به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تایمز، رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه برای دفاع مستحکم از جزایر ایرانی در خلیج فارس ، با حضور سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دریادار پاسدار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه و جمعی از فرماندهان و مسئولین نیروهای مسلح و مقامات محلی از بامداد امروز (چهارشنبه) در جزیره بوموسی، جزایر نازعات، تنب بزرگ و کوچک در خلیج فارس آغاز شد.
بنا به این گزارش این رزمایش با نام “سردار شهید اسحاق دارا ” و هدف ” نمایش اقتدار و آمادگیهای دفاعی رزمی نیروی دریایی سپاه در صیانت از امنیت خلیج فارس و جزایر ایرانی” و اجرای تمرینات و وضعیتهای متنوع توسط یگانهای رزمی عملیاتی، شناوری، موشکی، پهپادی، هوا دریا، جنگال، واکنش سریع، گردانهای امام حسین (ع) استان هرمزگان و بسیج دریایی با پشتیبانی هوایی نیروی هوافضای سپاه برگزار شده است.
بنا بر تصاویر پخش شده از رزمایش، سامانههای موشکی فتح و قدیر نیز در جزایر ایرانی ازجمله بوموسی مستقر شده و طبق اعلان فرمانده قرارگاه عملیاتی امام باقر (ع)، شناورهای یگان ویژه شهید حججی نیز با موشکهای برد بلند ۶۰۰ کیلومتر برای دفاع از حریم جزیره بوموسی و دیگر جزایر ایرانی نظیر تنب بزرگ و کوچک برای اولین بار معرفی و عملیاتی شدند.
موشکهای بالستیک فتح دارای برد ۱۲۰ کیلومتر هستند و موشک های کروز قدیر نیز بردی برابر با ۳۰۰ کیلومتر دارند.
تصویری از موشک کروز دریایی قدیر
تصویری از موشک فتح
شناورهای موشک انداز با سرعت ۹۰ نات، پرندهها و شناورهای بدون سرنشین مدیریت پذیر از راه دور و مجهز به هوش مصنوعی، هواپیماهای دوزیست و موشکهای بالستیک نقطه زن دریایی نیز در بخشهای مختلف این رزمایش به اجرای عملیات پرداختند.
طی روزهای گذشته، درج مطلبی در بیانیه پایانی ششمین دور گفتگوهای راهبردی وزرای خارجه روسیه و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در خصوص جزایر سه گانه ایرانی بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک، حواشی زیادی برانگیخت و بواسطه آن، سفیر فدراسیون روسیه به وزارت خارجه احضار و مراتب اعتراض جمهوری اسلامی ایران به وی ابلاغ شد.
جزیره بوموسی یکی از جزایر سهگانه ایرانی (به همراه تب بزرگ و کوچک) در خلیجفارس، از توابع استان هرمزگان است که مساحتی در حدود ۱۲ کیلومتر مربع دارد.
در این رزمایش همچنین رزمندگان بسیجی برای تمرین دفاع از جزیره بوموسی به وسیله هواپیما و شناورهای سبک و سنگین به جزیره اعزام شده و رزمندگان پس از ترابری هوایی و دریایی در مواضع از پیش تعیین شده برای دفاع از جزیره بوموسی مستقر شدند.
در بخش دیگری از رزمایش، بالگردها و هواپیماهای نیروی دریایی سپاه به انجام ماموریت پرداخته و عملیات هلی برن ۵۰ چترباز نیز با موقیت اجرا شد.
به گفته سردار علی عظمایی فرمانده قرارگاه عملیاتی امام محمد باقر (ع) نیروی دریایی سپاه، یکی از ویژگیهای مهم این رزمایش را بکارگیری پهپادها و شناورهای بدون سرنشین با هوش مصنوعی ارتقا یافته بود.
یگان های عملیاتی تیز پس از استقرار در جزیره با آتش سنگین توپخانه به تهاجم دشمن فرضی پاسخ دادند.
ازجمله ویژگیهای رزمایش، انتقال سریع نیروها از سرزمین اصلی به جزیره بوموسی و تنب بزرگ است که توسط بالگردها و هواپیما در کمتر از ۱۵ دقیقه از ساحل به جزیره بوموسی رسیدند.
انتهای پیام/