سخنگوی صنعت برق گفت: واقعیت این است که در زمستان نیروگاهها به قدر کافی در مدار بودند و مصرف برق در این فصل به اندازهای نیست که نیروگاهها پاسخگو نباشند، اما تامین سوخت در نیروگاهها بسیار مشکل بود و معمولا دوره ۱۰۰ روزه سختی را داریم.
به گزارش ایسنا، مصطفی رجبی مشهدی با بیان اینکه صنعت برق علاوه بر پیک مصرف در تابستان، در فصل زمستان به دلیل کمبود سوخت با شرایط سختی مواجه است، اظهار کرد: با وجود این تنگناها صنعت برق توانست با تعامل مناسب وزارت نفت زمستان را با کمترین خاموشی پشت سر بگذارد.
او افزود: در زمستان نیروگاهها به قدر کافی در مدار بودند و مصرف برق در این فصل به اندازهای نیست که نیروگاهها پاسخگو نباشند، اما تامین سوخت نیروگاهها بسیار مشکل بود و معمولا دوره ۱۰۰ روزه سختی را داریم.
رجبی مشهدی گفت: همانطور که میدانید بیش از ۹۰ درصد تولید برق توسط نیروگاههای حرارتی صورت میگیرد که سوخت اصلی این نیروگاهها گاز و سوخت پشتیبان آن مایع است، اما در زمستان به دلیل اینکه طی چند سال اخیر مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری افزایش قابل ملاحظهای پیدا کرده بود، باید به ناچار سوخت را در بخشهای دیگر محدود میکردیم.
وی اظهارکرد: از آن جایی که نیروگاهها در تامین سوختشان دچار محدودیت جدی میشوند، در این دوره طولانی ۱۰۰روزه مخازن سوخت مایع نیروگاهها امکان پاسخگویی کافی را نداشتند و ما مجبور شدیم طی دو تا سه سال گذشته خاموشیهایی را در بخش خانگی و محدودیتهای جدی را در بخش صنعت و سایر بخشها اعمال کنیم. اما امسال توانستیم با مطالعه و برنامهریزی گسترده این شرایط را مدیریت کنیم.
سخنگوی صنعت برق بیان کرد: مخازن ما بهخصوص در نیمه شمالی کشور گنجایش آن مقدار سوخت مایع را که بخواهد برای تامین برق استفاده کند ندارد و این موجب خاموشیهای احتمالی در نیمه شمالی کشور میشد. به همین دلیل و به منظور جلوگیری از شدت افت مخازن شمال کشور تبادل سوخت، یکی از تمهیداتی بود که باید انجام میشد و ماندگاری سوخت را در این مخازن حفظ میکردیم. در این زمینه لازم بود هماهنگیهایی را با وزارت نفت و صمت و اقداماتی را برای پر شدن سوخت مخازن نیروگاهی انجام میدادیم تا شاهد افت جدی مخازن نیروگاهها نباشیم.
او اظهار کرد: با اتکا به ظرفیت نیروی انسانی و مدیریتی که در صنعت برق وجود دارد، مطالعات گستردهای انجام شد. من به همکارانم در شرکت مدیریت شبکه برق ایران افتخار میکنم که با مطالعات سنگینی که انجام شده و پایشهای برخط و لحظهای، با انتقال توان توانستند این انتقال را ۳۳ درصد بیشتر از سال قبل افزایش دهند. به عبارت دیگر کاری که انجام شد، افت مخازن سوخت مایع نیروگاهها در شمال کشور از سقوط آزادی که هرساله داشتیم شاهد شیب ملایمی شدیم و این خودش کمک کرد که ما پایداری شبکه برق را در نیمه شمالی کشور بهتر از سالهای گذشته داشته باشیم.
سخنگوی صنعت برق گفت: یکی دیگر از اقدامات، تنظیم سوخت نیروگاهها بود بدین صورت که تولید نیروگاهها مدنظر بوده که پربازدهترین نیروگاهها سوخت بیشتری را دریافت کنند؛ به عبارت دیگر با همان میزان سوخت ثابت برق بیشتری را تامین میکنیم.
رجبی مشهدی افزود: به این معنا که نیروگاههای جنوب کشور به دلیل نزدیکی به مخازن سوخت که اکثرا نیروگاههایی با راندمان بالا هستند و امکان سوخترسانی به این مناطق به دلیل شرایط دمایی بالاتر و مصرف سوخت پایینتر در بخش خانگی بهتر بود، انجام شد و عملا تولید برق در جنوب کشور بیشتر انجام و برق از طریق خطوط انتقال برق اصلی به شمال کشور منتقل شد.
وی با بیان اینکه تامین برق امسال از سال گذشته مستثنی نیست ولیکن با اقدامات صورت گرفته تا قبل از شروع پیک برق ۱۴۰۰ که بسیار شرایط دشواری را برای اداره شبکه برق کشور داشت و با ناترازی بسیار جدی که روبه رو بودیم و باید تعمیرات نیروگاهها را آغاز میکردیم، گفت: بلافاصله پس از پایان پیک تعمیرات آغاز شد تا اگر شرایط بحرانی شد بتوانیم در آن دوره ۱۰۰ روزه از این نیروگاهها استفاده کنیم که در این زمینه هم باید از همکاران شرکت برق حرارتی و نیروگاهها تشکر و تقدیر کنیم.
سخنگوی صنعت برق اظهار کرد: در بخش مصرف اقدامات بسیاری انجام شده که شاید یکی از مهمترین اقدامات بحث تعدیل روشنایی معابر بود که در جادههای بین شهری و معابر از روشنایی بسیار کمی استفاده شد و با توجه به این اقدامات هیچگونه اعتراضی به شرکت برق گزارش نشده است. لازم است بدانید حدود ۴۰۰ مگاوات کاهش مصرف برق را در بخش تعدیل روشنایی معابر شاهد بودیم.
وی با بیان اینکه در بخش مقابله با رمز ارزهای غیرمجاز و مراکز استخراجی که به صورت غیرمجاز فعال بودند اقدامات گستردهای انجام شد. گفت: اگرچه روشهای شناسایی ما نیاز به یک تحول جدی دارند ولیکن خوشبختانه امسال توانستیم قبل از شروع فصل سرد بخش عمدهای از این رمز ارزها را جمعآوری کنیم که این امر به کاهش مصرف برق منجر شد و در این راستا ارتباط بسیار خوبی با وزارت صمت داشتیم که جا دارد از این عزیزان تشکر کنم.
با توجه به اقدامات انجام شده، خوشبختانه شرایط پایداری را داشتیم و علیرغم اینکه پیشبینی کرده بودیم در هر کارخانه چه میزان امکان کاهش مصرف وجود دارد، این اقدام را همکاران ما به خوبی ساماندهی کرده و هماهنگیهای خوبی انجام شد و توانستیم با یک اولویتبندی به خواستهمان برسیم و بدون اینکه صنعتی را قطع کنیم، بعد از چند سال زمستان را بدون خاموشی و محدودیت با موفقیت پشت سر بگذاریم.
انتهای پیام