌های يخ در دهان و يا جانشين‌های بزاق استفاده نمود. در صورت تداوم خشكی دهان به مدت بيشتر از ۲ هفته، دندانپزشک خود را مطلع نماييد. طولانی شدن خشكی دهان ممكن است منجر به افزايش خطر بيماری‌های دندان و لثه و عفونت‌های قارچی گردد.
  9. این دارو در برخی موارد باعث حساسیت بیشتر پوست نسبت به نور خورشید می‌شود. در صورت قرار گرفتن به مدت طولانی در برابر نور خورشید، از مواد و یا پوشش محافظت کننده استفاده کنید.
  10. مصرف همزمان اين دارو با ساير داروهايی كه حاوی استامينوفن می‌باشند، ممكن است منجر به مسموميت گردد.
پیشنهاد میکنیم بخوانید:  شهرخبر - شیوع این بیماری در ایران در حال افزایش است

موارد منع مصرف کوریزان

  1. سابقه حساسيت به هر يك از اجزاء تشكيل دهنده اين دارو
  2. نوزادان تازه متولد شده یا نارس
  3. افزایش شدید فشار خون، بیماری شدید عروق خونی قلب، ضربان سریع قلب، بیماری‌های شدید قلبی
  4. حملات آسمی
  5. اشکال در دفع ادرار
  6. مصرف همزمان و یا در طی ۱۴ روز اخیر با فورازولیدون یا داروهای مهار کننده منوآمین اُکسیداز مانند فنلزین

عوارض جانبی داروی سرماخوردگی کوریزان (Corizan)

سرگیجه و سردرد، خواب آلودگی، تاری دید، خشکی دهان، بینی و گلو، ناراحتی معده، تهوع، یبوست و… برخی از عوارض داروی سرماخوردگی کوریزان می‌باشد. اگر هر یک از این اثرات ماندگار یا بدتر شد، فوراً به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. به خاطر داشته باشید که این دارو تجویز شده زیرا پزشک شما تشخیص داده است که فواید آن برای شما بیشتر از خطر عوارض جانبی است. بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می‌کنند عوارض جانبی جدی ندارند. در صورت بروز عوارض جانبی جدی یا واکنش‌های آلرژیک (مانند تنگی نفس) مصرف دارو را قطع کنید.

  1. خواب آلودگی
  2. تاری دید
  3. سرگیجه
  4. خشکی دهان، بینی و گلو
  5. ناراحتی معده
  6. تهوع
  7. سردرد
  8. یبوست

عوارض جانبی داروی سرماخوردگی کوریزان (Corizan)

تداخل دارویی کوریزان

تداخلات دارویی ممکن است نحوه عملکرد داروهای شما را تغییر یا خطر عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. قبل از مراجعه به پزشک، لیستی از داروهای شیمیایی و گیاهی مورد استفاده خود تهیه کرده و به وی نشان دهید. دارو را طبق نسخه و دستور پزشک مصرف کنید تا خطر و تداخلی در شما ایجاد نشود. هرگز بدون مشورت با پزشک دوز مصرفی خود را افزایش، کاهش یا قطع نکنید. برخی از موارد تداخل دارویی گزارش شده از داروی کوریزان شامل موارد زیر می‌باشد:

  1. بتابلوکرها (مانند پروپرانولول)، فورازولیدون، ایندومتاسین، ایزونیازید، داروهای مهار کننده منوآمین اُکسیداز (مانند فنلزین)، داروهای ضد افسردگی سه حلقه‌ای (مانند آمی تریپتیلین) ـ این داروها ممکن است باعث افزایش احتمال بروز عوارض جانبی ناشی از مصرف این شربت گردد.
  2. داروهای ضد انعقاد (مانند وارفارین)، دیگوکسین ـ احتمال بروز خونریزی، ضربان نامنظم قلب یا حمله قلبی افزایش می‌یابد.
  3. بروموکریپتین یا داروهای هیدانتوئینی (مانند فنی توئین) ـ احتمال بروز عوارض جانبی این داروها افزایش می‌یابد.
  4. گوانادرل، گوانتیدین، مکامیل آمین، متیل دوپا، رزرپین ـ در مصرف همزمان، اثربخشی این داروها ممکن است کاهش یابد.
پیشنهاد میکنیم بخوانید:  شهرخبر - رئیس سازمان غذا و دارو از بیماران هموفیلی عذرخواهیکرد

مصرف قرص کوریزان (Corizan) در دوران بارداری و شیردهی

مصرف داروی کوریزان در بارداری به طور کلی ایمن تلقی می‌شود، اما توصیه می‌شود که قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف مقادیر کم و کوتاه‌مدت داروی کوریزان در دوران بارداری، به احتمال زیاد خطری برای جنین ایجاد نمی‌کند. با این حال، مصرف مقادیر زیاد یا طولانی‌مدت این دارو می‌تواند خطر برخی عوارض جانبی را افزایش دهد. اگر باردار هستید و سرماخوردگی یا آنفلوانزا دارید، با پزشک خود در مورد بهترین گزینه درمانی مشورت کنید. ممکن است پزشک شما داروهای دیگری را توصیه کند که برای مصرف در دوران بارداری ایمن‌تر هستند.

شرایط نگهداری داروی Corizan

داروی کوریزان Corizan،  باید در دمای اتاق به دور از نور و رطوبت نگهداری شود. همچنین تا حدامکان از کودکان و حیوانات دور نگه داشته شود و درصورت خرابی یا تمام شدن تاریخ مصرف آن را به درستی دور بریزید.

کلام آخر داروی کوریزان

در این مقاله از وبسایت داروخانه آنلاین مثبت سبز، علائم و علل سرماخوردگی مورد بررسی قرار گرفت و سپس نقش کوریزان در کاهش التهابات و بهبود علائم این عارضه تحلیل شد. استفاده از کوریزان به‌عنوان یک ابزار درمانی می‌تواند به سرعت واکنش نسبت به سرماخوردگی را افزایش دهد و بیماران را از عوارض ناشی از التهابات آزاردهنده مانند درد، تورم، و خستگی رها سازد. با این حال به اهمیت رعایت دقیق دستورات پزشک و مصرف معقول آن به‌ عنوان یک داروی ضدالتهابی نیز باید تأکید شود.

منبع سایت: Abidipharma

نتیجه معتبرترین و بروزترین تحقیقات علمی را در حوزه بهداشت، سلامت و زیبایی به ساد‌ه‌ترین زبان به نگارش درمی‌آورم تا راهنمای شما باشد برای انتخاب یک سبک زندگی سالم‌تر.

الماس تراشکاری

Check Also

اهمیت نام برند در سئو و بازاریابی دیجیتال

اهمیت نام برند در سئو و بازاریابی دیجیتال

امروزه نام برند دیگر تنها یک لوگو یا نام تجاری نیست؛ بلکه تجلی هویت، اعتبار …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Banner
https://irankarkhaneh.com https://bepaznapaz.ir جرثقیل سقفی پخش عمده جوراب پنبه خرید کینوا جرثقیل دروازه ای خرید اسپیرولینا جرثقیل سقفی جرثقیل سقفی بلبرینگ سرامیکی خرید جرثقیل سقفی لوله سرامیکی جرثقیل سقفی بهترین نرم افزار سامانه مودیان ساخت جرثقیل سقفی بلبرینگ سرامیکی جرثقیل سقفی کارگاهی خرید جو دوسر پرک تیغ اره دیسکی از کجا جوراب عمده بخریم