شعار روز جهانی گردشگری در سال ۲۰۲۴ بر نقش اساسی گردشگری در تقویت تبادل فرهنگی و درک متقابل که میتواند به صلح جهانی کمک کند، تأکید دارد. تمرکز این شعار بر استفاده از گردشگری به عنوان پلی بین فرهنگهای مختلف، ترویج دوستی و کاهش درگیریها است.
برگزار کننده این رویداد یک گروه فیلمسازی سفر پیشگام است که با تعهد عمیق به نمایش قدرت سفر به عنوان نیرویی برای صلح و درک فرهنگی فعالیت میکند. این گروه بر این باور است که گردشگری میتواند پیوندها را تقویت کرده، به همزیستی جهانی کمک کند.
کمپ فیلم، صلح و سفر برخاسته از این باور است که تنها، مواجهه میان حوزههای مختلف است که میتواند برای حیات اتصالات جدیدی را ایجاد کند. از این رو است که روز جهانی گردشگری را با تمرکز بر شعار سال ۲۰۲۴ سازمان جهانی گردشگری ملل متحد با عنوان “گردشگری و صلح” با هدف تقویت گفتمان بین سه حوزه یاد شده جشن میگیرد.
چراکه بستر رویداد فضایی است که ضمن ایجاد تجربههایی متفاوت از سفری جمعی، به نقش حیاتی سفر در تقویت صلح و تفاهم میان آدمیان با یکدیگر، با خود و با طبیعت میپردازد و امکانهایی که مقوله فیلم (در مفهوم تصویر)، ادبیات و هنر برای سفر فراهم میآورند را در همراهی با مشارکت کنندگان می کاود.
مخاطبان این رویداد، علاقهمندان به سفر و گردشگری هستند. افرادی که به سفر، کشف فرهنگهای جدید و درک دیدگاههای جهانی علاقهمندند. این گروه میتواند شامل بلاگرها، ولاگرها، فعالان و ارائه دهندگان خدمات گردشگری و گردشگرانی باشد که به دنبال تجربیات منحصر به فرد هستند.
هنرمندان شامل نقاشان، مجسمهسازان، نویسندگان، شاعران، عکاسان، فیلمسازان و ویدئوسازانی که از طریق آثار خود به بیان داستانها و احساسات مرتبط با سفر و صلح میپردازند از دیگر مخاطبان این رویداد هستند.
فیلمسازان، تهیهکنندگان مستند، دانشجویان رسانه و منتقدان فیلم که به تلاقی سینما و مسائل اجتماعی مانند صلح و سفر علاقهمند هستند، از جمله مخاطبان این رویداد محسوب میشوند.
فعالان محیط زیستی و فرهنگی، افرادی که در زمینه ترویج سفر پایدار، حفاظت از محیط زیست و حفظ فرهنگ فعالیت میکنند و قدردان نقش گردشگری در حمایت از جوامع محلی و ترویج درک جهانی هستند، شرایط حضور در رویداد «کمپ فیلم، صلح و سفر» را دارا هستند.
همچنین اعضای دانشگاهی و دانشجویان، شامل اساتید، پژوهشگران و دانشجویان در زمینههایی مانند روابط بینالملل، مطالعات صلح، مطالعات فرهنگی و مدیریت گردشگری که به کاربردهای علمی و عملی گردشگری به عنوان ابزاری برای صلح علاقهمند هستند.
عموم افراد علاقه مند به مسائل اجتماعی که شامل جمعیت گستردهای که به مسائل اجتماعی، امور بینالمللی و مشارکت جامعه از طریق فعالیتهای آموزشی و تجربی علاقهمند هستند، امکان شرکت در رویداد «کمپ فیلم، صلح و سفر» را دارند.
برنامههای «کمپ فیلم، صلح و سفر» با رویکرد تجربه محور و تعاملی برای مخاطب طراحی شدهاند و علاوه بر اینکه به موضوعات مورد نظر رویداد میپردازند، با فضای طبیعت محل برگزاری نیز هم گونند.
نمایش فیلمهای مستند، انیمیشن و داستانی کوتاه که به مقوله سفر و به ویژه نقش آن در برقراری صلح بین انسان با خود، با دیگران و با طبیعت میپردازند بخشی کلیدی از این رویداد را تشکیل میدهد. مکاشفه طبیعت با همراهی راهنمایان محلی و تجربه پخت و صرف نان و پنیر و دمنوش محلی در طبیعت، سخنرانی در باب معنای سفر و نقش آن در صلح درونی و همچنین تقویت صلح و درک جهانی از دیگر برنامههای این رویداد هستند.
اکران فیلم مستند “صدای صلح” که روایت سفر جادهای چهار نفر از ایران تا روسیه با یک لندروور با شعار “صدای صلح” است و معاشرت بینافرهنگی با چهرههایی که در زمینه فیلم با رویکرد سفر و صلح فعالیت دارند بخشهای دیگر «کمپ فیلم، صلح و سفر» را تشکیل میدهند.
شب نشینی سفرنامه خوانی و شعرخوانی با محوریت صلح و سفر با حضور و همراهی هنرمندان عرصه ادبیات و نویسندگی، برگزاری کارگاههای آموزشی شامل فیلمسازی در سفر، عکاسی در سفر، سفرنامه نویسی، قهوه در سفر، هنر زمینی (لند آرت) از دیگر بخشهای جذاب این رویداد خواهد بود.
درک متقابل بین شرکتکنندگان با پیشینههای فرهنگی مختلف، تأثیر آموزشی از طریق کارگاهها و سخنرانیها و تعامل با جامعه محلی از جمله دستاوردهای «کمپ فیلم، صلح و سفر» است.
شرکت کنندگان در پایان سفر دو روزه خود تجربههای متنوع جمعی را در قالب فعالیتهایی تعاملی در زمینههای مختلف فرهنگی، هنری و تفریحی خواهند داشت که امکان آن را مقولههای فیلم، صلح و سفر در مواجهه با یکدیگر ایجاد میکنند.
شرکت کنندگان در «کمپ فیلم، صلح و سفر» طیف گستردهای از بی انتهای هنری را با نمایش فیلمها، اجراهای زنده و خلق آثار هنری که با موضوع رویداد هماهنگ است به نمایش میگذارند. همچنین مسئولیت زیست محیطی را از طریق فعالیتهایی که شیوههای سفر پایدار را برجسته میکند ترویج میکنند.
Source link