به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تایمز، سید حیدر محمدی امروز در حاشیه همایش روز جهانی غذا در پاسخ به سؤال تایمز مبنی بر موضوع کمبود شیرخشک و عدم تأمین ارز موردنیاز تولیدکنندگان این محصول برای واردات مواد اولیه شیرخشک اظهار کرد: ارز موردنیاز واردات مواد اولیه شیرخشک در زمان حاضر تخصیص داده شده است و در چندماه گذشته در زمینه انتقال ارز به مشکل خورده بودیم که ناشی از مشکلات حاصل از تحریم بوده و این موضوع در زمان حاضر رفع شده است؛ ما به تولیدکنندهها اعلام کردیم که تأخیر ایجادشده در انتقال ارز را جبران کنند تا نیاز به واردات نداشته باشیم.
وی افزود: برای بخشی از محصولات شیرخشک که دچار کمبود شده بودند مجوز موقت واردات صادر کردهایم که میزان آن زیاد نیست، واردات موقتی و کوتاهمدت خواهد بود و با کمک تولیدکنندهها مشکل را مرتفع میکنیم و برآوردمان این است که تا یک ماه آینده مشکل کمبود شیرخشک برطرف خواهد شد.
محمدی در پاسخ به سؤال تایمز مبنی بر اینکه “آیا محدودیتی در تعداد شیرخشک عرضهشده بهازای هر کد ملی وجود دارد؟” بیان کرد: خیر؛ فعلاً محدودیتی وجود ندارد و با کمک متخصصان اطفال و تغذیه در حال ارزیابی شرایط هستیم تا اگر نیاز شود، حداکثر سقف مجاز تخصیص شیرخشک بهازای هر کد ملی را مشخص کنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: براساس تکلیف قانونیمان، شیرخشکهای رژیمی و رگولار (معمولی) در سامانه تیتک برای شفافیت در زنجیره توزیع شیرخشک ثبت میشوند و اگر داروخانهای شیرخشک را ثبت نکند سهمیه شیرخشکش قطع خواهد شد.
وی در واکنش به ادعای برخی داروخانهداران مبنی بر تحمیل هزینه به داروخانهها بابت ثبت شیرخشک در سامانه سازمان غذا و دارو نیز گفت: داروخانههای قانونمند در حال اجرای این طرح هستند و این ثبت هیچ هزینهای برای داروخانهها ندارد.
به گزارش تایمز، از ۲۰ مهرماه سال جاری سازمان غذا و دارو اعلام کرد که در راستای مقابله با قاچاق معکوس شیرخشک، عرضه شیرخشک رگولار(معمولی) به نوزادان بر اساس کد ملی هر نوزاد و با ثبت اطلاعات مربوطه در سامانه تیتک (سامانه رهگیری و کنترل اصالت فرآوردههای سلامت محور) سازمان غذا و دارو انجام خواهد شد.
با وجود این، برخی از اعضای انجمن داروسازان خواهان جبران هزینه الزام استعلام شناسه رهگیری شیرخشکهای رگولار شده و درخواست کرده بودند که سازمان غذا و دارو هزینههای پرسنلی، سختافزاری و نرمافزاری این تصمیم جدید را نیز لحاظ کند.
این درحالی است که بسیاری از داروها نیز در این سامانه ثبت میشوند و ثبت اقلام دارویی و شیرخشک هزینه جدیدی به داروخانهها تحمیل نخواهد کرد. البته برخی داروخانهداران درگیر شدن با مراجعین به دلیل مشکلات زیرساختی اینترنت کشور و عدم دسترسی به سامانه تیتک در ساعاتی از شبانهروز، اشکالات موجود در سامانههای بیمهای و ابطال و سوختن بارکد محصولاتی که به واسطه انصراف بیمار یا اختلال در سامانهها در ثبت کد صورت میگیرد را از مشکلات اجرای این طرح عنوان کردهاند.
انتهای پیام/+